Masken

Jag har en mask hemma som jag köpte i Alcudia. Jag har fobi för maskar, men inte såna här =)

image125

Skolan


Hej hej! Jag har blivit lite slö med att vara här inne och skriva, men ska försöka ändra på det nu!

Skolan har satt igång med full fart. Vi började ju egentligen den 20/8, fast då var ju jag på Mallorca. Så jag har en vecka att ta igen i form av inlämningar och sånt tråkigt..

Annars flyter det på bra.  Nu på måndag ska jag och flera till i klassen ha praktik på Hälsomottagningen i fem veckor framöver. Därefter kommer jag vara inom kommunen i Mörbylånga på Öland och slutligen fem veckor på en sluten psykiatrisk avdelning i Kalmar. Ska bli skitroligt! Tänk, vi är snart klara sjuksköterskor!


Idag har jag haft skola, men bara till 12, skönt på en fredag :-) Sedan lunchade jag med älsklingen på stan. Vi åt på Cafè Corner.

I onsdags var jag, Lina och Mia hemma hos Grace. Vi fikade, snackade och hade allmänt kul.

image121
Grace med sin pojkväns son Alex.

image122
Jag är glad =)

image123
Mia är galen!!!

image124
Lina fullt påklädd =)



Trevlig Helg!

Mallorca-resan i bilder


Hejsan! Här kommer bilder från veckan i Alcudia. Är för sjuk för att orka skriva om det idag. Har feber och mår skit..


Men visst ser det härligt ut ? ;-)




image100
Första kvällen.

image101
Första dagen på stranden.

image102
Den superhärliga och vackra stranden!

image103
Tama papegojor :-)

image104
Mamma på vår balkong

image105
Jag dricker Pina Colada! Jättegott!

image106
Pina Coladan =)

image107
Jag framför den gigantiska hotellpoolen.

image108
Mamma har parkerat vår cykel mot en palm.

image109
I drakgrottan, där vi fick se världens största underjordiska sjö. Magiskt!!

image110
Mamma i staden Puerto Christos.

image111
Jag äter en den klassiska spanska maträtten Paella.

image112
Utsikt från vår balkong.

image113
Jag med den spanska drinken Sangria, framför poolen.

image114
Hamnen i Alcudia.

image115
Det regnade när vi besökte Gamla Alcudia. Mamma längst till höger.

image116
Kyrkan i Gamla Alcudia.

image117
Mamma svalkar sig i poolen.

image118
Vi tyckte detta namnet på ostbågar var skitkul! hahaha!!!

image119
Jag på stranden.

image120
På planet hem till Sverige.

Tillbaka i Sverige!

Tjena tjena, det var ett tag sedan!

Ja, nu är man tillbaka i Sverige igen efter en skön vecka på Mallorca! Anteckningarna om veckan som gått ligger fortfarande nedpackade i resväskan, så jag uppdaterar allt som hänt i nästa inlägg!

Syns snart igen!

Kram

Vända skalbaggar



Har just  nu varit och gått 5 km i Brunnsskogen. Det var inte mycket folk där, det enda jag såg var en gammal tant som letade efter bär eller kanske svamp. Under promenaden träffade jag dock på en himla massa uppochnedvända skalbaggar.  Och djurvän som jag är var jag ju tvungen att vända dom rätt!
 Det blev till en tvångstanke att fösöka rädda alla skalbaggar som låg på rygg.! (jag e lite störd när det gäller djur, hehe) Men jag tycker så synd om de små stackarna, särskilt de som är så fula, typ skalbaggar, sniglar etc.
Jag flyttade även skalbaggarna som låg på vägen in till kanten så de inte skulle trampas ihjäl av någon joggare eller någon som inte ser något värde i deras liv=) Haha, så jag tittade mest ner i marken när jag gick, ja det var faktiskt riktigt jobbigt! Puh! hehe.....

 En söt (eller ful) liten stackare.



Men jag tänker  då inte försöka mig på att rädda världen, bara så ni vet. Det blir nog väldigt jobbigt *ler*

Imon åker jag till Mallorca..ja, jag vet att jag har tjatat om det länge nu, men nu är det alltså äntligen dags!

Trevlig Helg allihop!



Livet som kattunge =)

Det är helt otroligt hur mycket glädje en liten kattunge kan ge. Vi tog ju hand om lilla Alice (jag kallar henne iaf så) för ca tre veckor sedan och man är redan jättefäst vid henne. Nu på förmiddagen har jag lekt med henne i nästan en timme. Hon älskar att jaga ett litet orangefärgat mjukisdjur som sitter fast i ett snöre och hon verar helt outtröttlig! Hon springer, hoppas, smyger, attackerar och biter, till skillnad från Melissa och Tusse (de äldsta katterna) som bara orkar sträcka fram tassen om man har leksaken mitt framför dem, annars får det va tycker dom=) Men de har inte alls samma lekfullhet och instinkt som lilla Alice. Inte konstigt, med tanke på att de är 13 år gamla nu, typ pensionärer ju, plus att de är perserkatter och de har ett MYCKET lugnare temperament=) Så de kollar mest på när Alice leker och far fram och tillbaka i huset. De tycker nog att hon är helt galen och korkad=)

Lilla Alice är stor i maten och hon äter allt hon kommer över. Hon äter t.o.m fåglarnas gamla torkade brödsmulor på altangolvet. Urk! Men lite jobbigt är det när man sitter och äter och rätt vad det är har man en kattunge på tallriken och som inte ger sig. Då blir jag arg och föser bort henne! Men lika sanbbt som jag fått bort henne, lika kvickt är hon tillbaka igen. Snacka om envis!=)

Kattungar har ju en del att lära innan de blir fullvuxna. Ett tecken på det var igår när jag kollade på tv. Då fick hon syn på sig själv i glaset till dvdn/videon och sprang genast fram och började lurpassa på sig själv, haha! Sen sprang hon bakom tvn ihopp om att det skulle finnas en annan katt bakom, hehe, sånt är så kul=)

Efter jag hade lekt med Alice i förmiddags tog jag några söta bilder på henne. Jag följde henne från matskålen och sen ut på tomten=) Visst e hon söööt!?

image91
Nu måste jag äta, hmm, undrar om det finns något godare uppe på diskbänken?


image92
Mätt och belåten. Nu vill jag ut på upptäcktsfärd i trädgården!

image93
De här stenplattorna är som gjorda för mina tassar ;-)

image94
Är det en fågel där uppe?

image95
Visst är jag oemotståndligt söt!? Måste smälta maten en stund bara.


image99
Sista kortet då, blir det det bra såhär matte?


Älsklingen fick jobbet!


Är så glad för min älskling! Han fick jobbet idag som han ville=) Börjar redan på måndag! Så roligt!! Du förtjänar verkligen detta jobbet älskling! Du är så duktig!


Igår var mamma och jag en sväng till Öland. Jag tog ett dopp på Mölltorps strand, var jätteskönt i vattnet. Stannade ca en timme bara, för det blev molnigt. Vi åt mat i Färjestaden. Jag tog kroppkakor och mamma våfflor.

image87
Utsikt över vattnet och bron. (Mölltorpscamping)

image86
Jag efter doppet!



På kvällen hämtade jag upp Ida, sen åkte vi hem till Mia. Vi gick sen en runda på nästan en timme. Efter det åkte vi och hyrde film och köpte massa snacks=) Var jättetrött efter filmen så när jag kom hem somnade jag bums!


image90
Ida och Mia i Norrliden, efter att vi hyrt film i Berga centrum. I ICA-påsen ligger allt det onyttiga ;-)


Idag ska vi till Kim i Nybro och lämna min lägenhetsnyckel. Han ska låna min lägenhet när jag är i Mallorca. Då splipper han ju pendla första veckan på jobbet. Nej, nu måste jag packa resväskan!

Ha det bra alla! 

Sommaren 2007

Tjena!

Igår var mamma och jag på stan. Vi åt mat på Ernesto in totale, mamma tog oxfilè med pasta och jag fiskfilè med potatis, var så jäkla gott! Jag köpte en klänning/tunika för endast 62 spänn, tänkte man kunde ha den på väg till stranden på Mallis. Köpte även 5 pocketböcker för 100 kr på Dillbergs! Billigt! Mamma hittade öven hon några böcker. Vi var även på IKEA där jag köpte en matta och där vi tog en fika utomhus. Usch, vad jag har bränt pengar! men allt jag köpt har varit nödvändigt *hihi*

Gud vad varmt det var igår, man skulle egentligen legat på stranden. Nyss var det lika soligt som igår men nu är det moln, som vanligt! Fast om bara tre dagar kommer morsan och jag garanterad ha sol i en vecka, gutt!!!

Inte nog med att vi åt ute en gång igår, vi beställde även hem Kinamat på kvällen, fasen vad vi unnar oss=)
Skulle nog behöve träna lite idag känner jag...haha.

Ikväll kommer Mia och Mats hit och Lina med tror jag=)

Sammanfattar sommaren 2007

Regn, regn, regn, regn, regn, regn...det var allt! Nej kanske inte riktigt allt då..=)

Ölands Djurpark
Bad på Öland
Strand-Borgholm
Östersjöfestivalen
Ronneby-Tarkett (sommarjobb)
Rix Fm-festivalen
The Sounds
Vallen
SPA i Ronneby
Loppis
Kosta Outlet
Blekingestugan
Grillkvällar
Joggingrundor
Gymmat lite
KFF-match
Snart Alcudia, Mallorca
Sen Polen

image85
En av grillkvällarna (Snoken)


Kram


Lördagen och söndagen!


Hej igen!


Måste ju även skriva lite om lördagen och om idag, söndag.

På lördagseftermiddagen var Lina och jag på  KFF-IFK Göteborg matchen som tvärr slutade 0-5. Vi gick när det stod 0-3, då kändes det ju redan ganska givet att de förlorat. Men sen fick man ju veta resultatet efteråt och fick en smärre chock. Fy fan vad pinsamt dåligt. Snokens käre vän som är fotograf, tog bl.a denna fina bilden på oss i klacken=)

image78
Lina och jag i mitten=)


Efter matchen åkte Lina och jag till Mac Donalds där Lina köpte mat. Vi köpte sedan glass och en liter färska blåbär på Coop. När vi kom hem till mig åt Lina sin mat och jag åt upp resten av min pastasallad som jag köpt på Salladsbaren innan matchen. Jag vilade en stund sen, kände mig så trött och hade huvudvärk..Senare smaskade vi i oss efterrätten!! Vi blandade även blåbär i våra drinkar, det var gott!

image79
Drink med blåbär, mums!


Vid 20.30 tog vi en taxi till Annelies inflyttningsfest i Norrliden. Hon hade superfin lägenhet! Av oss fick hon ett fat med olika dippskålar till. Lina och jag spelade poker med Marcus, Peter och johan större delen av kvällen. Fy fasen vad dåliga vi var. Vi fick dricka straffdrinkar typ hela tiden!=) Klockan 23.45 tog vi taxi till stan. Lina, jag, Marcus och Johan gick till Vallen och Peter stack hem. Där dansade vi och hade en riktigt kul kväll! Träffade många bekanta som jag snackade med, extra kul=) 


image80
Lina är wild and crazy! =)


image82
Jag som vanligt...




SÖNDAG

Snoken och jag lagade god mat idag. Jag åt ungsgrillad lax och färskpotatis med bearniesås. Snoken åt samma fast med quornfilè. Var riktigt gott, eller vad tycks? ;-)

image84



Ikväll har mamma kommit hit med bussen. Vi har tagit det lugnt framför tvn och ätit mat. Nu är det bara 6 dagar tills hon och jag åker till Mallorca! Jippi!!!

image83
Mamma bläddrar i alla tjejer/kvinnors bibel....IKEA-katalogen =)

Ciao!!

Fredagens missförstånd!

Tjena!

Kan berätta lite om vad som hänt i helgen! På fredagen körde jag Snoken till anställningsintervjun strax innan 14.00. Efter bara en kvart ringer han till mig och säger att snubben som skulle intervjua honom inte dykt upp. Troligtvis var han sjuk, för ingen på företaget vsste något heller, då han inte hört av sig. Så synd, fetersom Snoken förberett sig så noga och bra! Men han ska ju självklart få en ny tid...Efteråt gick vi på stan lite, jag hittade 5 klädesplagg inne på Kappahl. Man fick även 25% rabatt, så jag gjorde ett litet klipp=) Jag köpte en kortärmad skjorta, en långärmad skjorta, två kortärmade tröjor och en kjol. Kände mig skitnöjd efteråt=) sedan gick Snoken och jag till Cafè Corner och åt mat. Snoken tog en falafeltallrik och jag en tonfiskbaguette, mums!

När vi var i stan ringde Mia på mobilen och meddelade att de hittat en Klotgrill på Nordiska för endast 75 spänn, det var halva priset! Så jag och Snoken ville genast bege oss dit, eftersom vi länge velat ha en grill. Jag trodde Nordiska låg i stan precis vid RUM, vet inte varför jag fått för mig det, så jag blev väldigt förvånad när vi inte hittade affären. Vi gick runt och letade intensivt efter en skylt där det skulle stå Nordiska, men hittade det inte likt förbaskat. Så jag ringde Mia igen. Haha, då fick jag klart för mig att Nordiska inte ens ligger i stan utan ute vid Jysk och Mio typ 4 km från stan, mohaha! Iaf, sen var det ju bara att köra dit och köpa den=) (hittade även en snygg Marilyn Monroe tavla som nu är upphängd). Så det kan bli!=)

När vi kom hem efter en hel del shopping tog vi det lugnt i ca en timme. Sedan åkte jag bor till Charlott. Vi åkte till systemet dirket för att inhandla lite alkohol, ja, vad köper man annars på systemet, hehe!? Kim hade bestället ett flak 5,2% öl, så jag gick runt för att hitta något bra märke med just 5,2% alkoholhalt i. Det blev tll slut ett flak med Pripps Blå. Efteråt åkte vi till stan för att fika. Vi slog oss ner på ett fik utomhus (dock i skuggan, men det var ändå så varmt ju) Charlott åt en paj med vaniljsås, såg riktigt gott ut! Och jag tog en ynka liten biscvi, hehe! Sedan gick vi in på H&M där Charlott hittade en jättefin kappa och jag två billiga linnen för 100 spänn. Snoken ringde precis när jag stod i provhytten och krängde på mig ett av linnena. Jag berättade med stolthet att jag köpte öl med 5,2% alkoholhalt och attt det var Pripps Blå. Då utbrister han- Usch, Pripps Blå är den äckligaste ölen jag vet. Jag bad ju dig att köpa 5,2. Och jag fattade ingenting, det var ju 5,2% jag hade köpt. Varpå Snoken förklarar att det var ölmärket 5,2 som han ville ha! Åååååh! Hahahaha! Men Charlott kom på den briljanta idèn att man nog kunde åka och byta ölen, så vi stack till systemet ännu en gång. Och ja visst, där fanns ju ölen som han ville ha, men som jag frän början bara tolkat som antal % han ville ha i sig, hahaha! Det var inget problem att byta ölen, det var t.om. öppet köp på systemet i tre veckor. Så nu vet ni det ifall ni skulle ändra er nång gång=)

I alla fall. Sen drog vi hem till mig. Charlott monterade ihop Klotgrillen, duktig som hon är! Jättesnällt! Sen beställde vi pizza och spelade ölspelet en stund. Vid 23.00 gick vi till stan och slog oss ner inne på Pipes of Scotland där vi hade en trevlig och avkopplande kväll. Det var skönt efter den intensiva och förvirrande dagen!!! Hehe!!

Kram

image69
Skål!!! Charlott med en STOR stark=)

image70
Ölspelet som är ett rätt överskattat spel. Spelade inte så länge.


image71
Mohaha! Jag och Charlott försöker oss på en förförisk blick! Snoken tar kortet.

image72
Närbild på mig.

image73
Charlott posar avslappnat i soffan ;-)

image77
Hahaha! Skattanfall! Kolla in dubbelhakan på mig, haha!


RixFM-festivalen, The Sounds m.m

Tjena!

I torsdags var jag, Kim, Mia, Mias syrra Martina, Mats systerdotter, Grace, Charlott och Lina på Stortorget för att se artisterna uppträda. Men fy fan vad dryg väntan det var innan de kom. Först fick vi lyssna på ett sopigt förband i nästan en timme och då hann man bli rejält trött innan det var artisternas tur. Men till slut körde det igång, Bosson var först ut. Han var sådär. Bäst tycker jag Martin Stenmarck var, men överlag var jag inte direkt imponerad över festivalen. Allt kändes så kommersiellt, men vi gjorde det bästa av situationen ändå och klappade händer och sjöng med, hehe! Kim gick efter två timmar då han inte gillar den typen av musik något vidare. Jag kommer inte att gå nästa år iaf.

image59
Jag och Snoken



image60
Grace och Lina


image61
Busiga Charlott



image62
Maria med sina släktingar: Lillasystern och hennes killes systerdotter.


image64
BWO uppträder.



När konserten var slut skiljdes vi alla åt förutom jag och Charlott. Vi var sugna på att se The Sounds, som skulle uppträda vid 22.30 nere vid Slottet. Så vi gick dit för alla kolla läget och se om det kostade något. Vi blev positivt överraskade då hela konserten var gratis! Snacka om gutt!!! Charlott och jag slog oss ner i gräset omringade av folk med en medelålder på ca 16 år, hehe! Men sedan var det ju alkoholfritt också, men det var helt ok!

Konsterten började med att en kille i The Sounds spelade elgittar uppe vid slottets kanoner. Såg skitcoolt ut när man såg honom på långt håll, men att ljudet samtidigt var så nära :-) När Maja och resten av bandet körde igång var Charlott och jag i vårt esse! Maja var supercool och rockade loss och bjöd på en riktigt bra show. Vilket röj det var! Vissa fjortisar went nuts om man säger så, haha, fast det gjorde ifs Charlott och jag också*hihi* Ja, The Sounds kan verkligen underhålla och leverara med hög kvalitet!! Efter konserten var vi förälskade i Maja båda två, haha!

image65
Charlott läser på en pillerburk ;-)  (snokens kosttillskott för veggisar,hehe) Innan konserten börjar.

image66
Supercoola Maja i The Sounds!! Så jävla BRA!!!


image67
Hands up everybody!!! Det var ett jäkla röj!

image68
Charlott glad!!!









Åt så jag mådde illa....

Hej hopp!!!

Igår var jag hos Grace några timmar.  Vi fikade, drack kaffe och åt kladdkaka och lekte lite med Alex:-)
Senare drog vi till Netto och köpte chips och dipp. Fy faaan, skulle inte gjort det, för jag åt som en gris och mådde illa efteråt! Så jäkla typiskt mig! :-) Efter ett tag ställde Grace även fram ostbågar och det är ju så jävla gott, så jag var tvungen att gräva med händerna i den skålen också! haha, usch, onyttigt som fan! Jag har ju sprungit några gånger nu, men det gör ju ingen nytta om man bara vräker i sig massa. Så idag ska jag ut och springa 4 km, haha, får ångest annars! Mia kom till Grace lite senare på kvällen. Vi kollade lite på Scary Movie 3 och snackade en del.

Idag ska jag ju som sagt springa 4 km. Sen vid 17.00 kommer Lina och Grace hit. Därefter åker vi och hämtar upp Charlott för att sedan gå på RIX-FM festivalen. Där möter vi upp Mia och hennes syrra! Ska bli roligt, men det lär ju bli knökafullt med folk!!

Förresten. Min ÄLSKLING Snoken ska på anställningsintervju imon! Han fick reda på det igår när jag var hos Grace. Blev så glad när han ringde och berättade. Jag håller tummarna för att han ska få jobbet, min älskling förtjänar verkligen jobbet!!!

Dessa ska uppträda ikväll:


Martin Stenmarck
   - Snygg och bra
BWO                         -   Bra och dansanta låtar
Magnus Carlsson   - Bra, särskilt "Live forever"
Erik Segerstedt       -  Sexig och bra röst
Ola                            -  Bra och söt 
Bosson                   - Nja, sådär, rätt ful med , hehe..
Ramsells               - Ingen aning vilka de är, blir en överraskning


Skriver mer om det nån annan gång...


Det kändes som jag åt så här mkt igår...haha...Varsågod OLW, här får ni lite gratisreklam!!

image58

Min älskling Snoken och jag! Älskar honom så fruktansvärt mkt!!! 

Kram


BRÖÖÖÖD


God morgon gott folk! Gick upp för ett litet tag sedan. Fasen vad det åskade imorse, blev nästan lite rädd!

Idag ska jag träffa Mia och Grace! Faaan, har inget bröd hemma, så jag måste dra och handla efter bloggandet..har ju inte käkat frukost och är skithungrig!!


Måste ha BRÖÖÖÖD

Nya tavlor..

Hejsan!!

Nu kan jag berätta vad som har hänt under dagen! Efter frukost lade jag mig ute i solen och solade i 30 min. Vågade inte sola längre, då hade jag ju blivit bränd på bägge sidorna och det hade inte varit så skönt=)

Efter solandet bytte jag om till löparklader och begav mig ut och sprang 4 km. Har hittat en perfekt slinga att springa på precis här i närheten. Slingan sträcker sig från Djurängsskolan, förbi några hus och sedan in i skogen. Idag var det ju riktigt varmt ute, så det var svettigt och jobbigt att motionera. Efteråt var det härligt med en svalkande dusch.

Sedan lagade Snoken och jag mat tillsammans. Det blev köttfärsås till mig och quornfärs med pasta till Snoken. Åt i stora lass, kroppen behövde verkligen massor av energi!!

När vi hade förtärt vår måltid tog vi det lugnt en stund. Men ganska snabbt fick jag ett infall att jag skulle åka till IKEA och handla tavlor till väggen i tv-rummet. Hittade jättefina, är så nöjd så=)  Jag tycker det är skittråkigt att läsa och kolla på kläder och andra saker som andra bloggare har köpt och lagt ut på sina bloggar. Hur ytligt är inte det egentligen, haha! Och nu ska jag vara lika jobbig och ytlig och lägga upp bilder på tavlorna! Hehehehe... Snoken var hemma under tiden jag var på IKEA och jobbade på sina sidor.

När tavlorna var upphängda på väggen började jag baka en kladdkaka. Blev kladdig och god som den ska vara=) Jag har fått dille på att baka kladdkakor!! Sen åt vi kakan utanför lägenheten i våra nyinköpta solstolar. Jag har köpt en cerise-rosa och Kim en gul.

Lite senare på kvällen tog vi en liten kvällspromenad i omgivningarna. Det är så härligt när man kan gå om kvällarna och det är alldeles tropiskt varmt ute. Synd att det inte är så för jämnan!!

Annars nu ikväll har jag gjort en hårinpackning medans Snoken suttit framför datorn. Just nu kollar vi på "American Idol" som jag avnjuter med ett glas vitt vin.

Dagen har sammanfattningsvis varit lugn, men ändå innehållsrik. Imorgon ska jag till Garce och täffa henne och Mia. Vi ska äta upp resten av kladdkakan och kanske spela lite kubb och bara ha det allmänt skoj som vanligt! =)

image53
De fantastiska tavlorna innan de blev upphängda på väggen. Måste vara två verk av Picasso eller hur?=)


image54
Tavlorna hängandes på väggen :-)



image55
Samskens! Kladdkaka med grädde! En riktig kaloribomb!


image57
Lite mindre röd idag..


Puss på er alla!!!   

Tisdag

Hej hopp!!

Jag åt en sen frukost för en stund sedan: mackor med kaffe som vanligt. Snoken ligger och sover än. Vi båda har sovit dåligt inatt..suck..

Vad har denna dagen att erbjuda då? Hmm..solen skiner iallafall och det är riktigt härligt sommarväder ute. Men imorgon skulle det visst bli molningt, hoppas inte! Så jag ska nog snart gå ut och lägga mig i gräset och sola baksidan. Framsidan är fortfarande rätt röd sen igår.

Förresten, i söndags efter jag varit ute och sprungit 4 km så fick jag ett ryck att jag skulle möblera om. Såhär ser det ut nu. Men inte lätt för er som inte vet hur det såg ut innan att se skillnaden. Ni andra vet ju hur det såg ut :-)

image51
Tvn och hyllan står nu på kortsidan istället för långsidan mot väggen.


Nu kom snoken upp ur sängen! Jippi! Ska pussa lite på honom....

Återkommer....

Dagen på stranden..

Hejsan!!

Vid 13.45 var vi framme vid Talludden på Öland. Solen strålade och vindarna var varma, ja, vädret kunde knappast bli bättre! Vi slog oss ner i sanden med packning, solstolar, barn och massäck precis vid vattnet. Sen var det bara att njuta och ha det skönt! Martina och Marcus hade gjort goda pannkakor som vi blev bjudna på, mums! Kim och jag åt även mackorna som vi gjorde imorse. Vi spenderade ca 4 timmar på stranden, helt underbart. Den som badade mest var Martinas äldsta lille son, som var värsta fisken i vattnet. Och den som badade minst var Snoken, för han badade faktiskt ingenting *skandal*!! Vattnet var ljummet och skönt, inte märktes det något av att sommaren regnat bort inte. Vid 18.00 var vi rätt nöjda och riktigt brända, iaf Snoken och jag, hehe. Fasen, vad det svider på min vänstra axel!! För att avsluta en skön dag drog vi till en pizzeria i Kalmar och åt kvällsmat. Sen var vi både mätta och belåtna. :-)


image47
Snoken och hajen.

image49
Parkerade i brassestolarna i solen!




Förberedelser inför utflykt...


Tjabba!!

Om ca en timme ska snoken och jag bege oss till Öland för att bada med Marcus och Martina och deras små barn! Ska bli skoj! När jag för en stund sedan skulle skära upp frallorna så skar jag mig rakt in i köttet, aj, aj. Blodet rann och jag började må illa.....Så nu står Kim och brer mackorna, jag är ju skadad ;-) På mackorna har vi massa Philadelphia, ägg och gurka. Mums!!   *hihi*

image45
Här ser ni mackorna tillsammans med den supervassa jävla kniven!

Grillafton i havets tecken

Det är för närvarande Snoken som befinner sig framför tangenterna. Som självutnämnd gästskribent tackar jag mig själv med djupaste respekt för äran.

Aftonen som passerat har varit något utöver det normala, då vi ägnat oss åt aktiviteter som endast ett fantastiskt högtryck kan erbjuda. Jag ska inte bli långranding utan gå rakt på sak.

Någonstans i en lummig skog vid Kalmars kust finns en plats vid namn Värsnäs (Maria blir upprörd när jag frågar om det är ett 'e' först och sen ett 'ä'). Hit begav vi oss för att avnjuta av en kväll solig likt en exotisk snäckskalsstrand på Hawaii.

Vädret var STRÅLANDE! Vågorna KLUCKADE mot land. Man kunde känna frihet, kärlek och gemenskap. Ormarna lös med sin frånvaro (förutom en kopparorm som Maria förskräckt fick syn på när hon skulle skita i ett ostädat utedass).

image38
Mats är aggressiv och slänger ett stenåldersspjut på fotografen. Lägg märke till dasset i bakgrunden där Maria fick syn på kopparormen.


Med havet som utsikt tog vi fram våra engångsgrillar. Ett misstag vi begått tidigare men inte lärt oss av. Det är nämnligen så att engångsgrillar inte alltid levererar vad de lovar, och havsvindarna gjorde sitt bästa för att få vår grillning så besvärlig som möjligt. Maria's och min (Snoken) grill var lögn i helvete att ta eld, men det löste vi med lite skithuspapper som vi sporadiskt lade under gallret. Mia och Mats hade ett näst intill omvänt problem, deras grill brann fint i början men värmen avtog allt för snabbt! Kort sagt, vi var alla besvikna på grillarna, dock ej förvånade.


image39
Finns det något vackrare än en Svensk sommar vid havets kust?


Pessimist som jag är så tänker jag här framhäva lite av hur tragiska engångsgrillar är, och förhoppningsvis avråda er andra från att ägna er åt denna grillmetod framöver. Det är nämnligen så att Maria's lax var halvt rå pga bristande värme (den var dessutom helt utan salt eller kryddor eftersom vi olyckligtvis glömt dessa hemma). Som pricken över i:et så fastnade den även i gallret så det blev "fiskröra". Min vegetariska quorn schnitzel med ost- och spenatfyllning blev hyfsad (eftersom det inte är så mycket som kan misslyckas med halvfabrikat), men nog fan lyckades den också förstöras genom att paneringen fastnade i gallret och osten rann ut. Mia och Mats kött tog en evighet tillreda pga den låga värmen på grillen. Tillslut blev det dock ätbart (förutom Mia J's vegetariska spett som blev rökskadade så till en milda grad att de fick kasseras) och vi kunde alla mer eller mindre gemensamt förtära våra måltider till vilka vi hade nypotäter och tzatziki.

Måltiden var underbar och jag kan inte nog uttrycka min kärlek till havet.

Efter intagen måltid var vi alla mätta och belåtna och det var baddags. För alla utom mig alltså, Jag är en utpräglad badkruka och hade en gång i min ungdom som löfte att inte bada på flera år, vilket jag faktiskt höll. Dock hände det att jag duschade nån gång då och då.

Nu är det hög tid att avrunda skrivandet och låta badbilderna tala sitt språk.


image40
Kvinnorna fann vattnet behagligt trots en längre period av lågtryck.


image41
Mats var något mer skeptisk till temperaturen, men tog sig tillslut ett snabbt dopp.


image42
Mats har inbyggd propeller i lårbenen och kan ta sig fram på vattnet likt en motorbåt.


image43
Maria gör ett våghalsigt trick.



image44
Mariorna njuter av vattnet!


Sammanfattningsvis skulle jag beskriva evenemanget som DEN ULTIMATIVA AFTONEN.

Tack för mig,
Snoken


Film, kubb m.m.



Hejsan!

Igår var Mia, Grace, Snok och jag hos mig. Jag hämtade först upp Mia klockan 17.30 och sedan Grace. Vi blev rätt fort hungriga så vi åkte allihop till Funkabos pizzeria och köpte mat. Åt hemma hos mig och snackade om allt mellan himmel och jord ;-) Och skrattade en hel del! Sedan spelade vi ölspelet.  Jag och Snok drack öl och cider och Mia och Grace drack coca cola. Ska lägga in lite bilder från det här sedan, haha....Sedan gick vi ut för att spela kubb, men myggorna bet ju halvt ihjäl oss!! Efteråt kollade vi på en film " Strandvaskaren" som var riktigt otäck och nervkittlande. Vid 00.30 gick vi och lade oss, men somnade inte förrän efter en timme ungefär. Mia sov över hos mig i soffan. Mats kom hit innan jag och Snok hade vaknat idag för att hålla Mia sällskap som vaknade tidigt. Nu har dom precis åkt härifrån. Snok som sovit dåligt hela natten ligger nu och sover "stackarn", han har såna sömnproblem. Klockan 18.00 ikväll ska Snok, jag, Mia och Mats åka till Värsnäs och grilla, bada och spela kubb. Ska bli jättemysigt!


image27

Snok fick ett kort i ölspelet där det stod att han skulle dansa Zorba med andra, hehe!!!

image28


Och så sträcker vi händerna i luften ;-) Grace, Mia och Snok i Zorbadans!!!

image29

Mia J och Grace lugna och fina *hihi*

image30


Hehehe...Grace  tänker- *vad håller Mia på med?*  Snok tänker- *Jag finns inte*  Mia tänker - * Im the KING!!*

image31


Shit, vad händer?? :-)

image33

Sånt här gillar Gracie *hihi*




Flummiga bilder!! Känsliga tittare varnas!

Den var en gedigen kväll som började lugnt, men slutade i skräck och galenskap!!!!!   Beware!!!!


Medverkande: Maria, Maria J, Snok och Mats!



image23


Jag utanför min lägenhet. Drack bara en cider, men kvällen blev galen efter filmen =)


image24


Min härliga vän Maria J framfär min laptop! Mats i bakgrunden framför tvn.



image17

Jag med filmen vi ska se. "White noise 2".   Den var riktigt läskig!!!


image21


Efter filmen har vi blivit inspirerade..hahaha...Horror in our eyes!!!!

image22

Vi förvandlas till FREAKS!!!!!  

Hade en mycket rolig och galen kväll!!!

Upphittad kattunge!


image16



Söt eller vad??

Ölands Djurpark- Bilder


Här är lite bilder från när Snok, Grace, Lina och jag var på Djurparken den 28/7-07 :-)

image6


Grace, Snok och Lina



image8

Snok snyggingen!



image9



Grace, jag och Lina :-)

image10

Människans utveckling..haha...


image11


Hehehe, kul bild :-)


image12


Snok med sina vänner, hihi..


image13

Vår förfader ...hahaha


image14

Är vi lika? Nöff, nöff!!!


image15

Hans vackra ögon får mig att smälta! haha...

Kladdkaka

Nu har jag precis ställt in en smarrig kladdkaka  ugnen:-)
Ska bjuda på den imon, sista dagen. Äntligen får man lite ledigt igen ;-) Men jag har trivts bra på mitt sommarjobb!

   Mina katter. Melissa och Tusse :-)



Kram

Tränat


Har jobbat och tränat idag. Sprang i 30 min på rullbandet. Är skittrött nu!

Snart fredag..längtar

Bye bye

RSS 2.0