God natt

Har fått förlängt vikariatet lite till..Har annars jobbat idag...=)

Ska sova nu..god natt

hej hej

hej hej hej hej


Plankade in i simhallen =)

Ja, det gjorde jag förut. Tänkte att det är bättre att simma än att gå på foten när den är lite halvskadad sådär..Men iaf, när jag kom dit var det inte en endaste själ i receptionen där man ska betala. Det stod nämligen på en skylt att de hade MÖTE. Är alla på möte samtidigt och lämnar receptionen obamannad? Konstigt och mycket dåligt tycker jag. Väntade en stund för att se om det kom någon. Kollade in i bassängen och där var fullt med folk som badade. Väntade lite till. Sedan tog jag tillfället i akt och gick helt enkelt in i omklädningsrummet och bytte om utan att betala.
 
När jag väl hade simmat i 50 min och kom ut från omklädningrummet satt det en man i receptionen som läste en tidning. Då tänkte jag: Ska jag störa honom och säga -Ursäkta jag har varit och simmat men inte betalat. Så jag tänkte göra det nu. Men det gjorde jag inte. Jag gick bara rakt förbi honom och han satt fortfarande lika försjunken i sin tidning.

Gjorde jag fel som gjorde så? Eller är det simhallen som får skylla sig själv? Har faktiskt inte alls dåligt samvete=) hihi..


Ankaret



Bjuder på en bild. Typ 3 veckor sen, när jag, Mia J och Lina hade picknick i Kalmar-slottsparken =)
Har väl inte bloggat om det??

Sömnproblem

Somnade inte förrän efter 03.30 imorse!

Vaknade att mobilen ringde 10.00, men stängde av den och sov till 12.00 istället=)

Eftersom jag inte kunde sova igår satte jag på tvn. Var ett jättebra program om killar i USA som deltog i en utbildning i livräddning. Och kursen var verkligen stenhård. Många som hoppade av redan första veckan för att de inte pallade trycket. Tränarna var skittuffa och skrek och hade sig. Skitkul=)

Kim kunde inte heller sova, så han började laga mat, som vi ska äta idag=)

Sitter här med kaffe och tänkte sen gå en promenad...



Vi hittade en dammsugare igår, en billig skit på Ö&B, får se hur länge den kommer att funka=) Hittade även flyttkartonger. Var en sväng till sopstationen igen och slängade massa grejer. Sen handlade vi mat på Netto.

Lyckades skada foten igår igen! Stod på en stol för att nå upp till översta hyllan i en garderob i sovrummet. När jag går ner från stolen trampar jag på en plastpåse som det tydligen låg något vasst i. Tar bort foten och under den har det gått hål och lossnat lite hud och blöder.  Hoppas det går bra att gå en långrunda på denna foten nu. Sitter några plåster som skydd iaf..

Ledig idag med..

Kartonger överallt

Halva vardagrummet är fullt med flyttkartonger och kassar nu. Värsta röran är det!  Har rensat i garderober idag och hittat massa mer saker att slänga. På lördag går iaf flytten från Nybro till Kalmar, jippi!

Solen skiner idag och man är ledig. Måste dock åka och köpa fler flyttkartonger, de togs slut, till vår förvåning! En ny dammsugare behöver också inhandlas. Spännade värre=)


varma mackor

Hej!

Igår..vad gjorde vi igår? Herregud, ibland blir man senil...Jo, just det..Vi var uttråkade hemma, så Kim ringde Jens och sedan drog vi hem till honom. Tog det bara lugnt. Tyvärr blev jag supertrött av ciderna jag drack. Men det var 7,5 %-iga från Tyskland. Öppnade den första cidern redan kl 17.00, så redan vid 23.00 gick ögonen isär och ögonlocken var tunga som  bly...Shit, börjar jag bli gammal eller what??!!=)

Ikväll, lördag, har jag jobbat. Var på en annan avdelning, två våningar ner, som är inriktade på palliativ vård. Tyärr gick en man bort under passet. Ska höra med cheferna där om man kan gå på timmar där också. Hade varit skitbra isf!

Har nu precis ätit tre varma mackor gjorda i ugnen. Som pålägg hade jag: Tomat, champinjon, oregano, paprikapulver, pressad vitlöksklyfta, smör, saltgurka och ost. Riktigt gott blev det! Myser nu framför tvn och dricker saft.
Jag är hemma själv ikväll för Kim är på fest hos en före detta arbetskamrat. Tycker det är bra att vi kan roa oss på varsitt håll ibland.

Imon blir det jobb igen mellan 13.30-21.30.. =)

Bye bye

Anhörig

Natten till idag läste jag ut boken "Anhörig" av Katerina Janouch. Läste flera timmar i sträck, kunde inte sluta förrän boken var slut. Behöver jag säga att den var bra? =)

Direkt på morgonen började jag på en ny bok "Flickan och skulden". Är för tillfället inne i en läsperiod=)

Vad gjorde vi annars igår? Jo, det började som vanligt med lite frukost tillsammans. Kaffe till mig, juice till Kim, ostmackor med våra egenodlade tomater och lite fil. Tvätten hade hängt på tork sedan kvällen innan så det var dags att gå ner i källaren och hämta den. Men det var fortfarande inte torr! Fick hänga kvar några timmar till.

Sedan satte vi igång med att packa flyttkartonger. Det var böcker, cd-skivor, tavlor, gardiner..ja, allt möjligt. Har aldrig packat så strukturerat och ordnat förut när jag flyttat. Det kan jag tacka Kim för. Han är mer strukturerad än mig helt enkelt. Sjäv har jag när jag flyttat bara fyllt kartongerna huller om buller med saker, för att sedan öppna dem i nästa lägenhet och inte ha någon aning och vad jag har packat ner och i vilken kartong sakerna ligger i=) Men nu skrev vi så ordentligt på varje kartong vad som fanns i den och om det var ömtåligt. Kanske lite överdrivet, men det kommer säkert underlätta vid uppackningen. Vuxet är det iaf!

När vi tröttnat på att packa och fyllt ca 8 nya kartonger tog vi en välbehövlig paus. Jag satte på kaffe och sen gick vi till Livset och köpte Wienerbröd med hallonfyllning. Vi avnjöt fikat ute i solen på balkongen. Kanske sista gången vi satt där och fikade. Så tänkte jag iaf igår....

Efter fikat blev det en tur med bilen till sopstationen där vi slängde massa skit. Kändes som en befrielse.

Väl hemma igen, satte jag mig vid datorn och började uppdatera och snygga till mitt CV. Är ju fortfarande timanställd efter vikaratet på avdelningen, men det känns lockande att söka mig till andra avdelningar med. Måste ha pengar och om jag kan jobba på andra ställen så kommer jag ta chansen om den dyker upp.

Vid 18.00 fick Kim en impuls att vi skulle åka till Kalmar och fixa mobilt bredband. Det ordinarie berdbandet vi beställt kommer nämligen inte levereras förrän några veckor efter vi flyttat in, så därför ska vi ha detta så länge. Man får prova en månad gratis av Telenor och sedan lämna tilbaka det. Skitbra ju! Är även på jakt efter ny dammsugare. Vi hade två, men båda gick sönde samma dag! Hur stor är chansen liksom!=) Kollade runt lite på Maxi, Coop och Rusta, men bestämde att vi skulle vänta tills lönerna kommit.

Har jag berättat att Kim slutat snusa!!? I alla fall så har han gjort det på eget initiativ. Otroligt duktigt. I tisdags var vi på väg hem från Coop då han utbrister. "Från och med idag ska jag sluta snusa". Sedan slänger han snusdosan i en rabatt på Coops parkering. "Du får 5000 spänn om jag tar en snus" Jag skrattar till och säger" Då ska jag trycka in snus under din läpp medan du sover" . Men han har inte tagit en endaste snus sedan dess och jag är tror hårt på att han komer fixa det. Beundrar honom som tusan!

Idag är det fredag. Ska snart ringa till CA-fastigheter och höra om vi kan få nycklarna till helgen innan vi flyttar in och kolla vart det finns p-plats till bilen, samt vad det kostar. Kim ska iväg till Folksam kl 14.00.

Ha en bra helg alla!




Vemod

Sommaren börjar gå mot sitt slut. Det blir mörkare fortare om kvällarna och man kan inte längre räkna med att morgondagen ska erbjuda en solig och varm dag på stranden. När man låg där på stranden för några veckor sedan hade man inte en tanke på att det kunde vara på något annat sätt. Det kändes så underbart och så himla självklart.
Nu är det ett tag sedan man låg där i solen. Det känns vemodigt, mycket vemodigt tycker jag. Vart tog sommaren vägen, frågar jag mig. Hösten ligger framför oss nu. Suck..

Samtidigt är hösten mysig. Man tänder ljus, ligger inne framför tvn medan regnet smattrar mot fönsterrutan. Visserligen är det mysigt, men sommaren är ändå lättare och mer gjädjefull på något sätt. Allt känns mer avslappnat, människor är gladare och mer spontana. Kanske är det ljuset och värmen som gör det. Det sägs det ju iallafall. Om ljus och värme gör oss gladare måste ju mörker och kyla göra oss till motsatsen. Tyvärr är det ju så. Nu vet vi vad som väntar oss. Fan vad skoj då!

Jag ska passa på att njuta av minsta lilla solstråle som denna sensommar har kvar bjuda på. Gör det ni också. Annars kommer ni ångra er i mitten av december där ni står mitt i ett snöoväder och fryser så det isar i märgen.

Träffa Mia & Lina snart...

Hej igen..

Ska köra och hämta Lina om ca 30 min sedan vidare till Mia i Norrliden. Efter det ska vi köpa mat på Kallskänken, typ sallad eller baguette och ha picknick vid Slottet=)  Mysigt!         



Förutom att jag betällt de fem böckerna som nämndes i  förra inlägget, har jag packat några flyttkartonger med köksartiklar, glas och andra prydnadsgrejer. Flytten närmar sig för varje dag...

Har även haft lite hemmaträning i vardagsrummet, lite situps och sånt=)
Ska duscha nu sedan bege mig till Kaaalmaaa..

Ska fylla bilen med massa böcker som jag fick av mamma efter att hon rensat i sina bokhyllor. Blev väldigt många över, jag tog typ bara 5 st av dem, så det är fritt fram för Lina och Mia att välja och vraka sen=)

Hej...






Böcker!

Har nu beställt fem böcker på adlibris för endast 185 kr!
Det blev dessa...

Flickan och skulden- Katarina Wennstam

Anhörig
- Katerina Janouch

Svarta sekunder
- Karin Fossum

Brott
- Karin Fossum

Snabba Cash
- Jens Lapidus


Arkiv X "I will believe"

I fredags kväll  efter jobbet var Kim och jag på bio i Kalmar och såg Arkiv X filmen. Mulder och Scully var sig lika, men visst, man såg att de hade åldrats lite=) Filmen var rätt spännande, men jag hade förväntat mig mer av den faktiskt.

Jobbade igår från 06.45-15.30. Var rätt trött efter jobbet, så blev det en myskväll hemma. Kim och jag såg ännu en film. "Nu eller aldrig", med Jack Nicholson och Morgon Freeman. Blev tipsad av Marcus att se den och den var fantastiskt bra och sevärd!

Till filmen gjorde vi varma mackor i ugnen. Kim drack lite vin och jag saft, hehe. Har upptäckt att jag inte alls kan njuta av vin. Varje gång vi köper hem något så blir det Kim som får dricka upp allt vin typ=) Jag blir bara trött och tycker det smakar beskt...Vad har hänt med mig=)  Men jo, det finns ETT vin jag gillar och det heter "Rene Barbier". Måste bara komma ihåg att köpa det också!

Idag söndag, blider det jobb mellan 13.30-21.30. Är ledig imorgon och ska träffa Mia och Lina då.

Bara tre veckor kvar till vi flyttar till 3:an!  =)

080808

Coolt datum idag=)

Är precis nyduschad och fräsch. Skönt efter en intensiv men rolig dag på jobbet=) Jobbade kvällen igår och ska jobba lördag och söndag med. Efter jobbet handlades det lite mat på Netto, körde sedan direkt hem. Var precis genomsvett så det blev duschen direkt=)

Trevlig helg allihop!



Flyt och flytt...

Yes, vilket flyt vi har! En kille var här och kollade på lägenheten för 30 min sedan och han ska definitivt köpa den=)
Han skulle direkt till banken och han lämnade alla sina pers.uppgifter till oss!

Äntligen!!

Boknörd?





 

Jag härmade Linnèa och gjorde också testet. =)

Fräsch bil

Nu har jag städat min bil invändigt och tvättat av den utvändigt. Fräsch och snygg blev den. Hade radion på under tiden med hög musik för att få den rätta bil-städar-känslan =)

Tusse ligger i famnen medan jag försöker komma åt tangenterna, inte det lättaste när han vräker sig fram över datorn och spinner som en motor=)

Vid lunch hämtade jag mamma på jobbet. Sedan åkte vi till Fiskaffären och köpte smörgåstårta. Var mycket god!
Sofia tittade förbi vid samma tid, då hon hade lunch från "Systembolaget" där hon jobbar. Ska nog ringa Sofia nu och höra om jag kan hämta lite flyttkartonger från hennes jobb. Det lär ju gå åt en del vid flytten....


bye bye


Natt i Ronneby

Kom till Ronneby ikväll. Har kollat på film med familjen ikväll. "Morgan Pålsson, världsreporter" skitkul=) Sofia och jag beställde snabbmat, hon en sallad och jag kebab, gott!

Mamma och pappa sover, ska jobba imon. Jag är skitpigg, vaknade inte förrän efter 12 idag. Men jag har ju katterna. Melissa ligger här precis bredvid laptopen på köksbordet=) Har hunnit gosa mkt med henne, Tusse och Sessan. Snacka om att jag förnekar min allergi. Men är lite täppt i näsan nu iaf..Tur att jag har astmasprayen, haha..

Annars idag var Kim och jag i Kalmar och kollade på vår nya lägenhet. De var i full gång med renoveringen där så det var inte mkt att se än=) Den var iaf stor med en stor balkong. Men räknar med att det kommer att bli snyggt när de är klara!

Efter titten åkte vi till apoteket, biblioteket och sedan till stan där Kim skulle kolla i en bokhandel efter en grej. Jag köpte mig en varmkorv. Sen hem till Nybro igen. Därefter körde jag vidare till Ronneby...


Regnet öser ner på taken..och endast Mia är vaken =)


Bilder väcker känslor..


Kim bakom en tall vid Linnèasjön/Nybro i våras....Sommaren låg framför oss..


Lina och jag i ett ögonblick på Öland..


Kim och en osminkad Maria..Våra blickar verkar tala så olika språk på denna bilden tycker jag..


Kärlek....


Vänskap och lycka...


Allvarlig?


Sommar och fest..

Längtar

Vaknade vid 12.30. Sent, jag vet!

Regnet öser ner utanför...Lite mysigt, men påminner om hösten och att det börjar bli kallare och mörkare ute *snyft*
Fast vi har ju en resa till Thailand att se fram emot så jag bekymrar mig inte så mkt egentligen=) Nu är det "bara" 3 mån och 8 dagar kvar.....

Melissa, vår katt ena, fick en stroke för ca en vecka sedan. Stroke?! Ja, tydligen kan katter få det också! Det gick trots allt bra och nu har hon även fått medicin för värk i hennes leder..Hon har gått konstigt och haltat under en längre tid..
Längtar efter katterna jättemycket nu och vill bara till Ronneby och krama om dem!!



Fina Melissa...


Helgen...

Hej!

I fredags var vi med Marcus och Martina på Talludden/Öland i några timmar. Satt där i solen och hade mysigt. Efter det åkte vi till Köpstaden och köpte snacks, sedan hem till dem. Där åt vi god paj, spelade kubb och hade en trevlig och rolig kväll=) Marcus och Martina flyttar ju snart till hus på Öland och deras lilla baby kommer när som helt=) Spännande värre!! =)

På lördagen sov jag enda till 12.00. Så skönt!! Sedan var det dags att åka och jobba vid 12.45...Har jobbat dag idag, men slutade redan 14.30. En timme tidigare gör faktiskt skillnad=) Kim hade diskat upp all disk och gjort fint när jag kom hem.  Glad man blir! Är ledig nu i tre dagar, yeah!!

Mår mycket bättre nu när mensen har kommit..PMS-veckan är hemsk!


RSS 2.0