Önskar er alla...



Ny matta och gardin till hemmet...








Jag kan inte minnas..

Jag kan inte minnas när jag sov en hel natt sist..Nej det är faktiskt helt omöjligt att komma ihåg :/ Ni som tror att man som gravid kommer att sova toppen och alltid vara utvilad och harmonisk och kunna vara fullt utvilad fram till förlossningen..Ja, ni kan ju bara fortsätta att drömma ni:) 

I början var det allt kissande som tvingade upp mig om nätterna. Nu är det en kombination av tryck på blåsan, kissnödighet, sammandragningar som gör magen stenhård och förvärkar som väcker mig flera ggr per natt. Vissa kommer säkert lindrigare undan och vissa har det kanske ännu värre..Och till de som faktiskt får sova varje natt säger jag.. Grattis!:)

Men samtidigt har jag ju tid att vila på dagarna, man får ta sig tid helt enkelt och försöka anpassa sig efter vad kroppen orkar med. Och nu när min kropp ändå är inställd på att vakna flera ggr varje natt så kanske det inte blir så superjobbigt i början när barnet väcker oss. Jag hoppas att det kommer vara så iaf! Men vad vet jag??:)

Nu är vi inne på de första timmarna på den sista dagen av året. Och känslan säger mig att vi kommer få en liten januaribebis..Håller tummarna för det!!

Hoppas ni som läser får en bra sista dag på 2009!! Kramis..



25 år idag!


Idag den 30/12 är det min födelsedag! Fyller hela 25 år! Herregud, är man redan 25 liksom!! Tiden går! Har gått två dagar över tiden nu, så jag hoppas ju att bebisen inte hinner komma idag och istället får sin egna födelsedag:) Under morgonen i sängen har jag ändå känt av en hel del förvärkar i ryggen, magen och ner i benen. Och jag tänkte, om jag går upp nu så kommer det säkert sätta igång. Men efter jag steg upp och gick till duschen avtog det direkt..Falskt alarm hela tiden:)

Jag blev rejält uppvaktad och bortskämd av Kim med en himla masssa paket och frukost på sängen! Fick sammanlagt sex stycken paket! Och han som lurade i mig att han bara skulle köpa något litet ;-) Han är för gullig! Tack så hemskt mycket min älskling!




Aila var såklart med på ett hörn:)





Alla fina saker som jag fick av Kim =)


Elektriskt fotbad med massage (perfekt till mina ömma och svullna fötter)
Ett set med fotsalt, fotsmör och fotspray
Nyckelknippa med digital fotoram
Ergonomisk kudde som formar sig efter huvudet
Tre par trosor
Tre par strumpor


Tusen tack alla andra vänner och bekanta för uppvaktningarna!!!!!

På eftermiddagen var jag ute på en promenad i kylan i ca 45 min. Det var riktigt friskt och skönt, men isande kallt! Kände inte av en endaste liten förvärk, uatn gick helt obehindrat precis som om jag inte tänker föda barn på flera veckor:) Det känns ju så konstigt, för ena stunden ligger man i sängen med en molande värk och tror att det är på G, för att i nästa stund inte känna något och kunna gå ut på värsta promenaden:) Ganska komiskt! Om en stund ska jag premiärbada fötterna i fotbadet och ha en avkopplande stund:)










Lite mer julbilder..


Detta är man inte särskilt sugen på mer ;-)


Sitter som en hösäck, redo att hugga in..


Tova tar skydd bakom en tallrik :)


Kims vegetariska julmat



Susanne och tomten..


Fin tomte vi hade ;-)


Juldagen..Mamma o pappa slappar i soffan.


Kim beundrar pappas julklapp (en fågelbok)


Juldagen..   I am huge!!!


Juldagarna..

Har haft en väldigt mysig jul! Julafton firades här i vår lägenhet tillsammans med Kim, mamma, pappa, Susanne och Tova. Mycket god julmat blev det och annat onyttigt. Mamma och pappa stannade kvar till annandagen. På juldagen tog vi det mest lugnt, kollade på tv och spelade "Absolut överens".

I julklapp fick jag parfym, lotion, ögoncreme, dagcreme, nattcreme, pläd, nytt bestickset, stor och flexibel kastrull, handdukar, plånbok, pengar och spelet "Absolut överens". Supernöjd:)



Igår var Lina, Mia, Anneli, Mats och Ida här. Vi drack glögg och smaskade på julfika och sen bytte vi tjejer julklapp med varann. Sen spalade vi, ja, gissa vad.. "Absolut överens" i över tre timmar!=) Fan vad vi skrattade!! Det var en riktigt rolig kväll:)

För övrigt har Kim och jag käkat julmat i fyra dagar i rad nu! Så en aning trött på julmat är man. Idag blev det istället thaiwok med ris, väldigt gott!

Orkar inte blogga mer nu..Kram..


Beräknad förlossningsdag

Då är dagen här! Dagen som vårt barn är beräknat att födas...Men det kan vi ju glömma=) För han eller hon verkar trivas väldigt bra i magen och stannar nog några dagar till..Men nu är det ju så himla nära!

Men däremot...

...Imorse trodde jag faktiskt att det var på G... Det blev en blöt fläck i sängen när jag steg upp, men det är vanligt att man kan läcka lite fostervatten i slutet, för ingenting mer hände sen. Jag fick ändå värsta adrenalinkicken och tänkte att nu, nu snart föder jag=) Men som sagt, inget mer hände, så det var lite snopet faktiskt..

Kim och jag käkade lite frukost och jag tog en dusch..Ifall förlossningen skulle starta ville jag känna mig fräsch=)


En timme senare var vi hos barnmorskan på den sista "vanliga" kontrollen. Magen hade växt ytterligare lite, barnet hade fina hjärtljud och mitt blodtryck var helt normalt. Jag nämnde dock att jag inte känner så mycket rörelser under dagarna, utan mest under kvällarna och nätterna. Och det tog hon rätt allvarligt på så hon ringde direkt till förossningen! Ja, jesus..Själv var jag inte så orolig, eftersom jag trots allt känner rörelser och det är ju huvudsaken. Men jag är tacksam att jag har en så bra barnmorska som verkligen tar saker på allvar och inte bara nonchalerar. Iallafall..Kim och jag gick vidare till förlossningen. Där blev jag kopplad till en ctg (som registrerar värkar, hjärtljud och fosterrörelser). Och visst kände jag fosterrörelser! Bebisen verkade irriterad över att få en ctg kopplad på magen så den rörde sig nästan hela tiden. Och förvärkarna kom och gick hela tiden. Efter 10 min var det klart och ctg-kurvan var helt normal, skönt!

Sen kom en kvinnlig läkare som jag träffat några ggr förut och gjorde ett U-ljud för att se så det fanns tillräckligt med fostervatten. Och det såg jättefint ut, sa hon. Barnet rör sig mindre nu pga att det är så trångt och att det är stort, det är förklaringen..Men det skadar ju abolut inte att få det uppkollat. Känns tryggt och skönt att veta att barnet mår bra där inne nu när det snart är dags=)

Jag hoppas dock vi är där för att föda barn nästa gång!!=)

Efter kontrollen åkte vi till stan för att köpa linsvätska till mig, sen till Kims kontor för att fixa med lite papper. Och sen åkte jag till stan igen och gick runt och kollade på rean en stund, men köpte inget. Sen blev det hem för att diska, ta hand om lite tvätt, käka lite och slappa framför tvn..Och nu är jag så trött..Sov så himla dåligt inatt, endast 4 timmar...

Nu är det bara att vänta och vänta...




GOD JUL från oss!!



 










Dan före dopparedan..

Go kväll!


Kim och jag har ägnat dagen åt att städa och städa. Nu är det skinande rent här hemma och det känns så underbart! Har annars varit inne hela dagen och sluppit all stress:) Allt är ju redan inhandlat och klart och det är såå skönt!

Ikväll blir det uppesittarkväll med varsin lott framför Bingolotto:) Inte vårt favoritprogram, men deras uppsittarprogram brukar vara helt ok så det kan nog bli mysigt. Lite glögg, tända ljus och snacks till det och så får vi den äkta julkänslan:)

Imon är det julafton! Och det ser vi fram emot, eller hur!?=) Då kommer mamma, pappa, Susanne och Tova hit för att fira julafton med oss. Då blir det julbord, gröt, glögg med tillbehör, pepparkakor, lussekatter, ostbricka, chokladkartonger, skumtomtar, hemmagjort julgodis, nötter m.m...Ska bli himla mysigt, gott och trevligt!

Ha nu en riktigt GOD JUL allihop!!!



Verkstan på onsdag..

Så..Nu har jag bokat tid för bilen hos verkstan. På onsdag morgon kl 7.30 ska de titta på den och förhoppningsvis hitta felet..




Bara massa problem..

Har nyss kommit hem efter en jätterolig kväll hos Marcus och Martina=) Där kunde vi glömma allt elände för en stund och bara ha skoj!

Stefan fick dock hämta oss eftersom vår bil började lukta bränt när vi bara hade kört i typ 2 min! Den har luktat bränt två ggr förut men nu vågade vi inte köra, så imon blir det tyvärr verkstan..Jäkla skit med..Har ju nyss köpt den liksom..

Sen lyckades jag göra en buckla på bilen i fredags när jag skulle parkera bilen utanför barnmorskan..Bara massa dyra utgifter..

Har jag sagt att dammsugarslangen har gått av också?..Men det sägs ju att en olycka kommer sällan ensam..Jag hoppas bara det slutar nu, för annars blir jag fan rädd. Nu när det är jul och allt och vi snart ska föda barn.  Vill inte ha mer problem tack.

Det värsta är ändå bilderna som aldrig kommer tillbaks..De var ovärderliga..

Men som sagt, ikväll har vi haft skoj med Marcus, Martina och Stefan. Det behövdes kan jag säga!


Så ledsen..

Är så himla ledsen..Tårarna sprutar åt alla håll..Nästan alla bilder under graviditeten och bilder under höst och vintern är borta för evigt nu!! Minneskortet har gått sönder och jag skulle precis föra över alla bilderna till datorn..Så blir det såhär istället..Är så ledsen..har ju tagit så många fina bilder under graviditeten..Fan sånt här får inte hända..Inget kan trösta mig nu..allt känns bra skit......

Julgodis & mys

Igår bakade Kim och jag julgodis tillsammans, vilket var väldigt mysigt. Vi gjorde knäck, kola och rischoklad. Och resultatet blev jättebra och gott:) Självklart var man..eller rättare sagt JAG..tvungen att provsmaka på en bit av varje sort! Jag beundrar Kim som tänker smaka det först på julafton...Hur kan han hålla sig!!???=)




Rischoklad till vänster och sen har vi knäck och julkola i flera lager till höger..




Efter baket åkte vi och hämtade pizza på "Milano" som vi tycker har Kalmars godaste pizzor! Jag tog en kebabpizza, sjukt god..och Kim en vegetarisk..Sen var det myskväll framför tvn:)



Ikväll är vi bjudna till Marcus och Martina på Öland. Det ska bli skoj!


Kram!





Julgranen 2009

I fredags kom Kim hem med världens finaste gran! Jag blev överlycklig och vi började genast klä den tillsammans:) Visst blev det mysigt!!













Happy Birthday Aila =)

Grattis till vår lilla katt Aila som fyller 1 år idag! 



Såhär firar hon sin födelsedag..Liggandes på den packade BB-väskan, som hon sett till att håra ner ordentligt:)


Vaken..

God morgon!

Somnade vid 00.00 och sov till 03.30..Inte speciellt länge..Sedan dess har jag inte kunnat somna om...Haft en del förvärkar inatt men inte så farligt..Känner mig ändå jättepigg nu, men om några timmar kommer jag väl att däcka:) Har läst i typ två timmar i min bok. "Fågelbovögen 32" heter boken och den är jättebra..Åt nyss lite fil och müsli..Ute snöar det som fasen! Det är så fint med snön!!

Resten av dagen blir nog till att ta det lilla lugna känns det som..Skulle vilja ta en promenad i eftermiddag nu när det är så vitt och fint ute, men kommer nog avstå ändå. Är livrädd att halka och hamna på magen nu när jag är höggravid. Usch, jag får ångest bara jag tänker på hur lätt det är att dra dit..Är mycket mer försiktig nu än när jag inte var gravid och det är nog bäst det...

Vad fasen ska man göra nu då? Klockan är ju bara 6 på morgonen!! Får väl glo på tv, det är väl nyheter nu va? Finns väl ändå inget annat att se på vid den här tiden..




16 december

Hej!

Har idag gjort en hel del trots att jag inte gick upp förrän kl 12! Somnade ju inte förrän efter kl 5 imorse nån gång..

Efter frukosten slängde jag in tvätt i maskinen och sedan blev det ett besök i simhallen. Där simmade jag i 50 min, lugnt och skönt var det. Och det märks att man är tyngre i vattnet nu! Simtagen känns mer och mer ansträngande och jag blev fort trött. Så jag simmade väldigt långsamt. Ville inte få kramp i vaderna som jag fått de senaste gångerna jag simmat och det slapp jag nu:)

När jag simmat klart åkte jag hem och tog tag i disken direkt. Tråkigt, men måste ju göras..Var samtidigt vrålhungrig så jag började med maten direkt efter. Skalade potatis och sedan gjorde jag potatismos och stekte lite biffar till det. Höll maten varm tills Kim kom hem från kontoret och sen åt vi tillsammans. 

Strax innan 18 kom Lina hit och sen åkte vi till stan där vi mötte Mia på Café Dream. Där blev det en trevlig fika i en timme. Jag tog kaffe och äppelpaj med vaniljsås. Sen drog vi hem till Lina där vi fick pepparkakor och julmust samtidigt som vi kollade på Bondefinalen:)  

Nu är jag hemma hos Kim igen. Vi kollar på en lustig dokumentär på Svt om en väldigt annorlunda och konstig forskare..Ja, det är nog ingen idé jag går in djupare på det här..


Kram!


Midnatt råder..

Snön ligger vit på taken och endast Kim, jag och bebis i magen är vaken:) Känner hur bebisens lilla högerfot buktar ut på min högra sida titt som tätt..så mysigt..

Imorgon ska jag simma och sen på kvällen ska Mia, Lina och jag fika på Café Dream:)


Mer julklappar..

Såååå!!! Har nu varit och handla de sista julklapparna! Gud vad svettigt det blev!! När jag kom hem och tog av mig vinterjackan var jag helt blöt på tröjan och hela ryggen!! Fräscht! :-) Trodde jag var klar egentligen men kom på att det trots allt var lite kvar...som vanligt :-) Köpte julklapp till mamma, Christoffer och en till åt Kim. Blev verkligen nöjd med klapparna och jag hoppas dom också blir nöjda och glada!





Nu när jag satte mig i soffan känner jag av lite förvärkar..Ska ta det cool pistol ikväll efter allt jäktande hit och dit!
Gjorde hemlagad kola inatt som jag vräkte i mig i mängder. Blev så gott och receptet är superenkelt. Jag och min barndomskompisar brukade ofta göra denna kolan under min uppväxt och jag hade nästan glömt bort hur god den är.

4-minuters kola


1 dl socker
4 msk sirap
4 msk margarin
2 msk kakao


Häll i allt i en kastrull och koka upp tills det börjar bubbla. Koka sedan på svag värme i fyra minuter samtidigt som du rör om. Häll kolasmeten på ett bakplåtspapper och låt det stelna. Ställ gärna in det i frysen så går det snabbare. Efter några minuter tar du ut bakplåtspappret med kolan och bryter loss bitar. Sen är det bara att mumsa på!


Är helt slut nu...kram

Vecka 39 !!!!!

Går in i vecka 39 idag =)



Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

En evighet...

..en kort sekund, när vi blir ett, med tid och rum!!! Ett ögonblick, oändlighet, långt bortom allt i evighet!
Hehe, lyssnar på schalgerlårar idag igen och just nu sjunger Carola..Är inget fan av henne och har aldrig varit, men att hon sjunger bra går inte att förneka ;-)






Ska snart skjutsa Kim till hans revisor....

Glass e gott!

Vi har en sån här kartong hemma med GB-klassiker!! Nu ska jag unna mig en Päronsplitt och lite kaffe framför tvn:) Vid 18 ska jag hämta Kim på kontoret och sen ska vi handla..

Klar

Nu är jag klar med städningen!! Så himla skönt!!=) Har även diskat och tagit en dusch.


Sen när Kim kommer hem får han följa med och handla...Behöver köpa mjölk, bröd, juice, fil, tonfisk, kattsand, toapapper, hushållspapper, frukt, grönsaker, lök, smör, kaffe, schampo, balsam..Ja, som ni märker är det mesta är slut faktiskt!

10 dagar till jul nu! Frågan är om barnet vill komma innan, eller efter jul som de är planerat. Jag hoppas på det sistnämnda..Men man vet ju aldrig och det är ju det som är så sjukt spännande, just att man inte vet!!!:)

Ibland glömmer jag bort att det faktiskt kan sätta igång närsomhelst...Helt galet! Men på något sätt känner jag på mig att förlossnigen kommer att sätta igång på natten..Det är då jag brukar få förvärkar, molvärk och typ som att det skär en kniv emellan benen..Inte skönt alls! Ja vi får väl se..Det kommer nog kännas helt övernaturligt när vi väl åker in till BB. Föda barn, JAG??? Nä, kan inte fatta det fortfarande! =) Men jag ser fram emot det!




schlager + städning




Det tog emot att börja städa kan jag säga..Men tack vare en gammal cd med schlagermusik så känns det ändå helt ok:) Får massa energi av låtarna! Schlager och städning passar bra ihop helt enkelt:)

Nu ska jag fortsätta damma samtidigt som Shirley Clamp sjunger "Min kärlek, ska brinna....lalalala"

Ny vecka...

Hej!

Måndag idag och det behövs städas här hemma..usch vad trist! Har än så länge käkat frukost, en äggmacka, ostmacka och äppeljuice. Var även duktig och tog en omega 3, järn- och vitamintablett.

Kim och jag har suttit frustrerade framför försäkringskassans hemsida där det står allt om föräldraledighet, föräldrapenning m.m. m.m....Det krångliga gäller Kim som är egen företagare, för där skiljer sig reglerna något. Han har fått ett papper hemskickat som är helt omöjligt att fylla i utan hjälp.. Sen är det inte lätt att veta hans nettoinkomst eftersom han tjänar så olika från månad till månad..Blir helt galen på detta! Men det löser sig alltid. Bara ringa och fråga så slipper man det problemet. Pengar får vi ju trots allt:)

Aja, nu ska jag göra mig iordning...

Kollar på film.

Var ute i kylan ikväll och gick en promenad på 50 min. Det var minusgrader, men jag var så fullt påklädd så jag frös inte direkt:) Nu kollar Kim och jag på filmen "Solstorm", riktigt spännande.

Lagade bulgarisk linssoppa ikväll, så himla gott! Och nu äter vi popcorn till filmen..


15 dagar..

15 dagar kvar..Så många dagar är det kvar tills förlossningen är beräknad att ske! Barnet är fullgånget och kan egentligen komma när som helst..Känns helt overkligt!

Jag och Mia J var i kyrkan förut där det var luciafirande. Det var så mysigt och jag tänkte på hur mysigt det är att vara gravid runt juletid..Allt kändes så fridfullt och jag kände mig så glad..Nu ser jag bara fram emot att få träffa den lilla varelsen som levt i min mage så länge..





heart-1.gif image by malungsfors


Lucia

Tredje advent idag och lucia! I eftermiddag åker Mia J och jag till domkyrkan för att kolla på Kalmars lucia..Blir nog mysigt..





Åt nyss en sen frukost med Kim. Vi vaknade vid 13-tiden, har sovit riktigt dåligt inatt igen och sprungit på toa flera ggr.. Men det är som vanligt alltså:)

Igår var vi en sväng till Modehuset. Vi åt först på Burger King, sen gick vi ca 1 timme i affärerna innan vi drog hem igen. En julklapp inhandlades iaf. När vi kom hem var jag så trött att jag somnade nästan bums. Sen sov jag i över tre timmer, till typ 19, då Kim kom in i sovrummet och väckte mig..Kims syrra var här ett tag, men jag hörde bara att Kims mobil ringde när hon kom sedan sov jag djuuuuupt igen tyvärr....

Ha en mysig dag allihop!


SNÖ

Åh!! Just som man sitter och kollar på alpint på tv och tänker på gamla skidminnen så börjar det snöa som attan ute! Kan det blir mer stämningsfullt! Vill bara ut nu!!!!!!!!!!!!=)


En härlig bild från Saalbach där Charlott och jag var 2004 och 2005..


Skidminnen..

God morgon!

Gick precis upp och fixade lite frukost och slog på tvn. Till min glädje är det storslalom på tvn, älskar att titta på alpina sporter! Nu är det bara en åkare kvar och sen kör Anja Pärson:) Heja, heja!!

Anja placerade sig på 9:e plats..Vi får se hur det slutar..


Och jag blir så sjukt sugen på att åka skidor igen. Nu var det några år sedan jag och Charlott var på våra härliga skidresor i alperna:) Men nu är de ju inte aktuellt att åka iväg direkt ;-)

2002 var vi i Chamonix/Frankrike, 2003 Kitzbühel/Österrike, 2004 Saalbach/Österrike och 2005 ett återbesök till Saalbach/Österrike. Gud vad många roliga och helt crazy minnen vi har från dessa resor! Måste lära Kims och mitt barn att åka skidor sen när det växer upp, det bara SKA lära sig det:)

När vi var små åkte min familj ibland till de svenska fjällen och bodde i stuga. Vi var bl a i Storlien, Funäsdalen och 2 ggr i Lindvallen/Sälen. Jag glömmer aldrig när jag gick i skidskola i Storlien när jag var 7 år och pappa står längst ner i backen och filmar när Sofia och jag åker utför. Jag har inte lärt mig stanna så bra och kör rakt in i pappa och kameran. Sedan hör man mig - Buäää....hahaha..

Charlott och jag på en av våra skidresor:)




God kattmat?

Hallå!

Har varit och simmat idag:) Jag och typ hälften av personerna i bassängen blev ordentligt nedskvätta av en kille som gjorde världens magplask när han skulle försöka sig på en baklängesvolt från den högsta trampolinen, haha. Han verkade inte ta någon skada, tack och lov, men han gjorde minsann inte om det:) Han kompisar skrattade så de skrek och jag försökte hålla mig för skratt fast det var jäkligt svårt:)

Efter simmandet blev det ett snabbt besök på Lidl och sen hem för att käka falukorv och pasta.

Sen undrar jag om nån med katt har ett bra tips på god och nyttig mat till just katter? Vår katt gillar nämligen inte någon kattmat alls! Förutom torrfoder då. Hon äter varken Mjau, Pussi, Sheba eller Whiskas! Snacka om kräsen, eller är hon för smart och vet om att det bara är massa nermalda djurrester som vi försöker lura i henne:)  Hon slickar bara lite på det och sen går därifrån. När hon var kattunge åt hon precis allt, men nu duger inget. Jo, tonfisk älskar hon förresten men är det bra att ge henne det varje dag?

Och sen tänkte vi vara lite extra snälla mot henne förra veckan och köpte kattgräs som nu vuxit upp så fint. Men tror ni hon äter det eller? Nä, hon tuggar fortfarande på alla växter så att de dör och bladen trillar av. *morr* Gräset tycker hon är helt ointressant, det duger visst bara till att nosa på enligt henne. Envis katt!!!


Jag tror jag vet varifrån vår katt har fått för sig att hon inte gillar kattmat. Det måste vara Katten Gustaf=)







Men vi får väl fortsätta med torrfoder och tonfisk helt enkelt, precis som hon vill ha det. Eller har ni några andra förslag??



Ikväll kommer Mia, Anneli och Lina hit. Då blir det Wii-spelande och Idolfinalen. Ska bli kul!

Trevlig helg!


Skål!


Denna bilden togs för exakt 2 veckor sedan när jag var i vecka 36. Häver i mig vatten ur vårt största ölglas:) Precis före vi ska på middag hos Mia och Mats..









16 år gammal men som en 6 månaders baby..

Halloj!

Har sovit rätt hyffsat några nätter nu men inatt var en dålig natt igen :/ Somnade vid 3 tiden och vakande vid 6. Sedan var det svårt att somna om igen så jag gick upp när Kim åkte till jobbet. Kollade lite på Nyhetsmorgon och åt frukost. Men sen vid 10-tiden orkade inte kroppen vara vaken längre, så jag tänkte att jag skulle vila en liten stund. En liten stund blev 3 timmar! Vaknade vid ett-tiden och fattade inte att jag hade sovit så länge. Kändes bara som ett litet nap:)

Resten av dagen har varit seg eftersom jag känt mig som en zombie typ. Var på apoteket och köpte vitaminer "Mitt val kvinna" som jag tar varje dag. Köpte även julklapp till mig själv som Kim ska ge mig, spännade va, men strunt samma:) Köpte även liten julklapp som mamma och pappa får ihop, utöver deras enskilda julklappar jag köpt åt dem. Skönt att alla klapparna är klara nu!

Har ikväll gått en promenad, kände för att få lite luft och rastas lite:)

Måste kolla på den intressanta dokumentären på Tv3 som börjar nu. Det handlar om en 16-årig tjej som är lika liten som en 6-månaders bebis, både fysiskt och mentalt. Herregud..




Det närmar sig..


Vecka 38..  Snart är det dags att föda barn=)




Kroppen:
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.

När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen.

Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. (Detta har jag känt av en hel del).

Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.
 
Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

 




Snart till Jensen..

Har precis varit på en liten promenad med Kim. Ska snart hem till Mia och umgås och kolla på Bonde:) Tar nog med mig några lussekatter..

Till middag åt vi hemmagjort potatismos, kotletter, sås och sallad. Var smaksens!


Katten och lussekatter..

Nu har jag bakat 70 st lussekatter och till mitt sällskap hade jag busiga Aila. Hon doppade nosen i mjölpåsen vilket gav henne ordentliga nysattacker, haha! Galen katt:) Inte nog med det, hon försökte även stjäla en  nygräddad lussekatt från plåten, men som tur var verkade hon tycka att den var en aning för varm för hennes tass:) Så hon nöjde sig till sist med att bara ligga på köksbordet och titta på.

Aila vaktade lussekatterna så de inte skulle smita på vägen in i ugnen:)



Resultatet..


Allt möjligt..

Hejsan!

Har inte bloggat på ett tag..

Gick in i graviditetsvecka 38 idag!!!!!!!!!! Snart, snart, snart...Längtar efter att gosa med vår bebis!!

Idag spelade jag Wii som en tok efter frukosten...Fasen vad kul det är:)

Där är rätt sent nu, närmare kl 23 på tisdagskvällen och jag är i full gång med att busa med katten. Hon får alltid sina små ryck på kvällarna och springer som en tok genom lägenheten:) Så jag får slita mig från datorn en stund och leka lite med henne så hon lugnar ner sig:)

I helgen har vi haft besök av Emma och Jammy som sov över från fre-sön. På fredagskvällen åt vi hamburgare och pommes, spelade lite Wii och kollade på Idol. Dagen efter blev det en runda på stan där vi även käkade på Baronen. På hemvägen körde vi inom Maxi där det inhandlades ingredienser till hemmapizza som vi lagade på kvällen. Var riktigt gott, Emmas idé och en väldigt god sådan:) Lördagskvällen tillbringades en del i köket där vi spelade kort, Fia med knuff och Plockepinn. Låter kanske inte som världens roligaste spel men det var faktiskt riktigt kul och alla var rikitgt tävlingsinriktade:) Sen blev det lite kladdkaka framför Robinson och sen däckade vi nästan allihop framför tvn..

På söndag efter lunchtid åkte Emma och Jammy hem. Kim och jag degade i soffan framför tvn i några timmar tills jag via någons facebook status upptäckte att det var julmarknad på Skälby. Internet är inte så dumt:) Så vi gick bort dit och kollade runt lite och fikade. Tredje året i rad vi var där faktiskt. Inte för att det är väldens bästa julmarknad som man inte får missa, men det är mysigt och man får lite julkänsla när man är där iaf:)

Idag har Kim och jag varit och hyrt ett babyskydd (bilstol till baby) på Baby Proffsen. Skönt att ha det klart, för vi måste ju ändå ha med oss det till BB. På Baronen köpte vi julklappar till Susanne och Tova, åt på Mc Donalds och sen blev det City Gross där vi fikade efter att vi hade handlat. Och slutligen blev det en snabbt besök på Media Markt där jag spelade lite Wii och Kim smakade på expressokaffe från en maskin.

Ikväll har jag gått en relativt snabb långpromenad, typ powerwalk. Och det var inte lite förvärkar jag fick då! De höll i sig hela promenaden igenom..Det värkte i livmodern ut i ryggen och ner i benen. Jag trodde nästan det skulle sätta igång och ett litet hopp tändes:) Men det var inte svårt att gå, uthärdligt var det ju. När jag kom hem och vilade i soffan blev jag faktiskt besviken över att det avtog..och nu känner jag nada..Vill att det ska vara på riktigt snart!:) Vill ha smärta!! Hahah, sjukt va!

Oj, detta blev ett långt inlägg.. Ska kolla lite på "Americas got talent" nu och sen läsa klart "Ego Girl". Kan nog inte somna än på ett tag ändå..Kim däremot sover som ett barn..

Visste ni förresten att 2009 spås bli det varmaste året någonsin!? Låter inte bra..Isarna smälter, isbjörnarna tvingas bli kannibaler och valrossarna dör..för att bara nämna några av alla katastrofer och öden som det innebär..Tänker på filmen "2012" som vi senast såg på Bio..Vi kanske inte är så långt ifrån en sådan katastrof ändå..??

Imon ska jag baka lussekatter..

Kram på er!





Pluss på vågen..

Oj, oj! Nu har jag ökat ett antal kilo till i vikt!! Har ju ingen våg hemma, så efter jag var och lämnade ett papper till mina chefer på sjukhuset gick jag in på MVC och ställde mig på vågen. Och sen var det bara att acceptera vad vågen visade typ! :) Det är ju tre veckor kvar..hoppas inte det blir så många kilon till..

Gick sedan på stan en stund och hittade en bra julklapp till pappa som jag tor att han kommer uppskatta!:)Har nu kommit hem och börjat med maten. Kycklingen står i ugnen och till den blir det rösti och sallad. Gott!

Sen blir det städning och en uppfriskande promenad innan Peter och Tova kommer hit.

Har äntligen tagit tjuren vid hornen och börjat packa BB-väskan idag:)




Äntligen!

Har nu äntligen skrivit klart om alla graviditetens 40 veckor!! Så jäkla skönt..Det kommer att komma fler artiklar så småningom som handlar om graviditet m.m....Kom gärna med synpunkter om ni vill!

Kolla in vad jag skrivit på sidan www.gravidkalender.se =)

Ska försöka sova nu, men först ta ett glas vatten med bikarbonat. Har sån jäkla halsbränna igen..

God natt!!!

Onsdag..

Tjena!

Onsdag idag och dagen har verkligen gått fort tycker jag! Somnade inte förräns kl 6 nån gång imorse. Hade en jävulsk halsbränna som tack och lov Kim hjälpte mig bli av med. Vi hade ingen novalucid, samarin eller liknande hemma. Så Kim googlade och såg att man kunde ta bikarbonat med vatten. Och det hjälpte verkligen jättebra! Sen däckade vi till slut..

Sov till typ 12 för att sen masa mig upp. Har trots allt varit riktigt pigg i eftermiddag med massa energi som jag inte vet vad det kom ifrån, wiihoo=) Har diskat, lagat mat, grejat lite med hemmet, tvättat, handlat lite på Maxi och snus till Kim, pantat burkar, skrivit några artiklar på projektet. Sedan har Mia J och jag gått en promenad ikväll och efter det kollade vi på "Bonde söker fru" och "Greys anatomy" och drack glögg med pepparkakor:) 

Efter att Mia gått hem vid 22 gjorde jag en cheescake. Den ska vi fika på imorgon när Kims pappa Peter och syster Tova kommer hit:)  Kim har redan lagt sig, men jag ska vara uppe en stund till och skriva de sista artiklarna, så att det blir färdigt någon gång.

Packade aldrig BB-väskan igår som jag tänkte och har fortfarande inte gjort det. Får väl göra det imorgon så det inte blir i sista sekund när värkarna har börjat eller vattnet gått. Då finns det nog en chans att jag bara irrar runt lite smått panikslagen och glömmer hälften;-)

Aila har varit lite gnällig idag då jag inte haft tid att leka med henne nåt. Får nästan dåligt samvete över det. Den katten vill ha uppmärksamhet 24 timmar om dygnet helst:)



Gäster i helgen!

På fredag kväll kommer min kusin Emma och hennes sambo Jammy hit och sover över till söndag:) Ska bli skoj, var längesen vi sågs nu!


Vecka 37 =)

Om barnet skulle födas nu räknas det som fullgånget. Barnet är moget och väl förberett för livet utanför livmodern.


Från och med den här veckan är inte ditt barn för tidigt född. I vecka 37 är medelkroppslängden 49 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3000 gr. Huvudets omkrets är 34 cm.
De mesta av lanugohåret är borta. Lungorna har mognat. Barnet sväljer fostervatten och kissar, vilket är en viktig del i balansen av mängden fostervatten. Vid födelsen har ditt barn 300 ben i kroppen medan vuxna har 206, flera är ganska mjuka till en början. Vissa av benen växer samman i barndomen.



Nattsömnen är inte så god som tidigare. Antingen måste du gå upp och kissa eller så sparkar ditt barn så att du inte kan sova.
Det är vanligt med ryggbesvär särskilt under senare delen av graviditeten, då kan det vara skönt att vila ryggen genom att ligga ner en stund. Bäst är att ligga på sidan med ena eller både benen böjda och en kudde mellan benen som stöd.

Barnets utveckling Teckning: GP/Lars Grennert


Tacopaj

Har precis slängt ihop en tacopaj med qournfärs, tacokryddor, majs, cremefraiche, lök och ost! Nu ska den bara gräddas i ugnen=) Mums vad gott det ska bli!!




Äntligen december=)

Idag får jag äntligen öppna första luckan i min chokladkalender! Nu börjar nedräkningen! Och detta är månaden som vårt barn är beräknat att komma, samt att jag blir 25 bast=)

Har precis lekt lite med katten. Jag kastar en tennisboll och hon springer efter den som en tok:) Vår katt får ingen brist på motion iaf! Har fortfarande morgonrocken på mig då jag gick upp vid 13.30! Kunde inte somna i tid igår trots sömnbristen. Låg vaken till typ 4 i morse... Har känt av en del molvärk med, vilket jag bara är glad över, vill att det ska sätta igång snart..Men jag går väl säkert över tiden bara för det ;-)

Kim är på kontoret och jobbar. De tog vår bil imorse eftersom Pers är på reparation. Så när han kommer hem vid 17 ska jag åka till biblioteket och lämna några böcker, posta några brev och lämna ett papper till chefen. Sen får vi se om Mia och jag hinner träffas en stund, hon har hemtenta att skriva.

Har ännu inte piggnat till än och kl är typ 3 på eftermiddagen! Dags att ta en dusch kanske..Och en till kopp kaffe..






RSS 2.0