Måndag = Ledig

Hej!

Är ledig idag också, vilket är skönt! Jag ska till optikern för att hämta mina glasögon som blivit böjda, städa lägenheten, inviga vår tvättmaskin med en tvätt och sen får vi se vad som händer..

Igår var Kim och jag på bio och såg "Beck- I stormens öga". Riktigt bra film!! Måste ses av er som ej sett den!
Ska gosa lite med Aila nu innan jag gör mig iordning..



Imorgon går jag in i....

Vec
ka 24

Kroppen:
Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.






Kram


Familjen Lemon/Norman

Lite nya bilder.....





Är nu i slutet av graviditetsvecka 23..Mår bättre än någonsin och ser ut såhär!




Älsklingen Kim och Aila. Redan 8 månader har hon blivit!




Magen och jag =)


Aila, jag och magen.. Söt hon är vår lilla kisse!



Snart bär det av..

Nu var det ett antal veckor sedan jag bloggade och det har ju som vanligt hänt en hel del sedan dess..

Kan börja med att tala om att det nu endast är 5 dagar kvar tills vi åker till Tunisien!! Jippi! På torsdag efter jag slutat jobba 21.30 åker vi till Ronneby och sover över. Sedan tar vi Öresundståget kl 05.00 som går direkt till Kastrup. Flyget går vid 11.00 så då hinner vi äta en god men säkert dyr frukost på flygplatsen! Längtar så mycket nu!

Inför resan har jag köpt nya sköna sandaler, såna som är sköna att ha på fötterna om man ska gå mycket. Har även köpt några billiga sommarklänningar på rean, så magen får plats! Den har ju växt en del nu, men gigantisk är den ju inte än=)


Graviditeten har verkligen rullat på i ett rasande tempo..Känns jättelänge sedan vi var på rutin ultraljudet den 27/7. Det var självklart en mäktig upplevelse att se vårt barn inne i magen! Lill*n låg på rygg med benen böjda upp över huvudet som värsta akrobaten:) Allt såg bra ut och jag hoppas verkligen det är så! Den 17/8 fick jag träffa barnmorskan igen för att höra barnets hjärtljud. Det var så häftigt! Men vilket kön det är, det blir en överraskning på BB =)

Kim och jag har även lite projekt på gång nu inför barnets födelse. I fredags var vi på OnOff och köpte en tvättmaskin! Känns riktigt bra! Det blev en toppmatad, som inte tar så stor plats i vårt lilla badrum. Finemang!
Sen har vi även börjat kolla runt efter en större bil. Finns ju många fina begagnade kombibilar som bilfirmorna säljer till hyffsade priser. För en kombibil kommer det med all sannolikhet bli! Barnvagn kommer vi köpa efter Tunisienresan och då kanske det blir en ny eller en fin begagnad från Blocket. I veckan var jag även till IKEA där jag köpte babykudde, babytäcke, påslakan och en blå badbalja. Att barnet är på väg blir bara mer och mer verkligt för var dag som går...Jag längtar såååå efter lill*n. Så efterlängtad är du!!!

Som sagt har det hänt en hel del under dessa veckor..

Var i Ronneby för några veckor sedan och träffade familjen..
Har träffat Mia och Lina en hel del..
Filmkväll med Lina..
Varit hos Ida på tjejkväll..
Jobbat som vanligt...
Rensat i källarförrådet..
Handlat grejer till bebisen..
Kört några vändor till tippen för att slänga skit..
Minns knappt..så jag slutar här =)


Kram






RSS 2.0