Måndag igen då..

Hej igen!

Då har helgen passerat och det är redan måndag igen..Tiden flyger iväg som vanligt! I fredags var vi på julmarknaden på Slottet där det inhandlades glögg, gräddkola, bröd, marmelad och en julklapp! Sen var det ju tänkt att vi skulle kolla på Idol, men både Kim och jag var så trötta att vi somnade redan strax efter 20! Och sen hade fredagen gått!

I lördags var jag mest på hiskeligt dåligt humör och mådde inte alls bra. Allt var bara skit helt enkelt..Men det blev bättre på kvällen. Kim och jag var på Maxi och storhandlade och sedan lagade vi en jättegod kvällsmiddag och hade mysigt ihop. Trodde inte den dagen skulle sluta bra, men skönt att det blev så!!


Igår var Kim och jag på julskyltningen på stan. Jag köpte glögg och korv, vi kollade i några affärer och sen fikade vi på Baronen. Kim köpte en vegetarisk sallad som var gigantisk, så han fick ta med sig det mesta av maten hem i en doggy bag. Det var inga problem:) Efter julskyltningen rullade och stekte jag köttbullar i en timme. Men nu är de klara till jul, skönt! Sen hade jag ont i fötterna och ryggen som fan att det slutade med att jag fick sitta på en köksstol och steka, haha. Jag blir hela tiden förvånad över hur lite man orkar som höggravid. Jag är van att orka massor i vanliga fall!

Inatt var en dålig natt igen, somnade efter tre nån gång och tvingade upp mig vid nio-tiden imorse för att försöka vända på dygnsrytmen. Har varit runt och handlat lite grejer bl a julklapp till syrran och en fin ljusdekortion till köksfönstret. Plus lite andra nödvändiga saker till bebisen..Känt mig som en zombie nästan hela dagen.

God natt..


Julen som liten..





Vid lucia..Är väl ca 2 år gammal kanske..Sofia och mamma i bakgrunden.


Julafton..

Ellen

Sitter just nu och kollar på "Ellen", hon är alltid så galen och rolig:)

Var på middag igår hos Mia och Mats och fick äta tre rätters. Allt var verkligen kanongott! Vilket jobb du lagt ner Mia!

Biofilmen var spännande, mycket effekter som bebisen i magen reagerade på genom att sparka väldigt ofta, särskilt när ljudet var högt! När jag kom hem var mina fötter och vader svullna ordentligt svullna. Men vad hade jag förväntat mig efter tre timmars bio :-)

Idag ska jag ner i källaren och ta upp julsakerna. Sen i eftermiddag är vi ett gäng som ska gå på julmarknaden på Slottet. Ska bli mysigt! 








Tre rätters och bio..

Om en timme ska vi till Mia och Mats för att äta tre rätters:) Naaaajs...Kl 21 ska vi på bio och se "2012".





Dessa ögon får mig att smälta!



Aila -  "Hmm, jo matte, barnet mår nog bra i magen, jag kan känna det med mina känsliga tassar".
Frågan är om barnet uppskattar att nån pressar ner det. Det är nog redan tillräckligt trångt där inne:)

 


Söööööt, det är vad du är, lilla kissemiss...

 


Böcker för 14 kr =)

Var ute och gick sväng förut och på hemvägen tittade jag in på "Röda Korstets Kupan". Där fyndade jag böcker till brakpris. Ja det kan man verkligen säga!!

Fick sju stycken bra böcker för endast 14 spänn totalt! Helt galet=)
Nu har man en del att läsa..Nice..





Rum nummer 10 (Åke Edvardsson)
Bitterfittan (Maria Sveland)
Saker vi kunde berätta (Tony Parsons)
En komikers uppväxt (Jonas Gardell)
Ego Girl (Carolina Gynning)
Fågelbovägen (Sara Kadefors)
Ängeln på sjunde trappsteget (Frank McCourt)



Pepparkakor, glöggfika & Wii..


Lina och jag bakade pepparkakor igår kväll så det stod härliga till och det luktade fantastiskt gott! I bakgrunden spelades ljuv julmusik! Stämningsfullt till max alltså! Kim hade dock ingen lust att baka, man däremot såg han fram emot när allt var klart ;-)

Efter baket fikade Lina, Kim och jag på glögg med mandlar, russin och självklart några nybakta pepparkakor. Sedan spelade vi några omgångar Wii tills "Bonde söker fru" började..En riktigt mysig kväll..

Sen var jag helt slut med både värk i fötter och rygg..blää..Känner mig som 90-år ibland..


Lina kämpar med degen..


Snart in i ugnen..


The baking girls...Lina och jag med mjöl på hakan..


Adventsljusstaken är klar..Tre dagar kvar tills första ljuset tänds. 


Alldeles färska efter massmordet i ugnen..Vissa gubbar råkade vi amputera, några brände vi ihjäl och någon gris blev utan huvud. Så kan det gå:)


Dags för glöggmys..


Myyyys..och pepparkakor i olika nyanser av brunt, haha..


Bordet är undanskjutet och det är dags för Wii... 


Inte värt att kolla på..

Kollade en stund på Förlossningskliniken förut som går på Tv4. Usch, det programmet ska jag avstå ifrån nu de sista veckorna..Sätter ju bara griller i huvudet på en..Förut har jag kunnat kolla på det utan att bli speciellt berörd...Ett barn satt fast med axlarna på vägen ut och typ hela personalen fick häva sig över mammans mage och pressa för att barnet skulle komma fram, samtidigt som läkaren drog i sugklockan. Såg helt groteskt ut! När barnet kom ut tog det en stund innan det skrek. Och helt plötsligt börjar tårarna rinna nerför mina kinder. Allt gick ju bra och det var nog egentligen en rätt "vanlig" förlossning, men för min del är det nog bäst att inte se sådana där saker nu när det närmar sig...Blir ju bara hispig:)

Vet ju att det kommer göra svinont och att det kan hända vad som helst, men nu i slutskedet vill man bara ha positiva saker att fokusera på:) Jag är ändå förvånad över mig själv att jag överlag inte är speciellt rädd för förlossningen. Ser väldigt mycket fram emot den dagen det sätter igång. Visst är man nervös, men mer på ett sunt sätt tror jag. Det ska verkligen blir spännande den dagen det sätter igång...


Drömmar..

Hej!!

Har sovit bort typ halva dagen! Åt frukost vid ett och nu börjar det ju mörkna ute redan :/ Om två timmar kommer Lina hit och då blir det pepparkaksbak:) Nåt nyttigt ska man väl göra iaf..

Har fått ett papper hem idag om önskad att få företräde när jag ska börja jobba igen. Inte mig emot så det måste jag skicka in:)

Jag drömde så sjuka drömmar inatt. Först var jag jagad av en galning som ville mörda mig. Vaknade upp helt vettskrämd och genomsvett flera gånger. Till slut vågade jag inte somna om och pep -Kim, hjälp..jag är rädd..haha..I nästa dröm gifte jag och Kim oss, men bröllopet var helt misslyckat, vi hade inga ringar och vi var sura på prästen:) När Kim vaknade berättade han att han drömt att vi var i USA och jag hade blivit skitarg på honom för att han druckit två öl:) Vad får man allt ifrån?






Pepparkaksdeg

Ikväll har jag slängt ihop pepparkaksdegen. Gud vad det doftade gott med alla kryddorna man ska ha i! Imorgon blir det alltså pepparkaksbak för hela slanten! =) Lina kommer hit efter hon har slutat jobba och sen ska vi baka tillsammans!

Om ni inte gör er egen deg så säger jag bara. Prova det, det blir så mycket godare! Fast smaken är ju som baken. Receptet jag använder fick min mamma när vi var små av våra dagisfröknar på 80-talet och det har hängt med sedan dess. För mig är receptet heligt, men inte hemligt ;-)

Pepparkaksdeg:

3 00 gram margarin
5 dl socker
1 dl ljus sirap
1 msk ingefära
1 msk nejlikor
1 msk bikarbonat
2 msk kanel
2 tsk kardemumma
2 dl vatten
15 dl mjöl

Blanda ihop allt till en deg och låt degen stå på ett fat i kylskåpet med plastfolie över sig i ett dygn. Nästa dag är det bara att sätta igång och baka.

 

 


Dikt till vårt barn..



Jag har skrivit en dikt tillägnad vår bebis i magen...


Längtan efter dig..

I snart nio månader har du legat skyddad inuti mig.
Lilla barn, snart är du här, vi vill bara hålla i dig!

Vi älskar dig så mycket trots att vi ännu inte har mötts.
Och kärleken kommer bara att fortsätta att växa efter att du fötts.

Nyss var du som ett litet frö och vi märkte dig knappt.
Nu rör du på dig ofta, var dag och var natt.  

Vi kollar på min mage och förstår knappt vad det är vi ser.
Dina fotsulor buktar ut och vi vill bara se mer.

Nu är det knappt en månad kvar tills tiden gått.
Snart har vi dig i vår famn och ett litet barn vi fått!





Julen nalkas..

Hejsan!

Tog bilen till Ö&B i Skogsby idag efter jag lämnat Kim på kontoret. Passade på att handla lite saker inför julen, men har en hel del kvar att köpa. En månad kvar till julafton idag ju! Köpte bl a en stor påse sötmandel, 2 flaskor glögg, Winernougat-ask, After eight-ask, julservetter, knäckformer, kakformar och sen andra nödvändiga saker som balsam, 2 st grytunderlägg, 2st grytlappar, 3 förpackningar plastpåsar, 2 förpackningar avfallspåsar, allrengöring, lite godis och..ja det var nog allt tror jag. Fick allt detta för under 300 spänn, vilket är riktigt billigt!

Imon ska jag göra hemmagjord pepparkaksadeg (samma recept som jag är uppväxt med) och på torsdag förmiddag blir det pepparkaksbak:) Älskar när det luktar pepparkakor i hemmet. Då får man verkligen julkänsla! Medan jag bakar brukar jag alltid spela julmusik i bakgrunden. Det har jag också med mig från uppväxten. Julmusik och pepparkaksbak har alltid varit ett måste hos familjen Norman och det är en tradition som jag kommer föra vidare:) Ska även baka lussekatter och knäck till jul..

På torsdag kväll är Kim och jag bjudna till Mia och mats på tre rätters middag. Rikitgt nice! Och sen ska vi alla på bio och se "2012".

På fredag ska Kim, jag, Mia, Lina, Jenny och Ida på den traditionella julmarknaden på Kalmar Slott. Ser fram emot det, det är alltid så mysigt där.

Har nu snart skrivit klart alla gravidveckorna på projektet! Ska skriva lite till ikväll. Känns som att sidan kommer bli rätt bra och komplett när den är klar och jag hoppas på många besökare!

Kim och jag har förresten redan blivit lite Wii-beroende. Är glad över att vi skaffade det! Finns nu alltid nåt man kan göra om man blir uttråkad:)

Ikväll ska jag ta fram lite julsaker från källaren och sen kolla på en till Lasse Åberg-film..









35 dagar kvar...

35 dagar kvar till beräknad förlossning!!=) Längtar så himla mycket nu!!!!!!!!!!!!!

Börjar ju snart bli dags att packa BB-väskan!! Det vi tänkt ha med oss är: Legitimation, blodgruppering, förlossningsbrevet, pengar, mobil, musik, tofflor, morgonrock, rena kläder, underkläder, bindor, kläder till bebis, filt, blöjor (blöjor får man på BB ifs), en overall till bebis och mössa, hygienartiklar, snacks och energidryck till oss bägge, snus till Kim, kanske någon tidning, babyskydd/bilstol..Och självklart kameran!!

Har som vanligt sovit dåligt med massa toabesök! Åt frukost först kl 12! Kim åkte precis med bussen till kontoret. Han jobbade rätt mycket igår kväll, så han tog sovmorgon idag. Jag ska snart ta tag i disken..








Dessa nätter..

Gick och lade mig redan strax efter 21 igår och då hade jag ändå försökt hålla mig vaken sedan kl 19 redan.... Blir trött väldigt tidigt om kvällarna nu i slutet av graviditeten..Har ju alltid varit en kvällsmänniska, men det kan man inte kalla mig nu!! Har varit uppe inatt och kissat fem ggr! Åååhhh.. Vaknade nu vid 6 igen och gick upp. Har ätit lite müsli och fil. Ska lägga mig sen igen, det behövs!!


Resten av dagen ska jag bara ta det lugnt och vila!!!!!!


Grattis Kim!

Idag fyller Kim 31 år! Grattis till min älskling! Jag uppvaktade honom med frukost på sängen imorse och sedan fick han ett presentkort på helkroppsmassage, vilket var uppskattat=) 

På förmiddagen var vi på Siba och köpte ett svart Wii, det senaste som kom ut igår:) Det kommer garanterat att bli en hel del Wii-kvällar hos oss:)

Vid 14 kom Susanne hit och uppvaktade Kim med present. Hon hade även köpt jättesöta kläder åt babyn! Sen fikade vi på äppelpaj, provspelade Wii en liten stund och sen drog vi till IKEA. Där träffade vi bl a på Marcus och Martina. Efter IKEA åkte Susanne hem och vi körde hem för att börja laga mat.

Har nu ätit klyftpotatis med medelhavsblandning, quornfile till Kim och kött till mig. Är så mätt och trött nu. Men ska nog försöka orka spela lite Wii iaf!

Kram

Mat!!

Har nu varit hos barnmorskan och kissat i burk, varit hos Mia en snabbis för att hämta pengar, ska sen handla åt henne (hon e sjuk stackarn). Men ska först käka, är såå hungrig, lax och makaroner, passar inte ihop alls haha. Men hade pasta kvar sen igår så då fick det bli så. Vill även ta en promenad sen i det härliga vädret innan jag ska träffa Lina.

Är såååå hungrig nu!!!!

Får inte kissa..

Hej!

Var uppe redan före kl 8 imorse! Varit på toa och kissat några gånger inatt (som vanligt) Är fortfarande förkyld, men bara lite snorig så det är ingen fara. Ringde till barnmorkskan förut för att be om att få komma dit och göra en urinodling. Ska dit kl 13 och ska fram till dess helst inte kissa. Är redan kissnödig! Tycker att jag har täta trängningar lite väl mkt plus att det ibland gör lite ont "där nere", liksom hugger till. Lika bra att kolla upp det!

Annars idag tänkte jag skriva klart förlossingsbrevet, så man slipper stressa med det. Får ofta overklighetskänslor, att det inte alls är något barn som ligger i magen, att allt bara är på låtsas. Kan inte fatta att det snart finns ett barn här! Man har väntat så länge nu så det känns som att man kommer vara gravid för resten av livet nästan:) Men nu är det alltså inte långt kvar, rättare sagt 38 dagar om bebisen skulle komma punktligt, vilket dom oftast inte gör..

Idag är det ju fredag! Skönt! Imon kommer Susanne och Tova hit för att fira Kim lite. Ikväll blir det Idol och sen kanske Lina kommer hit..

Trevlig helg!!

Strykjärn är inte min grej!

Igår firade Kim och jag vår 3-års dag. Det blev god mat, nämligen vegetarisk tacopaj, sallad och julmust=) Innan Kim kom hem från jobbet var jag på och fixade Kims present och var på Hansa city och kollade lite. Köpte en ny strykbräda på Rusta, då den förra var trasig och sen hittade jag ett sött babyplagg på H&M. På Citygross köpte jag ingredienserna till pajen, nya dricksglas, kalsonger till Kim och en filmbox med alla Lasse Åbergs sällskapsresor=) Vi kollade på "Hälsoresan" efter maten och åt choklad. En mycket lugn och skön kväll!

Imorse började jag läsa en spännade bok av Unni Lindell som heter "Orkesterdöden". Sedan har jag tvättat två maskiner, diskat, lagat mat och gått en långpromenad runt Skälby och Djurängen. Var skönt med frisk luft!

Har även lagt upp gardinerna i barnrummet och strykit dom. Det krånglade en hel del!! Medan jag strök så tyckte Aila det var kul att bita och riva i tyget och lägga sig på det så att det skrynklade ännu mer. Längderna blev inte riktigt lika långa, suck.. och gardinstången trillade ner flera gånger och sen brände mig på det förbannade strykjärnet. Höll på att få ett raseriutbrott i min ensamhet, var så arg:)  Var helt genomsvett när jag var klar..puh..Trodde det skulle gå smidigare, istället blev det bara asjobbigt! Så kan det gå när man är osmidig och nybörjare:) Men nu sitter dom uppe iaf och det blev väl helt ok ändå=) När Kim kom hem satt jag helt utslagen och förstörd i fåtöljen. Han tyckte jag såg nedstämd och utbränd ut, haha!

Ikväll skulle egentligen Mia kommit hit men hon har blivit sjuk stackaren. Krya på dig! Själv är jag bara lite snuvig i näsan, blev en lindrig förkylning:) Imon ska jag förmodligen träffa Lina!

Är faktiskt helt slut nu efter denna dag...




Tre år tillsammans!












 











Älskar Dig Kim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Åren går...

Hej!

Är fortfarande vaken. Och jag som tänkte gå och lägga mig tidigt ikväll. Men har precis tryckt i mig en banan och är pigg som en mört. Men blodsockret sjunker nog snart hoppas jag så att man blir lite sömnig igen:)

Var på stan idag för att luncha med Marie kl 13. Utanför Kvasten träffade jag plötsligt på Magnus, en fd klasskompis från högskolan som jag brukade umgås mycket med när jag flyttade till Kalmar. Ja, han var nog min första riktiga kompis här i stan. Vi snackade ett rätt bra tag. Riktigt kul eftersom vi inte setts sedan han tog sjuksköterskeexamen! Åren går så himla fort, men det kändes precis som det var igår vi sågs sist!

Sedan gick Marie och jag till restaurang "Athena" där vi lunchade. Efter ca två timmar där, ja vi satt där jättelänge iaf, så gick vi vidare till "Holmgrens" där vi fikade i några timmar till! Vid 17.30 var vi nöjda och begav oss hemåt åt varsitt håll.

Ikväll har jag och Kim skrivit lite på projektet, slappat framför tvn, lekt med katten, tagit lite gravidbilder och bara haft en skön kväll helt enkelt.

På tal om att åren går fort...Imorgon firar Kim och jag 3 år ihop! Då ska jag laga god middag, tror det blir tacopaj och kanske en bra film:)


Vår 2-års dag firades i Thailand förra året och den dagen finns dokumenterad på vår hemsida om Thailand.
Såhär skrev jag om den dagen..Exakt ett år sedan:)

"Vi vaknar som vanligt tidigt och går ner och äter frukost. Sedan beger vi oss ut på jakt efter en Laundry-skylt. De flesta underkläder är redan använda och våra t-shirts är smutsiga eller luktar svett. Ca 50 meter från hotellet hittar vi ett Laundry-ställe. Det kostar 30 baht/kg. En gubbe väger tvätten på en enkel hushållsvåg. Den visar 3,5 kg, alltså 105 baht. Vi får ett kvitto och kan hämta tvätten dagen därpå enligt gubben.

Timmarna därefter spenderas mestadels på stranden. Jag går bl.a. till en affär för att köpa en boll och en t-shirt för att använda på stranden. T-shirten som kostar ca 30 SKR badar jag i för att skydda de röda axlarna. Kim och jag köpte även ett sådant här block och penna till. Det blir mycket bad och skrivande på stranden. På stranden finns det en bar som man kan sitta och koppla av vid. Där ligger också alltid en hund med sina små valpar. Titt som tätt går det runt thailändare som erbjuder massage till ett billigt pris. Annars är det inte mycket försäljare på stranden. Häromdagen köpte vi några nötter av en man för 5 SKR. Först smakade dom gott men efter en stund smakade de typ kräk! Jättekonstigt. Det är vanligt att thaifamiljer besöker stranden och äter mat tillsammans. På morgonarna brukar några vara ute och jogga innan tidvattnet kommer för högt upp och innan det blir för varmt.

Lunchen denna dag åt vi på restaurang "A One" som låg precis mittemot stranden. Jag köpte sandwich med pommes och läsk. Jättegott! Kim åt spaghetti med pesto, men blev inte mätt, utan tog friterad glass som efterätt också. Annorlunda! Efter lunchen blev det stranden igen.

På kvällen åt vi mat på en restaurang för att fira vår 2-års dag ihop. Jag fick ris i form av ett hjärta, sjukt coolt just på den dagen! På restaurangen sitter två par i 60-års åldern. Den ena gubben är rätt full och högljudd. När två små thaibarn leker och försöker elda på ett blad säger den ena kvinnan lite försiktigt "No, no" till barnen. Den fulle mannen däremot säger högt "I kill you for nothing" till barnen. Kvinnan blir chockad över hans uttalande och säger "Nisse, det där ska du inte lägga dig i". Kim och jag fnissar! :) Sällskapet ser besvärade ut över Nisse. Men Nisse bryr sig inte, utan beställer in en till öl. Servitrisen frågar lågmält något till Nisse när han beställer varpå han utbrister "Nej!". Stackars servitris! Efter en stund kommer hans öl. Då är han irriterad över att det tagit sån tid. :) Plötsligt hörs starka jamanden inifrån en buske. Två katter kommer utspringande i hälarna på varandra i raketfart. Det ena thaibarnet fortsätter gå runt med en tändare på restaurangen och leker pyroman. Ingen i personalen bryr sig. När vår mat tillslut kommer in smakar den rökskadad, men går att äta. När vi kommer tillbaka till hotellet luktar våra kläder brandrök, weird!? Hahaha vilken 2-års dag!"


Lite bilder från resan..








Nostalgi...


Lunch på stan..

Känns redan bättre med förkylningen idag! Har t.o.m orkat gå en liten promenad runt Skälby. Men är faktiskt rätt seg nu, var ju uppe sjukt tidigt:)

Har fikat med lite digestivekex och celmentiner här hemma. Även skrivit lite på projektet och ringt lite viktiga samtal, samt fixat med Kims födelsedagspresent. Han kommer bli så glad!

Ska snart dra till stan för att luncha med Marie som gick i min sjuksköterskeklass!






Morgonstund har flumm i mun :)

Då var man uppe med tuppen idag då! Redan kl 07.00 gick vi upp! Morgonen har varit skitrolig och flummig kan man lugnt säga. Kim och jag har nog aldrig skrattat och flummat så mycket vid frukosten som idag:) Hoppas inte vår granne hörde hur vi gapade och skrek, haha. Men det var iaf en perfekt start på dagen, nu är mitt humör på topp och det har det nog aldrig varit såhär tidigt på dagen:)

Carpe Diem!! =)



Kvällsbarn..


Plutten har rört på sig en hel del i magen ikväll. Magen har guppat hit och dit:)  Hon/han är en riktig kvällsmänniska precis som sina föräldrar:)




jaha..

Var ju hos barnmorskan idag. Jag hade inte gått upp något mer i vikt sedan jag var där sist. Barnet verkar må bra och som vanligt fick jag höra pluttens hjärtljud. Längtar så efter bebisen!!

Fick däremot reda på att jag är bärare av GBS (grupp b-streptockocker). Fan också, visste att detta var vanligt men hoppades på att jag inte var bärare. Dessa bakterier finns naturligt i tarmarna och kan även finnas på huden i underlivet. Var 3:e kvinna är bärare av GBS och oftast utan några symtom. GBS är oftast ofarligt för bäraren men nyfödda bebisar kan däremot bli sjuka om de smittas även om risken är liten, ca 1 på 1000. Och för att inte smitta barnet kommer jag därför få antibiotika intravenöst i samband med förlossningen vilket känns bra iallafall.

Efter besöket handlade jag lite på Netto bl a en chokladadventskalender. Det är en tradition som jag aldrig kommer sluta med hur gammal jag än blir:) Sen blev det även lite clementiner, gurka, mjölk, ost, fil, kattmat, digestivekex, prinskorvar och naturgodis. 

Kim har varit på kontoret idag, han kom nyss hem. Ikväll blir det en lugn kväll och massa vila. Är slö av förkylningen..Blir definitivt ingen promenad sen.



Snorig..

Har tid hos barnmorskan idag!  Alltid skoj! Kom hem igår från Ronneby där vi sov över lör-sön. Både Kim och jag kände oss riktigt trötta och konstiga. Jag började sedan att nysa och snörvla och näsan var helt täppt. Förkylning :/ Vi gick bägge och lade oss redan kl 18 och somnade bums! :) Så det blev inget julpysslande hos Lina för mig *snyft*. Kim sov hela natten medan jag gick upp efter tre timmar för att äta och sedan somnade jag vid 2 igen. Är typiskt förkylningshängig idag, men har ingen feber, vilket är skönt.

Efter barnmorskan blir det att laga mat, lax med potatis och hemmagjord dillsås. Min favvisrätt! Om jag orkar ska jag försöka gå en promenad ikväll..Får se hur man känner sig.

Imorgon har jag en inbokad lunch med Marie på stan. Var riktigt längesedan vi sågs!

Shit nu måsta jag skynda mig!!




Kaffe..är bra!

Har nyss hämtat Lina från Smedby och skjutsat hem henne. Ikväll skulle hon ha visning av sin lägenhet. Jag hoppas verkligen att hon hittar en ny lägenhet snart igen, det förtjänar du Lina!!


Kaffet puttrar i kaffekokarn..Måste dricka en kopp nu för att piggna till! Skulle aldrig klara mig utan kaffe:) På Maxi förut köpte jag förresten åtta supersöta små glöggmuggar. Vi ska ju ha julen här i år och då kommer de till användning. Men Kim och jag har redan druckit glögg två ggr, det är ju så gott:)

Mellan den 26/11-29/11 är det julmarknad på Kalmar Slott. Det är ett måste att gå på den! Längtar till dess..


Kim kommer väl hem vilken sekund som helst nu antar jag..


Nähä, dags att klunka lite kaffe...



Julafton

Uppe tidigt!

Hej!

Igår hade jag fullt upp här hemma. Jag satte igång och dammade, damsög, torkade golv, städade toan, tvättade två maskiner tvätt, tog ner gardiner, diskade, lagade mat till mig och lagade mat en gång till på kvällen..Kändes som jag hade en enorm energi..Men smällen kom efteråt när jag hade så jäkla ont i ländryggen och ner i ena benet..Kroppen sa verkligen tvärstopp..

Idag var jag uppe "redan" klokan 08.15 imorse, vilket är tidigt för mig som älskar att sova länge:) Åt först frukost, kollade lite på Nyhetsmorgon och vek tvätten från igår. Sen in i duschen och sedan till stan för att skjutsa Kim som skulle luncha med Jens. Efter det åkte jag till Maxi och storhandlade. Sen hämtade jag Kim igen som hade lunchat klart och skjutsade honom till kontoret. Har nu käkat mat, potatismos och kyckling. Vid 16 ska jag hämta Lina i Smedby och skjutsa hem henne. Blir en hel del skjutsande hit och dit idag!

Har nu ringt och bokat klipp-och slingtid hos Hårstudion på Larmgatan. Fick en tid redan imorgon bitti kl 08!! Känns kul och skönt att bli fin i håret!

På lördag åker Kim, Susanne och jag till Ronneby. Där blir det middag hos mamma och pappa. Våra respektive svärföräldrar har ju knappt träffats fast vi varit ihop i tre år nästa vecka. Så det är verkligen på tiden! :) Sofia, Christoffer och mormor kommer också.

Ska vila på soffan nu, är trött...

Kram





Sidor på nätet..

Man spendrerar ju en hel del tid framför datorn nuförtiden.. Jag brukar undra vilka sidor som folk brukar besöka när dom sitter hemma en kväll som denna..Tipsa mig gärna om roliga och inspirerande sidor på nätet!!

Dessa sidor är några som jag ibland eller ofta besöker..

www.aftonbladet.se

www.barometern.se

www.blt.se

www.mylittlestar.se

www.lillamirakel.se


www.familjeliv.se

www.facebook.com

www.youtube.com


www.bluebox.se

www.inreda.com


www.chique.se

www.ellos.se

www.julklapparna.nu









Julklappar?

Lagade qournbitar med ris och currysås åt Kim som han verkade gilla. Nu slappar vi lite framför "Hells Kitchen". Har kollat runt lite sidor på nätet för att få inspiration till julklappar. Vad ska man köpa? Vad passar till vem? o.s.v.. Älskar att handla julklappar, det är så mysigt! Kim och jag tänker iaf köpa oss det senaste Nintendo Wii när det kommer ut i slutet av november. Ser fram emot det!!:) Här kan ni få tips på julklappar!!


Tömt skåpet..

Kom nyss hem efter att ha varit och simmat en timme. Finns inget bättre när man är gravid! Visst, det kanske inte funkar för alla men för min kropp funkar det jättebra. Undrar hur bebisen upplever det egentligen, om den märker någon skillnad av att man är i vatten..

Före jag simmade var jag på sjukhuset och tömde mitt skåp. Jag var lite orolig att de ändrat koden till omklädningsrummet, men det var samma som förut, vilken tur. Där fanns mina ljusblå Foppatofflor, lite pennor, sjukhuskläder, byxor och tröja, min sjuksköterskebricka, och ett block. Tog sedan bort min namnlapp från skåpet, snyft. Och nu är det alldeles tomt. I källarkorridoren träffade jag en arbetskamrat och en liten våg av saknad sköljde över mig. Trivdes verkligen bra på avdelning 32 a. Det blir spännade och se vart man kommer att jobba efter mammaledigheten. Jag ska nog söka både inom kommun och landstinget tror jag:)  

Nu har jag käkat kroppkakor och scones, resterna från igår. Ska snart åka till stan och göra några ärenden, sen hem och diska och laga något tills Kim kommer hem från kontoret.

Klockan är 15.00 och det börjar redan skymma ute..

Skön helg..

Hejsan!

Helgen som har gått har varit väldigt härlig och skön..

I fredags var Mia här på kvällen. Innan hon kom hade jag bakat en äppelpaj som vi sedan fikade på. Lite senare till Idol åt vi en hel smörgåstårta som jag hade köpt. Ibland behöver man lyxa till det lite och vi blev sååå mätta och nöjda! Smörgåstårta kan aldrig vara fel:) Under tiden var Kim på 26-års fest hemma hos Mats.

I lördags var det grått och trist ute. Riktigt höstväder. Kim och jag satt inne hela dagen och degade framför dator och tvn. Sen lagade Kim jättegod mat. Tacofärs med grönsaker och gräddfil. Mums! På kvällen var vi på bio och såg "Bröllopsfotografen". En underbar film! Rolig, dramatisk och sorglig. Verkligen sevärd!

Igår var det Farsdag, som jag egentligen inte hade tänkt fira förrän nästa helg då vi ska till Ronneby. Men det blev ändå att jag åkte dit och sovde över tills idag. Mamma, pappa och jag kollade på sista avsnittet av "Ensam mamma söker" på min begäran:) Även denna kväll blev det lite äppelpaj som fika. Mamma hade köpt en jättesöt babysitter som jag fick ta med mig hem. Snällt:)

Ikväll har jag umgåtts med Mia och Lina. Jag bjöd på nybakta scones och kroppkakor som vi åt i köket med tända ljus. Riktigt mysigt och gott var det. Sen slog vi oss ned i vardagsrummet framför tvn för att kolla på "Fotbollsgalan".

Kim gick och lade sig tidigt ikväll pga att han knappt sovit något inatt. Jag hoppas han sover som en stock nu. Han var så fin idag i sin kostym, finbyxor och finskor som han hade på kontoret. Såg ut som en riktig gentleman:)

Älskar Kim så mycket!! Den 18 november har vi varit tillsammans i tre år redan. Det känns som om vi känt varandra hela livet men ändå som om vi nyss träffades! Kan inte tänka mig ett liv utan honom..


Bye bye..




Simmat

Varit och simmat och bastat i simhallen idag. Det var ett tag sedan jag simmade nu och lika skönt som vanligt var det! Ska försöka simma lite oftare. Har även varit på biblioteket och lånat böcker. De blev en bok om såser, jag är skitdålig på just såser, det är på tiden att jag lär mig göra en helt vanlig brun sås liksom:) Lånade även en bok om graviditet/föräldraskap och Lennart Nilssons bok "Ett barn blir till".

Har förresten blivit helt besatt av programmet "Mount Everest, på liv och död". Det går på Discovery varje natt kl 00.00-01.00 och är sjukt spännade. Man får följa en grupp klättrare vars mål är att nå toppen. Och det går inte lika bra för alla om jag säger så.. Rekommenderar detta program för er som är uppe sent:)

Ett nytt intresse jag skaffat mig är att lösa korssord:) Der är faktiskt riktigt utmanande, avkopplande och kul! Kanske är lite pensionärsvarning, men det skiter jag i:)

Tack Mia för den fina boken du kom med idag!!

Nu är jag trött...Men ska försöka skriva lite på projektet ändå..

Kramis


Vecka 33

Hejsan!

Går in i vecka 33 idag! Och vad jag längtar...Magen växer och kilona ökar..Herregud säger jag bara, snart är man på sjukhuset och föder barn! Och jag drömde faktiskt inatt att barnet kom! Vaknade upp helt genomsvett och undrade om vattnet hade gått, för jag var så blöt över hela kroppen.. haha..Men det var ju som tur var bara en dröm!

Körde ut till Stensö idag och tänkte gå en liten kort promenad, men som tog längre mycket tid än jag hade trott! :) Detta pga av att bebisens huvud trycker på min urinblåsa typ hela tiden. Det spelar ingen roll hur många gånger jag springer på toa, sekunden senare är jag lika kissnödig igen. Fick stanna typ 10 ggr. Så långsamt har jag nog aldrig gått förut. Är inte van att behöva gå sakta, det kan ni som känner mig säkert hålla med om:) Men man har inget val än att anpassa sig efter bebisen när man är gravid. Det är hon/han som bestämmer gångtakten vare sig jag vill eller ej:) För resten av mitt liv kommer detta lilla barn att vara viktigast för mig!

Annars idag har jag köpt födelsedagspresent till mamma, några ljus till hemmet och en jättefin fotoram till bebisen:) Vilar på soffan just nu och ska göra det en stund till. Igår kväll jobbade jag lite på projektet och hittills har jag skrivit om de tio första graviditetsveckorna, hur barnet växer och hur mammans kropp förändras..







Måndagens händelser..

Hejsan!

Ikväll har Kim och jag tittat på "Grannfejden", vårt gemensamma favoritprogram. Men kvällens avsnitt var sådär. Innan programmet började gick jag till Coop och köpte chips med dipp som vi nu tryckt i oss! Mår lite halvt illa, men det var det värt:)

Vid 13.30 var jag hos barnmorskan för en vanlig kontroll. Har besök varannan vecka nu fram till förlossningen. Besöket gick jättefort och allt var bra. Bebisen ligger fortfarande med huvudet långt ner i bäckenet. Den är alltså "fixerad" som barnmorskorna kallar det. Bebisen hade ryggen lite åt vänstra sidan av min mage och fötterna långt upp till höger. Jag har misstänkt att fötterna låg där för det är oftast på den sidan som jag känner sparkarna eller rättare sagt fotsulorna, så tydligt kan det kännas ibland:) Sammanlagt har jag nu gått upp 11 kg och mer kommer det ju att bli..blää.

Vid 16.00 var Kim och jag på Socialförvaltningen. Dit måste man gå om man inte är gifta och väntar barn ihop. Vi fick skriva under några papper och visa legitimation och bekräfta att det är vi som är föräldrarna. Att jag är den blivande mamman är väl ingen tvekan om:) Men när Kim skulle skriva under faderskapsbeviset var det tvunget att två vittnen var med. Så "socialkvinnan" hämtade två arbetskamrater som fick se på när Kim skrev under:) Så går det till för alla blivande pappor tydligen.

Men det blev sååå pinsamt när kvinnan frågade om hur vi ville göra med vårdnaden. -Ni ska ha gemensam vårdnad av barnet eller? Både Kim och jag tittade på varandra och det blev en pinsam tystnad. Jag fattar inte varför! -Jo, det ska vi va?? säger jag typ osäkert. -Är det vanligast? frågar Kim. Hahaha, hon måste trott att i var lite efterblivna eller nåt. Kvinnan svarade och log.- Ja det är det absolut vanligaste, -Jo, men det tar vi då, sa vi sen..Lite smått borta bägge två..haha..Jag höll på att dö...


Nu ska jag forsätta med att hjälpa Kim med företaget! Jag håller på att göra en sida om graviditet. Än så länge går det rätt bra och det är riktigt kul med! Har skrivit 10 artiklar hittills..

Syrran, jag hoppas verkligen du kryar på dig och att du snart mår bättre!!

God kväll!!





Annelis 25 års- och halloween fest!

I lördags firade vi Anneli som fyllde 25 år i september! Det var självklart Halloween-tema =)


Mia och Dracula-Lina


Det mörka paret..


Anneli, Stefan och Jonas



Anneli öppnar presenter


Anneli tittar skeptiskt upp mot Kim :)


Jag och Häxan-Ida


Spöket-Jenny





Mia och Dracula-Ellinor


Hippies-och hawaiibröderna och Anneli..

 


Svarta ängeln- Johanna


Folk...Snickare, läkare, gubbe..


Ida och Mia


Lina och jag


Kråkan Edvard däckade :)


Anneli

 


Några få timmars sömn..

God morgon! Har sovit från 00.30-05.00, inte många timmar, men var så hungrig att jag var tvungen att gå upp och äta något.. Men sen när jag skulle lägga mig igen fick jag värsta allergireaktionen i vänster öga, helt rött och svullet är det och rinnner som fan. Måste klappat katten och sedan råkat klia mig av misstag i ögat..Går inte att somna om nu. Men svullnaden brukar gå ner efter några timmar. Har varit med om detta några gånger förr om jag säger så:) Men man får väl skylla sig själv som envisas med att ha katt trots allergi ;-) Men kan ju sova resten av dagen sen om jag känner för det, hihi.

Igår var vi på Halloweenfest/25-års fest hos Anneli! Typ alla var utklädda, även vi:) Lägger upp en bild i nästa inlägg..


 


RSS 2.0