Älskade katter

God morgon!

Håller just nu på att tvättar. Ska till optikern idag kl 14.30, men innan dess ska jag duscha, plugga läkemedelsberäkning och städa. Tänkte luncha med Kim i stan idag på Cafè Dream. De har så god lunchbuffè där! Är rätt trött nu, somnade sent igår. Är ledig idag, men fick igen sovmorgon ändå=) Imon ska Kim och jag till R-by. Ska bli kul att komma hem, även om det blir en kort visit. Har inte träffat familjen och katterna på över en månad nu! Sessan, den minsta katten, har nog växt en del. Men hon är säkert fortfarande lika busig=) Tusse och Melissa är det nog ingen skillnad på, de ligger säkert någonstans och myser som de brukar=) Åh, saknar katterna så mycket bara jag tänker på dem! Egentligen är jag ju allergisk, så varje gång jag kommer hem får jag en reaktion och det är skitjobbigt. Vill själv kunna ha katt eller hund i framtiden för jag älskar djur. Har länge tänkt tanken att jag ska gå och ta sprutor på sjukhuset mot allergi. Men samtidigt tar såna inte bort allergin, utan bara lindrar besvären. Men det kan ju vara värt ett försök iaf!!

Ibland händer det att jag tänker mycket på Rasmus, var första katt som vi var tvungna att avliva förra året i juli pga sjukdom. Då gör det ont i hela mig. Tänk vad en liten katt kan betyda mycket för en människa, det är helt otroligt egentligen! Men Rasmus var speciell för mig. Han sov ofta på min kudde och när jag vaknade på morgonen satt han oftast i dörröppningen och jamade och ville att jag skulle följa med honom ner till köket. Rasmus var egentligen speciell för hela familjen, kanske för att han var vår första katt. Jag kommer så tydligt ihåg 1993, när jag var knappt nio år fyllda och mamma och pappa kom hem och talade om att vi skulle åka och hämta en kattunge. Jag blev så glad att jag sjönk ner på knä i hallen innanför dörren och tackade gud framför mamma och pappa, hahaha! (jag tror inte på gud kan jag tillägga)

Vi har även haft två andra katter som tyvärr inte heller finns längre. Ozzy och Trisse, saknar självklart dem också. Jag tror att alla tre har det bra tillsamans uppe i djurhimlen och leker med varandra. Jag vill iallafall att det ska vara så.

image141

Rasmus (har tvärr ingen bild på Ozzy och Trisse i datorn)

http://www.indigo.org/rainbowbridge_ver2.html   Jättefin sida med dikt och musik, usch man blir gråtfärdig=)


När jag ändå är så sentimentalt så kan jag fortsätta vara det ett tag till=) Älskar min familj, katterna, vänner och släkt!! Vad skulle man göra utan dem?

Okej, nu får det vara nog! Tack o hej!!



Ta hand om era djur! Trevlig helg!


Lägenhet på G

Hejsan! Vi var och kollade på en 4:a i Berga igår kväll och den var kanonfin! Över 100 kvm och modern, två toaletter, stor balkong och t.om. två ingångar till lägenheten! =) Hon som bodde där ville verkligen att vi skulle få den, så nu är det bara att hålla tummarna. Hon hade även rekommenderat oss till hyresvärden och hon sa att det ser lovande ut! Hoppas, hoppas!

En inte lika rolig sak är att idag när jag skulle dra till optikern så upptäckte jag att min cykel var stulen!! Fan jävla skit! Spelar ju ingen roll om man låser den eller ej!! Att det ska finna såna idioter alltså!

Har haft fullt upp på förmiddagen med att ringa massa samtal till: Hyresvärden, optikern, csn, adlibris bl a. Men saker och ting brukar ju alltid lösa sig på nåt sätt! Fick ny tid hos optikern imon istället kl 14.30. Har också tvättid imon mellan 8-12, så det är lugnt.

Ska nu gå ut och gå en runda för att lugna ner mig lite..behöver handla lite bröd och annat...

Sen har jag praktik mellan 14.00-21.00

Ciao!

Oväntat besök=)

Hejsan!

Vad har hänt i helgen då? I lördags var Kim och jag på fest hos Jens och Lina i Nybro. Där var även annat folk som Kim känner, men som jag aldrig har träffat. Vi förfestade och spelade skitroliga spel=) Sedan drog vi in till Kalmar och det slutade med att vi satt på KM..men Kim och jag drog redan vi 01.00 till Cafe Corner och satt där tills nattbussen skulle åka till Nybro igen. På söndagen kollade vi på nya Beck-filmen "det tysta skriket", bra film som alltid!

Tisdag: Har haft skola idag som vanligt, det är helt sjukt vad dagarna går fort! Jag har i princip skrivit klart tentan, känns skönt..har bara reflektionen kvar, fast den känns konstigt nog svårast att skriva..

Efter skolan kollade Kim och jag på en film, vet inte vad den hette, men den var inte särsklit bra heller...så jag skiter i den=) Sedan gick vi ut en runda. Kollade bl a vart  lägenheten vi ska se imon kväll ligger. Det är en 3:a i Berga som vi ska titta på. Hoppas den e fin!

Pappa är i Mönsterås på jobb, så han kom tittade förbi innan. Ska ju hem till R-by på lördag efter läkemedelstentan, så då träffar man ju resten av familjen med. Min kusin Emma ska firas sen på lördagskvällen så då blir det nog lite party=)

Ikväll när jag snackade med Lina i telefon så knackade helt plötsligt på dörren. Jag var helt säker på att det var pappa som kom förbi igen, men när jag öppnade stod Mia och Mats där! Oväntat besök, men bara skoj=) De hade inte kunnat se klart Beck-filmen hemma, så de fick se slutet hos mig. Sedan kollade vi på IDOL och hade kul som vanligt. Jag hade ändå i princip skrivit klart tentan då, så det passade ju perfekt att de kom förbi=)

Imon börjar jag klockan 14.00, så innan dess får jag väl skriva klart reflektionen...måste även räkna lite med..usch, matte är inget för mig!!!

Förresten, klippte mig igår, det är skitkort nu!

Bye bye

Skola..nu helg!

Hejsan!

Har precis kommit hem från skolan, vi fick sluta tidigare=)

Idag har jag haft mittbedömingssamtal, vilket gick bra. Efteråt hade jag reflektion med läraren om vad som vad positivt och vad hon tyckte jag kunde förbättra mig på. Har verkligen tagit åt mig av vad hon sagt och ska tänka på det till nästa klientsamtal. Sen masserade jag Annas händer och blev godkänd för att utföra taktilmassage. Känns skönt att ha det avklarat innan man slutar för veckan=) Då känner man sig nöjd!

Nu är det bara två veckor kvar av praktiken på Hälsomottagingen, gud vad det har gått fort! Sen ska jag och Marie vara 5 veckor i Oskarshamn, men det har jag nog redan skrivit.

När Kim har slutat jobbet ska vi ta tåget till Nybro och vara där över helgen. Imon ska vi festa med hans kompisar=)

Trevlig helg!
 

Överraskning!

Tjena!

Igår när jag kom hem från skolan blev jag glatt överraskad! Kim hade lagat tacos och dukat så fint! Blev superglad för överraskningen! Har världens bästa pojkvän! Puss på dej!

Annars i skolan idag har jag haft klientsamtal och pluggat en del till hemtentan..

Ikväll har vi ätit skräpmat, gyrostallrik och vegetarisk pizza. Är proppmätt nu!!! Men gott är det ;-)

Imon i skolan har jag mittbedömningssamtal, vilket innebär att vår lärare ska vara med när jag samtalar med en patient. Usch, kommer vara såå nervös! Men det är skönt att det är fredag imon iaf!!

Har precis kollat på IDOL och nu ska vi se Eterlyst!

Ciao!

Kan inte sova..

Har legat i över en timme i sängen nu utan att kunna sova. Jag har läst någonstans att om man inte har somnat inom en halvtimme, ska man gå upp och gärna byta plats att sova på. Så inatt sover jag på soffan, får se om det går bättre. Kim sover iaf som en stock=)

Gör ett nytt försök!  God natt!


Tisdag..

Hejsan!

Igår hade jag min tredje klient/patient, så nu börjar man bli lite varmare i kläderna. Känns kul! Vi gick till 21.00 men timmarna gick verkligen fort!

Nu på förmiddagen har jag städat lägenheten och just nu grillar jag kyckling i ugnen. Har skola sen mellan 14-21 igen...

I helgen ska Kim och jag kolla på en lägenhet i Berga som jag har skickat en intresseanmälan till. Försöker få tag på en annan tjej som ansvarar för en annan lägenhet som också ligger i Berga...Har visst redan varit folk och kollat...Får se hur det blir...

Väntar på att kurslitteraturen jag har beställt ska komma, så jag kan börja skriva på hemtentan...

Just det, jag har glömt att säga att jag ska vara i Oskarshamn nästa praktikperiod, alltså om drygt två veckor!! Ska vara där i fem veckor, med det går säkert fort!


Hej så länge..!

När pengarna kommer ska jag...

  • Köpa nya linser
  • Klippa och slinga håret
  • Bli medlem på Nautilus Gym
  • Betala räkningar

Har precis duschat och ska till skolan om 1,5 timme. Går till kl 21.00 ikväll, imon med. Ska ta med mig korvstroganoff och ris idag=) Gott!

Bye, bye...






 




Fest 14/9-07

Tjena!

Igår hade vi lite fest hos mig trots allt=) De som kom förutom Kim och jag var: Lina, Marcus, Johan, Peter, Ida, Stefan och Jocke. Vi spelade ölspelet med kortlek och hade skoj. Vid 00.00 körde Marcus in oss till stan. Lina och jag gick på Harrys och de andra till någon pub. Kim stannade hemma. Ikväll ska vi till Mia och Mats och kolla på film.

Här är bilder från igår!

image127
Ida och Peter

image128
Lina

image129
Marcus och Johan

image130
Snyggingen!

image131
Ida och Peter visar sin kärlek=)

image132
Johan

image133
Lina är sugen på mobilen=)

image134
Hahaha, så flummig bild!


Ciao!!!


Jippi!

Det blir lite fest iaf!!! Lina kommer om en timme och senare kommer Marcus, Johan och Peter. Får se vilka som mer dyker upp=)

Sccchhkåååååål!!!

Längesen jag festade nu!!!

Tjohej!

Trist...


Jaha, det var ju tänkt att det skulle bli fest ikväll, men just nu ser det inte ut så...

Kul när folk tackar nej samma dag *NOT*







I love Oprah!

Tja!!

Just nu är det reklampaus i Oprah. Älskar det programmet, händer alltid ngt spännande=) Dricker kaffe och äter mackor med stekta ägg på, mums! Har verkligen fått sovmorgon idag, har nämligen sovit i 11 timmar i sträck! Som ett litet barn=) Kim är på jobbet, slutar 16.30 på fredagar. Och jag är ledig idag, så härligt! Oj, nu börjar Oprah igen, måste se!


 Underabara Oprah!! En stark och framgångsrik kvinna, värd att beundra!!!



Trevlig helg!


God morgon!

Hej! Idag är det torsdag och jag håller på att tvätta..var tvungen att gå upp tidigt trots att jag har sovmorgon idag..Ska snart äta frukost, kaffe och mackor.

image126
Jag i nattlinnet=)


Ha en bra dag alla!

Sjukhus igen!

Hej!!

Nyss var det Ida som låg på sjukhus..nu ligger Mia inne för gallsten, stackarn!!! Och fick just reda på att Linas pappa fick föras till sjukhus idag. Vad är det som händer???? Alla blir sjuka.....Usch!!!

Efter skolan igår var jag på sjukhuset och besökte Mia. Jag hade köpt en present till henne(två koppar) och en Hänt Extra-tidning. Tyckte så synd om henne! Hoppas de tar bort stenarna fort så hon får komma hem snart.
Mia min kära vän, jag tänker på dig!!!!

Idag hade jag min första klient/patient på Hälsomattagningen. Det kändes nervöst och pirrigt precis innan, men sen när jag träffade honom släppte det. Det var riktigt kul och extra kul var det att min patient var så glad och tillmötesgående=) Det jag gjorde med honom var: Tog blodtrycket, urinprov, Hb-prov, glukosprov, vägning, mätning, fettmätning och sedan fick han testa konditionen och syreupptagningsförmågan på en cykel. Efteråt gick vi igenom hans formulär som han hade fyllt i. Vi pratade om hans sömnvanor, matvanor och motionsvanor bl.a.
Fan vad skönt det kändes efteråt! Nästa patient/klient har jag imorgon igen och jag ser redan fram emot det=)
Sedan är vi lediga på fredag gutt!!!

Kim hade glömt sin lunch hemma idag, så strax innan tolv cyklade jag bort med hans matlåda till Media Analys. Sedan cyklade jag till Systemet och köpte cider och vin till fredag=) När jag kom hem åt jag kyckling med pasta, örtsås och broccoli.

Ikväll precis efter skolan, vi gick till 21.00, var jag hos Charlott. Vi firade att hon klarat sin sista tenta i kalkylering med kladdkaka och glass. Sedan kollade vi på hennes kort och film från Sydkorea. Det var jätteintressant!!=) Vi måste försöka ses oftare kompis ;-)

Egentligen är jag supertrött, men jag kände för att skriva av mig lite innan jag lägger mig. Kim och jag har knappt setts idag förutom vid 12. Han ligger och sover nu.


Nu är det dags för mig också..ska tvätta mellan 8-12 imon, bläää...sen skola från 14-21!!!

Kram o god natt!!

Äntligen!

Yes! Äntligen har skolan fixat mina poäng så det är rätt!  Nu är det bara meddela csn om studieförsäkran och sen kan jag få mina pengar! =)  Puh!!!

trött...


Fan, nu är jag så jävla trött på denna skola så jag tror jag spyr. Jag har fortfarande inte fått mina pengar från csn pga att skolan har slarvat med mina poäng! Har inga pengar att leva på, så det blir ju att låna tills vidare =( Är så trött på detta för inga verkar ta det serisöt, då de bara hänvisar mig till en annan person, som de menar har ansvaret! Förra terminen när jag ansökte om studiemedel var det likadant! Hallå, har de ingen koll alls eller? Blir så besviken och förbannad! Anledningen till att det har strulat till sig är att jag tog uppehåll i termin fyra på våren och började termin fyra på hösten igen. Men så svårt kan det väl ändå inte va? De måste ju vara rätt vana vid att folk tar uppehåll! Jag ska inte ge mig, jag ska ha pengarna innan denna månaden är slut, så är det bara!



Skola, sjukhus, vänner..

Hejsan hejsan!

Igår när jag precis skulle gå ut från skolan och cykla hemmåt ringde Mia och berättade att Ida låg på sjukhus! Jag blev först rätt chockad (man ligger ju inte på sjukhus utan en anledning liksom!) Hon hade fått körtelfeber stackarn och var  väldigt medtagen. Så jag och Mia beslutade oss för att hälsa på henne med en gång. Vi köpte först ett litet gosedjur, en tidning och lite choklad. Sedan cyklade vi och besökte Ida. Tyckte riktigt synd om henne där hon låg med dropp, hög feber, halsont och knappt kunde äta. Stackars Ida! Hoppas hon slipper dras med sjukdomen länge...Vi stannade i drygt en timme innan vi cyklade hem till mig.

Hos mig lagade vi mat och snäll som Mia är så ställde hon sig och diskade upp vår disk, trost att jag försökte hindra henne=) Sedan kom även Mats och anslöt till middagen. Kim hade efter jobbet köpt ett par skjortor som han visade upp. Han såg riktigt proper ut, hehe=) Men snygg som alltid ;-) Efter en stund kom också Charlott. Sedan kollade vi allihopa på film och åt chips och popcorn. Efter filmen hade vi riktigt roligt åt några bilder på internet (nämner inte åt vad) hahah!

Idag har jag skola mellan 14-21, konstig tid, jag vet!
 
Sov till 10.00 idag, skönt med sovmorgon!

Imorgon är jag ledig, skitgutt! Men jag tänkte plugga lite på dagen innan Kim kommer hem. Har tre uppgifter kvar att lämna in av det jag måste ta igen när jag var på Mallis.

Nu ska jag duscha, sen diska och sist laga mat....Kram!


Skitdag..

Har varit en jävla skitdag idag...är irriterad och trött...

Praktik!


Hej Hopp!

Nu har praktiken äntligen börjat. Vi är 15 stycken från min klass som är på Hälsomottagningen. Det kommer säkert bli fem roliga men intensiva veckor. Vi ska få träffa de första patienterna/klienterna på tisdag nästa vecka. Då ska vi ha hälsosamtal med dem, ta blodtryck, prover m.m. Alltså göra en hälsobedömning. Man är två stycken studenter som har hand om en patient. De som kommer dit får bl a göra ett motionstest på en cykel, gå med stavar, få handmassaage och avslappning. Men vi själva får även prova på detta =)

Igår var jag och Kim hemma i Kims lägenhet i Nybro. Vi sov över där från lördag till söndag. Sen kollade vi på "Se upp för dårarna", men vi tyckte den var sådär. Vi beställde pizza och falafeltallrik och åt det till filmen=)
Senare tog vi tåget till Kalmar. Vi gick direkt till Maxi för att storhandla och sen tog vi bussen hem, orkade inte gå med alla kassar! Väl hemma lagade vi jättegod grönsakssoppa betsående av selleri, potatis, purjolök, morötter, vitpeppar och salt. Gott med hemlagat! Efter det kollade vi på ännu en film, "Evan Almighty", som var rätt kul.

Nu ska jag snart äta kroppkakor, älskar det, och sen plugga lite. Kim kommer hem om ca en timme=)

Kram


Helg

Hejsan!

Igår tog jag och älsklingen det lugnt. Innan han kom hem från jobbet hann jag städa, diska och börja laga middagen. Sedan åt vi pasta och kyckling (älskling åt vegetariska biffar). Det var en skön kväll, vi bara myste med varandra. Jag drack lite Malibu med mjölk och älskling drack lite Whisky. Vid 20.00 blev vi sugna på att hyra film, så vi gick bort till Funkabo. Det blev "Mr Beans semeter", som var skitdålig! Vi orkade inte se klart den, så dålig var den! Jag blev skittrött vid 22.00, så redan vid 22.30 blev det sängdags. 

Idag sov vi till ca 09.00. Jag har spelat musik hela förmiddagen nästan och lyssnat på gamla idoler, hehe. Nu står älskling i duschen och vi håller samtidigt på att tvätta. Sedan ska vi gå till Maxi och systemet. Måste köpa en present till Kristoffer för vi är bjudna till hans 31-års fest ikväll.

Ciao!

RSS 2.0