Sparkar!

Hej!


Just nu när jag skriver sparkar bebisen en hel del. Det är så häftigt att känna rörleserna och att den nu verkar ha sin egna dygnsrytm! Det syns nu även utanpå när den sparkar. Har känt bebisen varje dag nu i några veckor och det blir bara tydligare och tydligare:) Kim har även han sett och känt när bebisen rört sig några gånger och när vi var i Ronneby i helgen så kände även pappa på magen just när den lill* sparkade till:) Det är så mysigt!

Idag går vi in i vecka 27, alltså bara 13 veckor kvar om bebisen kommer punktligt! Ja, fort går det i alla fall!

Idag har jag varit och simmat 1 timme och även bastat. Det var så skönt. Tycker det är extra skönt att vara i vatten när man är gravid! Ska nog fortsätta med att simma typ 2ggr/ veckan. Perfekt träning för gravida, då man ej belastar bäcken eller magen. 

Igår var vi hos barnmorskan igen:) Bebisen verkade må alldeles prima och på tillväxtkurvan låg den i topen! Hjärtslagen var 155s/min som vi självklart fick lyssna på. Mitt blodtryck var 105/60, b-glukos 4,3 och Hb 126. Allt helt normalt alltså!

Men min kropp i övrigt har inte ändrats ett dugg förutom att magen växt! Trodde faktiskt kroppen skulle ändras mer drastiskt än den gjort.  Men man har ju 3 månader kvar, så mycket kan ju hända! Det är ju de sista månaderna som barnet verkligen växer en massa!!

Det är i alla fall helt underbart att vara gravid!!!

Vecka 27


Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo och är knappt 37 cm lång från topp till tå. Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.

Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk. .  fetal development at 27 weeks
Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva.








Tillbaka..

Hej!

Kom hem från Tunisien i fredags! Berättar mer om resan och lägger upp bilder i nästa inlägg. Idag ska vi till barnmorskan, alltid lika kul och spännande:) Ska hämta Kim alldeles strax, som nu jobbar i hans och Pers kontor ute vid flygplatsen:) Sedan ska jag träffa Mia J!


Bye bye..

Tjejkväll!

Hej!

Ska just börja baka en kladdkaka till Lina, Jenny, Mia och hennes inneboende kommer hit om ca en timme=)
Då blir det tjejkväll! Vi ska spela spel och bara umgås typ=) Har även köpt lite kakor som vi ska mumsa på!

Annars idag har jag vikt tvätt, tvättat ännu mer, lagat mat, hämtat klädpaket från Ellos, köpt kattmat till Aila så det räcker för två veckor, kört Kim och lite av hans saker till det nya kontoret vid flygplasten, växlat pengar och packat det mesta..Ganska hektisk dag..Haft huvudvärk större delen av dagen också, men det har nästan släppt helt nu tack vare 2 st Panodil och kaffe=)

Imon jobbar jag 13.30-21.30 och sen åker vi direkt till Ronneby...

Måste börja baka nu så jag hinner!  Kram!!


Strålande sol!

Hej!

Det är 1 spetember idag och ute är det strålande sol. Man kan nästan tro att det är början av sommaren istället för början på hösten! Tre dagar kvar till vi åker nu! Wiiiieeee!!!!=)

Har jobbat idag 7-15 och sen när jag kom hem såg jag att Kim hade plockat in det mesta av tvätten och även kört igång en ny tvätt. Handlingskraftig kille man har:) Så nu luktar det ren tvätt i hela lägenheten! 

Kim är för övrigt iväg med Per för att kolla på det nya kontoret/lokalen som de ska jobba i. Hittills har de suttit och jobbat hemma hos Per som bor här i Oxhagen eller så har Kim jobbat hemifrån. Deras "egna nya kontor", ligger någonstans ute vid flygplatsen. Kim har även hjälpt Mats att bära hyllor, enligt Mast blogg:)

Själv har jag ju jobbat fram till nu. Sen blir det att ta hand om ännu mer tvätt, laga mat och mest ta det lugnt. Känner mig rätt trött i ryggen..Imorgon ska Mia, Lina och jag ses. Det blir nog en spelkväll för Lina hade köpt massa roliga spel i Ullared. Skoj!



Sofia och jag när vi gick på dagis=)




Hej svejs!!



RSS 2.0