Två timmars sömn..sen jobbat!

Hejsan!

Kunde verkligen inte sova igår när vi kom hem. Låg i sängen från 23.30 till 02.00, men sen började jag få panik, MÅSTE SOVA..Gick ut och lade mig i soffan i vardagsrummet och kollade på tv, det brukar ju vara sövande, men nej, det gick ej. Jag var pigg som en lärka! (Inte konsigt, eftersom jag sov så mycket när jag var sjuk) Låg kvar i soffan..klockan blev 03.00..Gick in till sängen igen. Kim låg och feberfrossade och yrade..Hans tur att vara sjuk..Sista gången jag kollade på klockan var den 03.45, sen minns jag bara att den ringde vid 05.30! Var totalt väck i skallen! Så kan det bli när man inte sover=) Men lyckades klara igenom dagen och har faktiskt inte varit särskilt trött alls konstigt nog!! Sen har vi inte överbeläggning längre utan "bara" 11 patienter som inte är så jättevårdkrävande just nu, och det gör stor skillnad. Är ledig imon, gutt!=) Då ska jag soooova ut!!

Ikväll ska jag unna mig en drink Malibu med mjölk, så gott!! Kanske beställa pizza med, det lutar åt det iaf=)

Ha en skön lördag alla!

Jobbat ikväll..

Hej!

Har övervunnit förkylningen rätt bra och jobbat idag mellan 14.30-21.30. Kim däremot är totalt genomförkyld nu. Ooops, jag smittade honom! =) Stackarn..Fick jobba imon också mellan 06.45-15.30Skitbra ju!! Ledig på söndag och sen jobba på måndag igen. Efter jobbet åkte jag till Marcus och Martina där Kim hade varit sedan han slutade jobbet. Vi åkte hem vid 22.30 redan..Hjärnan var helt slut..så flummig man blir då..Jag kände mig som en alien, hehe...
Sängen väntar!

God natt!

Sjuk..

Hej!

Började ju känns mig krasslig i tisdags morse när jag kom till jobbet. Sedan bröt förkylningen ut. Igår kände jag mig ändå relativt pigg för att jobba så jag åkte in. Men fick köra hem redan efter 1,5 timme. Näsan rann, huvudet var tungt och kroppen matt. Gick inte att ignorera det mer. Jag som vägrar inse att jag är sjuk fick till slut göra det..
Kom hem och lade mig i sängen, sov och sov..Idag är jag hemma....Skit!! Har även lite ont i bihålorna, nej, nej, det får inte bli värre!!  Bara inte Kim blir smittad, fast jag tror tyvärr det..Igår började han känna sig konstig och sedan kom nysningarna..

Snackade  nyss med Charlott på telefon. Vi skulle egentligen träffats idag efter jobbet. Men nu går det ju ej=(  Fan. Men ska försöka komma upp till henne i Göteborg snart. Då ska vi festa och ha skoj!! Saknar dej såååå!

image295

Söta Charlott i somras på The Sounds konsert i Kalmar =)


image298

Snygga Charlott med en stor stark i min förra lägenhet i Kalmar=)

Nu ska jag fortsätta ligga nedbäddad i soffan med toarullen bredvid. Det går åt mkt papper när man är förkyld =)


bye bye

Vardag..


Jahapp, då var påsken över och det är vardag igen..

När jag kom till jobbet imorse kände jag mig helt yr och febrig, precis som om jag skulle bli sjuk. Men feber hade jag ingen tack o lov..Men efter bara en stund så bröt en förkylning ut med rinnade näsa, nysningar och snörvlingar. Så har jag gått hela dagen och huvudet är helt tungt...Men det har gått bra att jobba iaf=)

Hur var påsken då?

I fredags var Kim och jag på middag hos Kims mamma Susanne och Göran. Vi spelade bl a "Vem vill bli miljonär", kollade på Lets Dance och drack massa vin=) Trevligt var det!

På lördagen var det tänkt att vi skulle åka till Ronneby och Jämjö, men eftersom det var värsta snöovädret här så vågade vi ej köra. Det blev dock bättre väder sen, men då var vi redan inställda på att stanna...Hade hunnit boka tvättid bl a...Lördagen blev alltså väldigt lugn. Kim och jag målade dock påskägg iaf..Lite påsk skulle vi väl iaf fira=) Sedan tog vi kort på de "fina" äggen=) På kvällen gick vi en promenad i snön och kände oss lite ensamma=)

I söndags startade ej bilen, p g a av jag hade glömt att stänga av halvlysena. Så de hade lyst i flera timmar och tagit slut på batteriet. Jag min klant!! Kims pappa Peter, mamma Susanne och Kristoffer var hur snälla som helst och hjälpte oss. Susanne gick t.o.m hela vägen till Ö&B och köpte startkablar till oss. Gud vad snällt! Men nu får jag fan inte glömma lysena på igen. Jag är alldeles för tankspridd ibland. Ni kankse undrar hur jag ens klarar av att jobba. Ja, det är fan en gåta, hehe!

Men vi kom iaf till R-by i söndags. Mamma hade gjort massa påskmat som vi vräkte i oss med en gång. På kvällen tog Kim och jag en promenad...På måndagen åkte pappa till Karlstad på jobb..Kim och jag åkte till pensionärernas favoritställe "Galtsjön" och fikade. Medelåldern var typ 65 år och uppåt, sen var det jag och Kim då, haha....Vi kände oss lite felplacerade men det var rätt mysigt ändå..Jag tycker om "Galtsjön" =)

Igår kom vi hem till Nybro igen...Mamma skickade med oss massor med mat, bl a fläskfilè, vegetariska produkter, två pajer, potatisgratäng, juice, aladdinask, starköl och toapapper. Vi kommer inte svälta direkt=)

Nu blir det jobb imon och tors, fre...Sen på lördag ska Mia J ha Oriflameparty och på kvällen blir det fest hos henne=)  Längtar!!


Ha det bra alla!!






Vintern kom till påsk...

Hejsan!

Nu är det påsk och smön vräker ner! Jag hörde på radion igår att förra året vid påsk var det 14 grader varmt i landet! Just nu verkar de 14 graderna vara långt borta!!=) Vaknade t.o.m av plogbilen här utanför. Då är det verkligen vinter!!! Suck! (fast lite mysigt är det ändå tycker jag) Det kanske blir tomten som dyker upp istället för påskharen! Om klimatet har fuckat upp sig såhär så kankse det är hög tid att ta på sig skidorna i början av sommaren..who knows!!?=)

Så jag får väl säga..


God Jul!!!  Okej då....Glad Påsk!!


Nyss hemkommen

Hej!

Kom precis hem från jobbet! Har gått bra att jobba idag, kanske pga av att man var utvilad. Sov från 22-11 idag=)
Har iaf tryckt i mig två ostmackor med juice nu och ska snart sova. Upp vid 05.30 imon och börjar kl 06.45. Sen är jag ledig i helgen=) Ska hem till Ronneby och även ha middag med Kims familj någon dag. Nice!

God natt!

Långt inlägg..

Hej!

Har jobbat idag mellan 06.45-15.30. Är väldigt trött eftersom jag bara sovit 3 timmar inatt. Kunde inte sova, så jobbigt!  Herregud vilket snöoväder det var när jag körde från Nybro 05.50  imorse då. Märkte att det var alldeles tjockt med snö ute när jag vaknade, därför fick jag köra så tidigt! Den första sträckan till St:Sigfrid gick det bara att krypköra i 50-60 km/h. De hade inte hunnit plogat så det var faktiskt lite läskigt. I Kalmar var det knappt någon snö alls. Skönt! 

Men det var tur att det var ljust ute av all snö, för ena lampan på bilen är trasig. Igår när jag körde hem kl 21.45 funkade inget av lysena, bara helljusen! Så jag fick köra hela vägen hem och blända alla bilar jag mötte. Kändes inte alls bra!!  Ringde pappa så fort jag kom hem. Han sa att jag skulle dra lite i sladden till varje lampa, för det är tydligen ett glapp. Vänster lampa tändes men den högra funkar fortarande inte. Typiskt! Måste fixa det så fort som möjligt!

Har ju som sagt jobbat idag..Det går rätt bra. Men ibland blir jag så himla osäker och känner mig totalt förvirrad och undrar vad jag har där att göra! Sömnbristen gör ju inte att man presterar bättre heller. Idag kände jag mig faktiskt riktigt tom i huvudet..var inte en härlig känsla direkt. Som sjuksköterska behöver man ju ha bra koll på läget, patienterna och vara steget före hela tiden..Så kändes det verkligen inte idag....Usch...Jag är så rädd att andra ska tycka att jag är värdelös och trög..Jag vill ju också bli en jättebra sjuksköterska, precis som de syrrorna på avdelningen!! 

Kim har också sovit dåligt inatt, bara 2 timmar!! Han kommer nog däcka när han kommer hem, för natten innan så sov han också väldigt lite. Det tär verkligen på honom..

Nu jobbar jag ons 13.30-21.30 och tors 06.45-15.30, sedan är jag ledig i påsk..

Måste vila nu. Har inga krafter kvar..Och sen har jag en molande värk i ländryggen också...Måste bli bättre på att tänka på ergonomin när jag jobbar, hjälper patienter i och ur sängen, annars blir man väl utsliten lätt!
Vilket gnäll!! haha..


Bye bye

Inneskor

Vid 16.00 åkte jag in till Kalmar. Behöver nämligen köpa ett par inneskor som sitter fast på foten så att jag kan ha inlägg i vänster sko. Mitt högra ben är nämligen lite längre än vänster och jag får ont i höften om jag inte har inlägg.
Kollade på Skopunkten, Calmare Outlet, Coop, och skoaffären på Giraffen. Det fanns ett par skitsnygga Foppaskor i silver med diamanter som kostade 300 kr, men det tycker jag e för dyrt. Har inte mkt pengar nämligen. Så jag satsar på att köpa ett par som fanns på Skopunkten för endast 99 kr, det var också Foppaskor, fast kopia då=) De var svarta och rätt fula, men sköna=) Ska köpa dem imon efter HLR-kursen.

Har även fått recept nu på en astmamedicin som jag ska ta två ggr/ dag, morgon och kväll. Hoppas den funkar..

Sedan hämtade jag Kim på jobbet. Han blev jätteglad när vi kom hem och märkte att jag städat och diskat upp ;-)

Nu har jag nyss varit ute på en promenad som tog 40 min. Äter nu müsli med fil. Ska kolla på "Du är vad du äter" nu!

Vi hade tänkt att flytta in till Kalmar så småning om. Problemet är att vi har så otroligt mycket grejer i vårt hem så jag har kollat upp lite flyttfirmor om detta skulle behövas.

Bye bye

Parkeringsplats!!??

Hej!

Är en aning frustrerad! På dörren till vår trappuppgång sitter det en lapp där det står att "F.r.o.m 26 mars får man ej parkera sin bil på Jakobsgatan (alltså där vi bor) What!!? Vart fan ska vi då parkera tänkte jag! Trodde först det var ett skämt, men det vart det inte. Ringde nämligen upp vice väden och frågade. Han sa då att det fanns två parkeringar kvar lediga, fast på en annan gata några hundra meter bort..Fy faaan, så sjukt..Han ska iaf komma förbi inom en timme sen ska han visa mig vart jag kan ställa bilen..Han tyckte också det var jättekonstigt att det blivit såhär...Det är tydligen bostadsföreningen som har beslutat detta! Jävla idioter säger jag bara, har de inget bättre för sig...

Annars idag har jag städat sovrummet grundligt, det var skitdammigt....Dammsugat golven, bytt sängkläder och piskat mattor och kuddar..Har också diskat världens största disk=) Lagade mat efter det...Fan vad kul jag har haft idag då!!! =)

Imon ska jag på Hjärt-och lungräddningskurs (HLR)  mellan 8-10. Sedan ska jag jobba mellan 13.30-21.30..

Bättre

Det är redan bättre med magen, men jag kan säga att jag blev helt utmattad av att springa på toa så många gånger!!=) Och vad det knep och gjorde ont! Kim köpte hem mineralvatten och blåbärssoppa till mig, för att ersätta vätskan. Nu känner jag mig pigg och normal igen! Skitkonstigt men skönt det=)
"Fråga Olle" är på tv nu, tycker det är sådär, men ibland kan det vara skoj..

Åkte till Coop vid 21.00 och köpte apelsiner, äpplen, smör, juice, palsternacka, selleri och en skvallertidning.
Sitter och äter lite russin nu, gott!

Kim sover som en stock. Han hade inte sovit något inatt, så han var sjukt trött och lade sig redan vid 19.00. Han lär vara piggare imon, min älskling pälskling=)

Kollade på "Det okända" på Tv4+ kl 20. Det var en familj i Kallinge, alltså utanför Ronneby som det spökades hos. Så jag blev nyfiken och såg hela programmet=) Sen om jag tror på spöken eller andar vet jag inte...Jehovas vittnen var här och knackade på ikväll igen. Dom tror jag verkligen inte på=)

Och ett meddelande till alla som försöker nå mig på mobilen: DEN ÄR SÖNDER!! Det går inte ens att ladda den =(
Men ring på hemtelefonen istället om ni vill nå mig!!

Imon är det sista lediga dagen...Sen jobbar jag fre, lör, sön..

God kväll!!

Mår illa och ont i magen..

Fy jag mår pyton nu.. Har jag haft ont i magen som fan...Mår illa också..Usch!!!! Det bara började helt plötsligt..

Glasriket & James Bond

Hejsan!

Har varit ute och gått i ca 45 min idag. Plötsligt befann jag mig i Pukeberg (det ligger i Nybro) och upptäckte att det fanns ett glasmuseum där, så jag gick i och kollade, nyfiken som jag e=) Fanns även mycket mysiga små röda stugor där som man kunde besöka och hyttan där de tillverkar glaset. Först nu har jag alltså förstått att jag faktiskt bor i Glasriket=) I Pukeberg ligger även en Designhögskola, det visste jag inte förut!

Det var rätt varmt ute och solen sken, trots att det regnade från och till. Kom sedan fram till Joels campingen och där gick jag runt Linnèasjön, förbi simhallen och hem.

Nu har jag precis lagat mat och ätit mig proppmätt=) Gjorde en god röra av bacon, wokgrönskaer, kidneybönor och creme fraiche. Supergott blev det! Sen blir det diskning och slutligen matlagning igen, åt Kim..Men nu ska först slappa i soffan med laptopen i knät och kolla på tv. Det är gutt det!


Lite glaskonst från hyttan i Pukeberg/ Nybro
Femton glasbruk skapar färgsprakande konstverk.

konstglas

ZEBRA alla 148

KYOTO 148



Tycker det är lite kul att Filip hammar och Fredrik Wikingsson har varit och besökt Nybro i samband med 100 Höjdare, som gick förut på tv =) Här träffar de James Bond ( Gunnar Schäfer) på James Bond museèt i Nybro =) hehe..





Fika & shopping med Mia J & Lina

Hejsan!

Igår var jag ledig, likaså idag och imon=)

Vid 16.00 igår körde jag till Kalmar för att hämta upp Mia J i Norrliden. Sedan åkte vi in till stan för att möta upp Lina vid H&M. Hon hade precis varit hos frissan och gjort snygga slingor i håret=) Vi gick till Spressobar på Baronen och fikade och hade trevligt. Efter det gick vi i affärer. Jag hittade ett par solglasögon för endast 39 spänn på rea och Mia köpte te i lösvikt. Tror det var av smaken mango=)



När vi var färdiga med stan åkte vi ut till nyöppnade City Gross vid IKEA. Det var riktigt stort, likaså sakerna! Men inte så jättebilligt som jag trodde det skulle vara. Köpte iaf mat och lite annat nödvändigt. Mia J och Lina likaså. Vi blev dock imponerade av alla stora förpackningar som fanns där. Man kunde köpa gigantiska majskonserver, pastapaket, smörpaket, champinjonkonserver m.m. Såna storpack är väl till för föreatg eller liknande. För en vanlig Svensson skulle ju typ en majsburk räcka i typ flera månader=) Men det fanns ju normalstora burkar och förpackningar också som tur var=)

CITY GROSS 

Efter shoppandet och en rolig dag tillsammans skjutsade jag hem mina kära vänner, innan jag körde tillbaks till Nybro i regnrusket.

På kvällen gjorde jag och Kim varmamackor i ugnen och kokade majskolvar. Mumsigt!! Vi åt framför tvn medan vi kollade på Kims favvoprogram, "Grannfejden" =)



Idag ska jag ta en promenad, annars inget planerat. Inte så roligt väder ute tråkigt nog. Men ska iaf laga någon god middag till Kim kommer hem. Det blir nog quornfärs med kidneybönor, majs och champinjoner och pasta till det=)

image294

Lina, jag och Mia J ( Kolla in Mia J`s gnistrande örhänge!!)



So long...



Hahaha..

Sagt av barn:

På Danielles (4 år) dagis har man pratat om Gud.
På kvällen funderar hon över saken.
- Jag tror att Gud är stor. Och att han har en jättesnopp!




Söndag=Jobb

Hejsan!

Jobbade igår mellan 13.30-22 och idag mellan 06.45-15.30. För mig känns det som om det är mitt i veckan, bara för att jag har jobbat i helgen=)

Kom hem till Nybro vid 16.00. Sedan åkte Kim och jag nästan med en gång till Kims pappa Peter. Han bjöd på varmamackor med kantarellstuvning, jättegott! Kim köpte även en vegetariska pizza på Pizzeria Victoria. Sen fikade vi med kaffe och marzarin =)

Nu är vi hemma i lägenheten. Jag jobbar imon också, men sedan är jag ledig tis, ons och tors. Jobbar helgen sen, fre, lör, sön.¨
 
Har inte tränat någonting under tiden jag har jobbat, har varit för trött. Men idag ska jag nog ta en promenad iaf...

Det var längesen=)

Bye bye





God morgon!

Hejsan!

Har ätit en god frukost med mackor, ägg och kaffe=) Sedan har Kim och jag haft en diskussion om benskörhet, hehe. Han var imponerad av mina kunskaper ;-) Nu blir det nog snart en liten promenad innan jag åker till Kalmar för att jobba!

Igår kollade vi på Lets Dance, Hjälp och en amerikansk actionserie. Den var rikitgt B! =)

Bye bye

Handlat

Nu har jag och Kim varit och handlat på Coop. Äntligen är kylskåpet välfyllt igen ;-) Köpte såklart lite godis också, som vi snaskar på nu=) Vi var även på banken, men det var så många före, så vi tar det på måndag istället.

Stackars älskling, han har haft skitont i halsen i tre dagar nu. Han får värsta whiskeyrösten på morgonen och kvällen när han har som ondast..

Tvätten har nu hängt på torkning i flera timmar, så det är nog dags att hämta upp den nu!!

Ikväll var jag bjuden till Annelie med de andra tjejerna, men just nu känner jag mig för trött för det. Det skulle varit knytkalas, fan vad nice egentligen! Jobbar imon igen, men inte förräns kl 13.30. Men det blir nog en hemmakväll iaf.

Grattis till Linda som ska börja jobba i Malmö på måndag!!!=)

Trevlig helg alla!

Hehehe...

Kim håller på att städa inne på toa och jag hör hur han gnor och putsar på spegeln. Jag kan inte låta bli att lägga mig i då jag misstänker att han inte använder "fönsterputs" som vi har till fönster och speglar.

Jag frågar: - Vad är det du använder på spegeln. Du tar väl fönsterputs??!, ropar jag från soffan.
Kim: - Nej jag använder fågelfotsrengörning. Såna som man tar på talgoxars fötter!  För att rengöra deras fötter när de trampat i matlådan, svara han tillbaks.
Jag: - Yeah right, hahahaha.......


Ledig dag..

Hej!

Är ledig dag!

Då måste saker som man inte annars hunnit med göras...

Har snart tvättat klart tre maskiner, den sista är igång nu..
Diskat upp allting, skönt att få bort skiten=) Har även dammat och dammsugit.
Nu får Kim ta resten, d.v.s toalett och torka golven. Nåt ska han ju få göra ;-)

Ska handla senare, men först blir det en dusch...

Skönt det var att sova ut idag! Igår när jag kom hem var jag så himla trött! Somnade kl 18.00-20.30. Var uppe i tre timmar, men sedan lade jag mig igen och sov till 11.00, sååå skönt!! Behövde hämta nya krafter.

Imon ska jag jobba igen mellan 13.30-21.30. På söndag mellan 07.00-15.30....Det är kul att ha börjat jobba, även fast det är mycket nytt i början! Men alla är vi nybörjare någon gång=)




Träningssugen!

Jag surfade precis runt lite på nätet eftersom jag vill hitta någon ny och spännande träningsform. Då snubblade jag in på Fitness & Gym Guiden. Jag blev jätteförvånad över att det finns så många gym i Kalmar, så nu är det bara att kolla upp vad de olika gymen har att erbjuda. Där fanns också en del intressanta tips för träningsmetoder så som bodycombat, personlig tränare, spinning och vibrationsträning. Undrar vilken av dem det blir. Personlig tränare är nog iofs för dyrt så det är uteslutet. ;)

Onsdag..

Hej hopp!!

Är riktigt trött idag, ska nog lägga mig tidigt ikväll. Börjar 07.00 imon igen. Mycket nytt och mycket att lära sig nu i början. Men det är skoj!

På fredag är jag ledig och sen jobbar jag lör-sön.

Nu blir det att slappa med Kim resten av kvällen=)

Bye bye!!

Jobbat första dagen

Hej!

Kom hem strax efter 22.00 till Nybro. Har jobbat första dagen idag. Och gud vad trött i huvudet jag är! Blir mycket av alla nya intryck och alla nya människor man ska lära känna! Gick mellan 13-21.30 idag.
Måste nu i säng!! Börjar 07.00-15.30 imon! 

God natt!

Namnbricka

Nu har jag valt text och utseende på min namnbricka. Skickade precis iväg beställningen på internet.
Den kommer att se ut såhär=)
Fin va? =)



Städat bilen

Hej!!

Har nu dammsugit, putsat och gjort bilen fin=) Sen kör jag upp den till Kalmar och hämtar Kim på jobbet. Så härligt att jag äntligen har en bil. Jag började bli riktigt desperat och funderade tom på att skaffa en via biluthyrning.
Pappa åkte till Polen imorse för att jobba och ska vara där ända till 18:e mars!! Men han hoppas komma hem tidigare.

Imorgon ska jag vara på geriatriken kl 13.00!! Ska fixa ny inneskor idag till dess.

Bye bye!

Fest ikväll!!

Tjena!

Igår var Kim och jag hos Mia och Mats. Mycket trevligt=) Kim och jag hade köpt med oss lite konstiga godsaker från Lidl, bl a en ananas, jättegott! Mia och Mats bjöd på chips och sånt! Vi kollade på Postkodmiljonären, vilket var otroligt spännande. Gubben som  tävlade är bara en fråga kvar till Miljonen! Måste se nästa avsnitt på fredag!
Sedan var det Lets Dance och Hjälp. Efteråt tog vi en sväng med deras nya bil, jättefin och sedan åkte Kim och jag hem vid 23.30 typ..

Idag har vi tagit det väldigt lugnt. Men jag har ändå varit ute och gått i 1 h. Det började regna efter 30 min, men som tur var gick det över!! Kim hade börjat med maten när jag kom tillbaka, så vi hjälptes åt att göra grönsakssoppa som nu står på kokning. I den har vi selleri, morätter, palsternacka, potatis, lök, purjolök, röda linser, 2 buljongtärningar, tabasco, örtaromat och salt. Kim står för det mesta för kryddningen. Har är faktiskt skitbra på det!! =) Ska bli jättegott!

Ikväll blir det fest i Tegelviken! Vi tar bussen från Nybro kl 19.05. Ska bli jätteskoj! Vet bara inte vad jag ska ha på mig, men det lutar åt klänning eller kjol. Alltid samma problem!!=)  Vill ha mina nya stövlar iaf!!


image286

Kim och jag kära=)


image288

Lina ska med på festen om hon mår bättre!

image289

Ida och Mia J. Det är till Idas pojkvän vi ska ikväll på fest!!! =) Ska självklart med på festen!

image291

Snygga Mia J, sist vi festade =)

image292

Undrar vad Lina tänker=) Jag och Kim som vanligt, men läpparna mot varann!=)



Trevlig kväll / Mia

RSS 2.0