Good Bye Henke!

Så trött, så trött idag! Tvätten körs i maskinen, jag har renbäddat, ätit lunch och slängt soporna. Inte mycket mer jag orkar göra idag..

Henke Larsson spelar sin allra sista fotbollsmatch den 1 november. Mina tårar rann nedför kinderna igår när jag såg på Sporten. Tack för all underbar fotboll Henke! Du har varit fantastisk genom åren.






Kram

Vaken...

Kan inte sova pga förvärkar.Vet att det är normalt, för jag har inga regelbundna värkar än, de går över när jag reser mig upp och de ökar inte i intensitet, vilket är bra!! Men det är så tröttsamt! Kim och pappa sover djupt, jag hör hur de snarkar lite. Aila är däremot vaken och håller mig sällskap=) Pappa kom hit i eftermiddags och ska jobba i Mönsterås imorgon. Därför sover han över. Jag längtar så tills slutet av december när förhoppningsvis de riktiga födslovärkarna sätter igång, så man slipper dessa "fejkvärkar". Kan inte tiden gå lite fortare=)Tydligen har förvärkarna en tendens att komma på kvällen/natten för mig. Aja, så är det! Nej, nu ska jag testa att lägga mig igen!

God natt!!


Presenter till babyn..

Även fast babyn inte är född än har den lill* redan blivit bortskämd med presenter=)




I förrgår kom Lina hit med detta!  Stickade strumpor, overall och skallra=) Fint!
Aila blev nog lite avis..



Av svärmor Susanne har babyn fått en lampa som man ställer på golvet. Sedan lyser det stjärnor i hela taket. Jättemysigt och unikt!



Av min syster Sofia fick babyn ett helt startset! Jättesött!!



Jättefin body från Mia J!



Gosig overall/åkpåse, samt två pyjamaser från pappa och mamma!


Aila vill inte vara sämre, hon erbjuder sig att vara sovkompis=)




Tack så hemskt mycket allihop!!












8 veckor kvar..

Går in i vecka 32 idag!

Har ej jobbat idag som jag egentligen skulle gjort. Lina var här igår och under några minuter då vi satt i soffan och snackade kände jag molvärk i nedre delen av magen, precis som mensvärk. De gick över efter en stund men sen vaknade jag mitt i natten av att det molade igen. Sov inte speciellt bra inatt. Det är förvärkar som jag känt, vilket är vanligt ju närmre förlossningen man kommer. Men de kändes inte hundra att gå till jobbet liksom. Tänker ringa barnmorskan imorgon och höra om hon kan undersöka mig för säkerhets skull, så att inte livmodertappen är påverkad. För jag tänker inte föda barn än på några veckor! Hör du det där innne, stanna nu snällt kvar!!

Har känt lite sammandragningar idag också, vilket är livmodern, ja hela kroppens sätt att träna inför födandet. Speciellt skönt känns det ju inte, då hela magen blir stenhård och drar liksom ihop sig inifrån. Svårt att förklara!

Annars har vi varit på förlossnings och BB-information i eftermiddags på sjukhuset. En barnmorska som jobbar på förlossningen berättade lite och visade bilder i ett konferansrum.

Är trött och slö nu...


Vecka 32

I vecka 32 är medelkroppslängden 44 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2000 gr. Huvudets omkrets är 30 cm. Musklerna utvecklas och fett inlagras under huden. De flesta rynkorna i ansiktet är borta. Barnet börjar få rundare former. Det är allt svårare för din baby att göra stora rörelser. Fingertopparna har fått vassa naglar.

Livmodern har snart intagit det högsta läget som den kommer att ha, du kan känna livmoderns topp ca 12 cm ovanför naveln


Din livmoder börjar träna sig inför förlossningen med så kallade förvärkar.

Det är inte dålig kondition som gör att du flåsar. Lungorna tar stor plats i kroppen de sträcker sig från nyckelbenen ner till diafragman. Om du bara använder en del av lungkapaciteten när du andas undanhåller du kroppen det syre den behöver.

Blondinbellas nya mål i livet..

Råkade just läsa att Blondinbellas har två nya mål i livet: Att lära sig dammsuga och laga mat! Hon erkänner skamset att hon aldrig dammsugit i hela sitt liv. I förra lägenheten hade de städhjälp för den var ju på HELA 80 kvm! Vet inte om jag ska börja skratta eller gråta alltså..Jag hoppas iaf att hon lyckas uppnå sina otroligt krävande mål;-)


Vad ska barnet heta?




Den frågan får man höra typ varje dag... =) Det är oftast alltid en process att komma på det "perfekta" namnet till sitt kommande barn. Helst ska det inte vara för vanligt men heller inte alldeles för ovanligt. Jag läste nyligen på en blogg där skribentens dotter hette Korvas! Men herregud, hur kan man liksom?? Man tror ju först att det är ett skämt! Korvas, korvas, korvas..nä det låter ju inte klokt. Kim och jag har spånat en del och det verkar som vi kommit överens om ett pojknamn iaf. Det får ni reda på när barnet är fött:) När det gäller tjejnamn är vi inte riktigt enade men det lutar åt Bullen eller Frallan..Söta va? Vad tycker ni? Skämt å sido. Förhoppningsvis har vi 2 månader på oss och det kommer inte bli någon Korvas iaf;-)

Ringde förresten försäkringskassan innan för att höra om de räknat ut vad jag kommer få i havandeskapspenning och föräldrapenning. Och det var inte så illa som jag hade befarat. Vi kommer att klara oss=) Skönt!
Ringde även och bokade tid hos socialförvaltningen. Om man inte är gifta måste man gå dit för att skriva under papper för att fastställa faderskapet, vilket annars sker automatisk om man är gifta. Inte alla som känner till det och de visste inte vi heller före vi gick med en Föräldragrupp;-) Vi ska på mötet den 2:a november, samma dag som vi ska till barnmorskan igen..Hoppas Kim vill skriva på pappret bara!!!! hehe..


Bilder från vår 100-års helg..

Helgen som Charlott, Linda, Nisha och jag sett fram emot så länge har nu passerat.. Vi har firat vårt 100-års-jubileum, dvs vi alla fyller 25 år i nov/dec. Det blev tre mysiga och verkligen lyckade dagar i Göteborg!! Vi sov alla över hos Charlott! Tack tjejer för denna fantastiska helg!! Saknar er redan..



Charlott hade gjort ett plakat med bilder på oss fyra genom åren:) Så sött! Linda vann plakatet via en lottdragning!



Nisha och jag



Linda


Nisha och Linda hugger in på den vegetariska pajen som Challe bakade..


Vänskap!


Charlott provar sin nya fina klänning..


Lite poserande hör till:)



I köket..


Tre fina vänner på ett mysigt café..


Jag och en ost/skinkbaguette:)


Smaskigt!


På "Chokladfestivalen". Stor chokladfontän som vi köpte marshmallows och doppade i. Det var himmelriket:)


Fanns även vit chokladfontän..Visst blir man sugen på att sticka in tungan:)


Linnéa och Calle var också med:)


Nöjda!!


Inne på "Hotell Gothia Tower". Strax innan vi tar hissen upp på 23:e våningen. Finklädda från topp till tå:)


Linda och jag:)


Efter att vi ätit underbart god mat kom servitören i med denna fina och goda tårta med allas namn på! Nisha hade fixat denna surprise i smyg före middagagen! Så gulligt!!


Nisha och Challe..


De alkoholfria drinkarna var fantastiskt fruktiga och goda!!





Allt för denna gång..






















Göteborg: Fik, chokladfestival, Gothia Tower..

Hejsan!!

Kom till Göteborg igår med tåget! Linda, Challe och jag tog en liten fika på centralen innan vi tog bussen hem till Challe. Sedan gjorde Challe en jättegod vegetarisk paj med sallad som vi smaskade i oss efter att Nisha också hade kommit=)

Idag har vi varit inne i stan och haft en mysig dag! Först fikade vi på ett jättemysigt och lyxigt café och sedan begav vi oss till "Chokladfestivalen" där vi mötte upp Linnéa och hennes pojkvän Kalle. Där provade vi olika chokladsorter, doppade marshmallows i chokladfontän och köpte på oss lite allt möjligt gott:) Jag köpte glögg och en påse fudge. Det var hur mkt folk som helst där och efter ca 2 timmar var vi rätt trötta och nöjda. Efteråt gick vi till ännu ett café där vi tog varsin smörgås och dricka innan vi åkte hem till Challe igen.

Just nu håller vi på att göra oss iordning för fullt för ikväll ska vi iväg och äta middag på "Gothia Tower" på 23:e våningen! Där ska vi fira 100-års jubileum för att vi alla fyra fyller 25 år iår! Challe har beställt taxi och bord till oss:) Kommer blir en kanonkväll!! Måste in i duschen nu!!

(Älskling, vi ses imon! ha det så kul ikväll med dina vänner, puss)

Lägger upp bilder när jag kommer hem...

Kram kram

Gott gotti gott gott!

Mia Jensen har varit i farten och bakat igen och ikväll kom hon hit med en stor burk fylld med kakor till oss=) Så himla gullig du är!!! Tack så himla mkt kompis, de var supergoda!! Vi kollade sedan på "Mammas pojkar" och "Inlåst". Det var kvällens underhållning det!

Ps. Magen mår bra d.s

God natt!

Mias bullar..



Snart ska jag hem till Maria J och smaka på hennes goda kanelbullar!! Det riktigt vattnas i munnen redan=) Vet att dom kommer smaka supergott, för Mias bullar är bara sååå goda!


En salig blandning av bilder..

 

Här kommer blandade bilder som fanns i digitalkameran!

HEMMA


Aila sötnos.. 


Sötnosarna två..


KONSTNATTEN 25:e SEPTEMBER


Jag är redo för lite Konstupplevelser på Öland..


Mia J, Ida, Anneli och Lina


Vi fikade vid Ölands Folkhögskola på hembakta muffins som studenterna där hade bakat.


Mums..




Denna "välkomnande" skylt fanns i en av bodarna. Trevlig va? :)


PAPPA PÅ BESÖK



Aila trivdes i pappas sällskap:) 


Kim..ser något lustig ut..



Vår fina barnvagn som vi köpte begagnad i Örsjö!




10:e OKTOBER
   DANMARK-SVERIGE MATCHEN


Lina och jag laddade upp hemma med varsin alkoholfri öl.





Lina på Harrys..Fortfarande fanns det hopp om VM...


God alkoholfri drink..




HOS SYRRAN I SJÖBO, 12-14 OKTOBER



Sofia och deras söta lilla Birmakattunge Smulan!





Pappa har hittat en perfekt plats:) Sofia underhåller Smulan..


Skrattattack:)


Fniss fniss igen.. =)


MAGEN I VECKA 30



Har växt en del!


Har inhandlat T-shirts i storlek större :)


Ser nästan lite läskigt ut här :)



Det var allt..





Lite graviditetsfakta..

Min graviditet hittills...

OBS! BM = barnmorskan

4/5 Plussade! 10 dagar efter beräknad mens.. =)
18/5 VUL=Vaginalt U-ljud. Såg ett litet hjärta slå..
27/5 Inskrivning: Hb 142, Blodtryck 110/60, blodsocker 6,9. Allt perfekt!
4/6 Läkarbesök
9/6 VUL Plutten rörde på sig mycket. Sprattlade med benen och viftade med armarna
27/7 RUL= Rutinultraljud. Allt såg bra ut!! Beräknad förlossning tillbakaflyttat en dag.
31/7 Vägde mig, har gått upp 1,5 kg
12/8 Sammanlagt gått upp 2 kg i vecka 21.
17/8 BM- Fick höra hjärtljuden, 169s/min! Hb 133, Blodtryck 120/60
4/9-18/9 Tunisien
18/9 Gått upp 4 kg till. 6 kg totalt i vecka 26.
21/9 BM- Barnet följer kurvan i topp! Hb 126, Blodtryck 106/60, B-glukos 4,3, Hjärtljuden 155s/min
1/10 Föräldraträff
12/10 Ett extra U-ljud + ctg. Allt bra!
15/10 Föräldraträff
19/10 BM- Hb 133 igen, Blodtryck 105/75, lyssnade på hjärtljuden. Gått upp 9,5 kg totalt. Barnet följer kurvan!
22/10 Föräldraträff
1/11 Beviljad havandeskapspenning
2/11 BM
16/11 BM
28/12 Beräknad förlossning


Biverkningar?

Ja, det måste vara biverkningar från vaccinet som jag känner av nu. Slapp inte undan, men det trodde jag inte heller. Är yr, svettig och obehagligt slö i kroppen..Ungefär som mina arbetskamrater beskrev för mig hur de upplevde det..Vissa har blivit tvungna att sjukskriva sig pga av biverkningarna t.o.m. Så potent är alltså vaccinet!

Det gick bra hos barnmorskan förut. Barnet hade redan fixerat sig och ligger nu långt ner med huvudet i bäckenet. Jag kunde nästan ana att den låg långt ner för magen har börjat sjunka neråt märker jag, pluss att det trycker på en del..För min del gäller det nu att ta det lugnt, inte stressa så att jag får massa sammandragningar och därmed riskerar att öppna mig och föda för tidigt. Igår hade jag rätt mycket sammandragningar på kvällen och molvärk i livmodern, vilket inte var speciellt trevligt. Men det kanske var kroppens sätt att säga ifrån att jag behöver ta det lugnare..Jag får nog tänka mig för när jag jobbar helt enkelt, för jag har en tendens att kanske stressa iväg ibland och är för ivrig, vilket inte alls är bra när man är gravid. Behöver verkligen lyssna på kroppen nu, för barnets skull...Men alla värden var bra, blodtryck och järnvärde samt barnets hjärtljud. Och den följer tillväxtkurvan som den ska:)

Vi fick även en födelseplan som vi ska ha med oss till förlossningen. I den fyller man i tänkbara önskemål om bl a smärtlindring, bemötande, tankar om förlossningen m.m. Så att vårdpersonalen vet lite om hur vi vill ha det när det blir dags:)  Om två veckor är det dags för ett nytt besök hos barnmorskan och så kommer det fortsätta fram tills barnets födelsedag. På något sätt tror jag att barnet kommer att komma någon vecka för tidigt, vet inte varför, men det bara känns så..Vi får väl se om jag har rätt framöver...

Och bilen är nu äntligen köpt!!! Så fin och ståtlig den är! Och så skön att köra också:) Det enda som fattas nu är att ta den till en verkstad som kan montera bort aibagen på passagerarsidan, samt att köpa ett babyskydd till bebisen. Sen är bilen en komplett familjebil för oss! På fredag morgon ska jag även få vinterdäcken påsatta och få med två nya sommardäck från bilfirman där vi köpte bilen:)

Orkar inte skriva mer nu..är sååå slööö...

Kram


Jobb, vaccin och bil..

Hej igen! Dags för lite uppdatering igen:) Har jobbat hela helgen, vilket har gått bra. Visst, det känns att man är tyngre i kroppen och man är ju inte direkt lika smidig när man ska hjälpa tanterna och gubbarna på exempelvis toaletten. Det blir ofta missbedömningar av magens storlek och plötsligt sitter jag typ fast som en propp mellan toalettväggen och en rollator eller rullstol! Så kan det gå med en mage i vägen! När jag hjälpte en tant med skorna satt jag mig på huk, vilket inte var så smart. Då var jag redan så trött i benen att var nära att fråga den lilla tanten om hon kunde dra upp mig från golvet:) Och det hade nog inte blivit så lyckat, för då hade hon väl brutit den andra höften med!:) Jag vet inte, men jordens dragningskraft verkar ha en större dragning på gravida..eller nej, det är nog bara inbillning:)

Idag är jag i alla fall ledig, likaså imorgon. Och denna dag är faktiskt en alldeles speciell dag. Kim och jag ska köpa vår första gemensamma bil! Wiiiieeehooo!!! Märket är en Peugeot 307 kombi, i färgen röd. Men före köpet ska vi till barnmorskan för en vanlig rutinkontroll, vilket alltid är lika spännande! I förmiddags var jag även och vaccinerade mig, så nu väntar jag bara på alla konstiga biverkningarna som typ alla andra på min avdelning som vaccinerat sig har fått:/ ..Aja, ingen idè att oroa sig för det... Om jag ska klara av att föda barn ska jag väl ändå klara av lite biverkningar va?:)

På fredag åker jag till Göteborg! Längtar!!



Hej på er!


Inget mera depp!

Förra inlägget var kanske lite väl deppigt! Mår mkt bättre nu kan jag säga=)

Jobbar helgen som kommer... Ska nu fortsätta kolla på "Mammas pojkar".

Kram

Stress...

Usch, idag är allt bara jobbigt...Hatar mitt liv idag..

Hej då VM..

Hejsan!

Sitter just nu bredvid pappa i soffan och kollar på Sverige-Albanien matchen. Meningslös match att se, jag vet, men skoj för Mellberg som gjort 2 mål iaf. Inte helt väntat! Och som det ser ut nu är Malta chanslösa mot Portugal, så good bye och adjöss till VM i Sydadrika får vi säga. Känns såååå tråkigt att vi inte är med nästa år, helt overkligt. Men samtidigt..man har nästan för stora förhoppningar på Sverige i stora mästerskap så VM hade väl säkert ändå blivit fiasko..säger jag nu bara för att jag är bitter:)

Jag kom hem från Skåne idag. Pappa och jag åkte till Sofia och Christoffer i måndags och har¨sovit där två nätter. Igår var vi i Löddeköpinge i "Center Syd" och kollade i affärer samt en sväng till "Nova Lund" i Lund. Jag köpte lite bebiskläder (eller rättare sagt, pappa betalade) och även lite nya snygga tröjor till mig på "New Yorker". Tröjorna behövdes verkligen inhandlas då typ alla mina tröjor blivit för små. Nu har jag iaf typ fem att välja mellan:) Men nu är det ju bara 2 månader kvar med stor mage, sen hoppas jag på att kunna ha mina vanliga kläder igen. Samtidigt tror jag ändå att jag kommer att sakna magen på nåt sätt. Det är ju så himla mysigt att känna bebisens rörelser och veta att man aldrig kommer att vara så nära sitt lilla barn igen, att man liksom är ett med barnet på något sätt. Det är en häftig upplevelse! Det är en mer overklig upplevelse än att Sverige inte gick till VM iaf ;-)

I måndags innan jag åkte till Skåne blev det ett låååångt besök på sjukhuset. Jag hade under de senaste dagarna knappt känt av barnet någonting  och började fundera över om det var något fel. Jag provade dricka kallt vatten, spela hög musik, trycka med händerna på magen..ja allt möjligt..Men jag fick ingen reaktion, det var så obehagligt, fy fan..Med en stor klump i magen ringde jag till förlossningen och de bad mig komma in. De kopplade mig till en ctg, en apparat som b la registrerar barnets hjärtljud, forterrörelser, värkar m.m. Barnets hjärtljud hördes direkt som tur var! Puh! Sen skulle jag trycka in en knappt så fort jag kände något från magen. Ctg-apparaten hade en viss effekt och till slut kände jag bebisen röra sig där inne igen! Men kriteriet blev inte uppnått för den lill* rörde sig tydligen inte tillräckligt ofta. Så en läkare gjorde U-ljud och allt såg fint och bra ut, tack och lov. Det var bra med fostervatten och hon tog en massa olika mått på bebisen. Efter en lång U-ljudsundersökning konstaterade hon att allt var helt normalt och att barnet t.o.m var 14% större än bebisar brukar vara i vecka 29:) Sen blev det ytterligare en undersökning med ctg igen och då tog det bara några minuter så var kriteriet uppnått. För då hade plutten satt igång att sparka en hel del! Att det skulle krävas ett låååångt läkarbesök på två timmar för att den envisa lilla krabaten där inne skulle visa sig! Men det var iaf skönt att vi kollade upp det..Och de två senaste dagarna har plutten rört på sig en jäkla massa, så mycket att jag inte kunnat sova på nätterna istället. Ja, plutten gör som DEN vill och NÄR den vill kan man ju lugnt säga:) Skönt att allt var bra iaf!


Kram

Helgen..

Hej igen!

Nu har helgen snart passerat och som vanligt gick den fort..

I fredags åt Kim och jag tacos och kollade på Idol. En lugn och skön kväll med andra ord:)

Igår sov vi länge!! Sen fick vi för oss att besöka Konstmuseet i Slottsparken. Vi tänkte att det kanske trots allt är lite kul med konst, varför finns det annars ett museum för det liksom. Men det var en riktig nitlott, så tråkigt och ointressant det var!! Den konsten som fanns där var helt enkelt för "konstig" för oss att förstå oss på:) Efter redan ca 30 min åkte vi därifrån. Istället tog vi en fika på Giraffen med espresso, kaffe och kakor, det var mycket bättre ;-)

På kvällen kom Lina hit. Vi drack varsin alkoholfri öl. Sedan jag lyckades glömma bort popcornen på spisen så att de brändes upp! Ojdå:) Jag ställde ut kastrullen på balkongen och det rök som fasen. Efter bara någon minut hängde en kvinna ut från 3:e våningen och ropade  -Känner du också att det luktar barndrök!? -Det är jag som har brännt popcorn, men det brinner inte!! ropade jag tillbaks. Det måste ju luktat som fasen upp till alla grannarna alltså:/ Tur att hon inte ringde brandkåren först ;-) Herregud...

Efter incidenten åkte Lina och jag till Mc Donalds och käkade. Sedan drog vi vidare till Harrys där vi kollade på Danmark-Sverige matchen. Ja, det vet ju alla hur den slutade:/ Men vi hade trevligt iaf, jag drack en god alkoholfri drink och Lina tog en öl.

Idag har Kim och jag varit och firat Susanne, alltså Kims mamma, i Emmaboda. På vägen dit hämtade vi upp Tova i Nybro. Hos Susanne blev vi bjudna på goda våfflor och fick även träffa hennes nya jättesöta lilla kattunge. Så gosig den var:)

Nu har vi precis börjat kolla på en Thriller, bäst jag slutar nu så jag inte missar filmen...Bye bye..


Uppe i tid..

Hej!

Kim och jag gick upp kl 9 idag! För en gång skull denna veckan är jag uppe i rimlig tid känns det som. Har ju sovit dåligt varje natt, men igår somnade jag "redan" kl 2 ;-)

Idag ska Kim jobba som vanligt, fast på förmiddagen jobbar han hemifrån, sen ska han iväg och luncha med Kristoffer och sen till kontoret.  Jag ska till tippen och slänga skräp, rensa i garderober och handla...Sen får vi se var helgen har att erbjuda. På söndag ska vi iaf fira Kims mamma som fyller år.

De två kommande veckorna ser ut såhär..

Vecka 42.

Måndag: Åker till Sjöbo med Kim för att besöka Sofia och Koffe
Tisdag: Sjöbo, får se vad vi hittar på..
Onsdag: Hem från Sjöbo
Torsdag: Föräldraträff kl 08.15-10.00
Fredag: Jobbar 13.30-21.30
Lördag: Jobbar 07.00-15.30
Söndag: Jobbar 13.30-21.30

Vecka 43 blir såhär..

Måndag: Till barnmorskan
Tisdag: Ledig
Onsdag: Jobbar 13.30-21.30
Torsdag: Jobbar 07.00-15.30
Fredag: Åker till Göteborg
Lördag: Fira Challe, mig, Nisha, Linda
Söndag: Hem från Göteborg


Trevlig helg!!


Babykläder!!!

Klicka för att visa Megabild! Set av fina babykläder stl 50

Igår vann jag två auktioner på Tradera! Bodysarna här ovanför fick jag för 70 kr=)

Nedanför en fin tröja för 10 kr, sjukt billigt! =)

Klicka för att visa Megabild! SÖT TILL BABY ***


Det känns som vi snart är helt klara med inhandlandet av bebiskläder redan! =) Kvar att köpa är en overall, en extra pyjamas och lite fler strumpor..Idag vek jag och lade in alla bebiskläder i garderoben i bebisrummet. Varje storlek på varsin hylla. Blev så sött så=) Det kommer trots allt dröja innan bebisen kan använda sitt rum, för första tiden kommer ju plutten sova inne hos oss såklart! Men det är ju så mysigt att göra iordning, fixa och inreda under tiden! I helgen ska vi nog sätta ihop skötbordet..kan inte låta bli, hihi!

God natt på er!!






Trött..


Hej hej..Gick in i vecka 29 i tisdags..lite info om det kommer längre ner..


Gäsp, gäsp, är rätt trött nu. Kunde inte somna förrän efter kl 3 inatt. Gick upp vid halv två och slog på tvn. Såg ett intressant och gripande program från USA om en tjej som självskadade sig med rakblad pga att hon mådde dåligt och en tjej som var beroende av smärtstillande läkemedel. Så hemskt, men det slutade med att båda fick hjälp på behandlingshem..Sen försökte jag sova igen och till sist slocknade jag bredvid Kim som sov som en stock..

Var hos Mia igår och slappade. Jenny var också där. Vi kollade på tv, åt snacks och Mia bjöd på goda cupcakes som hon hade bakat. 

När Kim kommer hem ska vi åka och kolla på bil..

Ska fortsätta vila nu..är så slö....

Illustration: Svenska Grafikbyrån Förstora bilden

Barnet

Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Pojkar väger ofta lite mer än flickor.

Barnet växer och frodas. Nu är det ungefär lika långt som en vanlig skollinjal, men olika barn är olika långa redan nu.

Vikt 1 400 gram.

Mamma

Barnet och magen fortsätter att växa och det kan kännas som om dina inre organ trängs undan. Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Att känna mycket sparkar är helt normalt. En del känner mindre än andra. Från livmodern ner mot ljumsken går det så kallade livmoderband. När livmodern växer och livmoderbanden tänjs ut kan du känna en smärta som strålar ut mot ljumsken och blygdläpparna. Efter förlossningen drar banden ihop sig och besvären går över. Kanske känner du av förvärkar? Ett bra sätt att slappna av och dämpa dem är att lägga dig i ett varmt bad. När du slappnar av avtar värkarna.


Bilder..

Här kommer lite blandade bilder.. De flesta tagna av min vän Lina=) Lovar att lägga upp Tunisienbilderna snart också!!

Kim, Aila och jag



Aila såg ljuset och gick igenom tunneln. Till hennes besvikelse var hon kvar i samma tråkiga lägenhet:)



Kim och jag i somras..



Mia J har Aila i ett järngrepp:) Kim ser ut att vilja rädda henne, hehe.



Sötisen!!



Lina med förförisk blick :)



Mia J har bra simultankapacitet. Hon dricker vin, ser cool ut och kollar mobilen..Samtidigt! Det ni ;-)






 

 


Litter Kwitter

God morgon..säger jag klockan 12.21 =)

Sov nämligen till 11.30 idag! Somnade väldigt sent igår så det var skönt att sova ut=) Mia ringde och undrade om jag ville hänga med och käka kinamat vid 13.30 men när vi snackade hade jag ännu inte gått upp ur sängen och att börja dagen med kinamat är nog lite väl mastigt:) Men det är ju så gott, så det är fasen synd att jag sov så läääänge!!



Har precis ätit frukost nu, två ostmackor med paprika, en banan och äppeljuice. Till det tar jag varje morgon en Niferex (järntablett) en "Mitt val kvinna" (vitaminer och folsyra)och en omega-3 tablett!



Kim och jag har förresten köpt en rolig sak från coolstuff.se. Den heter "Litter Kwitter" och med den tränar man katten att gå på en vanlig toalett=) Varje steg tar ca 3 veckor, man måste ha tålamod och till slut kan katten förhoppningsvis använda vår toa och slipper kattlådan!=) Herregud, tänker ni säkert, stackars katt,  det kommer inte att funka.. Jag var självklart lite skeptisk från början men efter jag såg dvd-n som skickades med och att detta inte plågar katten på något vis så vill jag verkligen ge detta ett försök! Aja, jag återkommer i något annat inlägg om hur det går..Det kommer ju säkert ta 2 månader eller nåt..=)




Kim är på kontoret nu och jag sitter här i nattlinnet...Ska nog bort till simhallen sen och simma lite..Ikväll ska Mia J ha filmkväll vid 19.00 så det blir nog att man drar dit då.. 






"Litter Kwitter" Först börjar man med den röda och fyller med kattsand, som en vanlig kattlåda utan hål i. Efter några veckor byter man till orange och sätter på toastolen, fyller lite kattsand i ringen men nu finns ett hål i mitten! Till sist tar man den gröna som är smalare, fyller bara lite kattsand i och när katten är van vid detta tar man bort den också och sedan sitter katten på toaringen. Vi får väl se hur det går...




Kram på er!

 


In the middle of the night..

Klockan är 00.22..

Kim gick och lade sig för ca en timme sedan efter att ha fått en välbehövlig och avkopplande massage av mig. Masserade fötter, rygg och ben, vilket fick honom att riktigt slappna av.. Det förtjänade han, så som han kämpar och stressar över företaget..Usch ja..Hoppas han sover en skön sömn nu!!=)

Innan han lade sig så övade vi profylaxandning inför förlossningen. Jag har köpt en dvd-film som lär ut olika andnings tekniker och avslappningmetoder. Jag tror att man har stor nytta av när man ska föda. Att man kan slappna av mellan värkarna och andas rätt för att kunna klara av smärtan utan att förlora kontrollen och få panik..Vi ska iaf fortsätta öva ca 2 ggr i veckan fram tills förlossningen har vi tänkt..Sedan kanske man är "lite" förberedd inför vad som komma skall *hjälp* =)

Skriver mer imorgon..


Kanelbullar

Hejsan!

Mia och Mats har varit här ikväll! Det var skoj! Vi kollade bl a på Parlamentet och lite av Ensam mamma söker och fikade. Vi åt kanelbullar som Kim och jag köpte på Coop. Vi åkte först runt till olika caféer och letade efter bullar men det var tydligen många som tänkte fira Kanelbullens dag idag så till slut fick det blev en påse bullar från Coop. Smakade helt ok men inget emot hembakade bullar. Måste baka det nån dag!

Annars idag har vi städat det sista, tvättat, besökt Babyproffsen (men köpte inget) och ikväll efter Mia och Mats gått hem satte vi ihop spjälsängen tillsammans=) Den blev jättefin! Men gissa vem försökte ta sig upp i sängen på en gång...Jo, katten förstås!!! Jag skrämde iväg henne direkt, för det blir nog inte så kul i framtiden om hon hoppar upp till en sovande bebis och väcker den=) Men tror ni inte att hon istället hoppade upp och lade sig i barnvagnen! Ja, herregud säger jag bara..Men det såg allt för gulligt ut iaf!! Hon verkar ju tro att hon är en bebis..hehe..Jag får väl sätta på regnskyddet på vagnen, annars kommer ju hon håra ner allting;-) Men vi får väl skylla oss själva lite som vill sätta ihop alla saker redan..Men det är ju så svårt att låta bli! Helst skulla jag vilja bädda sängen med och lägga dit massvis med nallar, haha..Men nej det får allt vänta!! =) Än så länge är ändå Aila vår lilla bebis..hihi...

Imon jobbar jag 13.30-21.30..Skönt med ännu en sovmorgon!!

Om cirka två veckor ska jag upp till Göteborg och träffa Charlott, Nisha och Linda. Ska bli så skoj! Vi ska fira våra 25-års dagar tillsammans. De fyller alla år i november och jag i december, men vi firar lite i förväg eftersom det är svårt att hitta en helg då alla kan. Men nu är det inbokat iaf!!

Kram kram







Musik..

Hej!

Igår var jag hos Lina på kvällen. Hon bakade en jättegod fruktpaj som vi åt med vaniljsås till, mums! Sen kollade vi IDOL och snackade..

Nu sitter Kim och jag och lyssnar på gamla goda låtar som vi inte hört på länge:) Just nu spelas Per Gessles soloskiva från 1994, fina och lugna låtar...Till frukosten spelade jag Ozzy Osbournes greatest hits. Kim tyckte väl att det lät sådär..Men vad skoj det är att plocka fram sina cd-skivor ibland och bara njuta:)

Sen ska vi till IKEA och hämta hylla/skötbord och spjälsängen!

Ciao!


Shopping till bebisen=)

Hej!

Igår efter att Kim slutat jobbet  åkte vi direkt till IKEA för att handla bebissaker. Vi började med att äta middag i restaurangen. Vi tog bägge quinoasallad med falafel, bröd och en liten dessert till. Jättegott! Sen var vi redo för lite shopping! Till bebisen köpte vi skötbädd, klädsel till skötbädd, madrass till spjälsäng, madrasskydd, spjälssängsskydd, lakan, påslakan, taklampa, gardiner, mobil att hänga över skötbord, filt och en nalle. Har tidigare köpt kudde, täcke och badbalja..På lördag ska vi hämta spjälsängen och en hylla kombinerat med skötbord i samma serie. Jättefint kommer det att bli=) Vi köpte även ett datorbord och datorstol som vi ska ha i vardagsrummet. Blir riktigt bra tror jag!


Det fanns inte bilder på allt vi köpte men här kommer några...

HENSVIK Spjälsäng Spjälsängen, Hensvik
HENSVIK Skötbord/ skåpHylla och skötbord, Hensvik




GULLUNGE KlädselKlädsel till skötbädd

GULLUNGE skötbäddSkötbädd


LÄTTSAM badbaljaBadbalja, köptes för några veckor sen..



BARNSLIG DANS Påslakan 1 örngott för spjälsängBäddset till bebis


FABLER GRODA Påslakan 1 örngott för spjälsängBäddset till  bebis







FABLER SpjälskyddSpjälskydd


VYSSA VACKERT MadrassMadrass till spjälsäng
FABLER mobilMobil över spjälsängen




Vad har annars hänt!?


Förra onsdagen var vi en kort sväng hos Kims pappa för att byta datorskärm med honom. Det blev lite kaffe snack..

På torsdagen var Marcus, Martina med deras små barn här på besök. Vi åt grönsakspaj, frallor och hade en trevlig kväll. Aila låg vettskrämd och tryckte under sängen under tiden, den lilla fegisen:)

Fredagen, lördagen och söndagen jobbade jag. På fredagskvällen blev det ett besök på Öland med Mia, Lina, Ida och Anneli för att uppleva Konstnatten. Det var verkligen jättemsyigt! Det fanns massa små bodar och stånd med handgjorda saker som smycken, tavlor, keramik, pumpor, tyger, kläder m.m. Vi besökte Färjestaden, Skogsby och Eriksöre. Vid 23.30 var vi nöjda och åkte tillbaka till Kalmar..

På söndagseftermiddagen efter jag slutat jobbet kom mamma, pappa och mormor hit. Vi beställde pizza till mormor och kinamat till oss andra. Pappa sov sedan över här till i onsdags eftersom han har jobbat i Mönsterås i veckan.

I tisdags åkte Kim, pappa och jag till Örsjö utanför Nybro för att köpa en barnvagn som vi sett på Blocket. Med oss hem fick vi en fin Emmaljunga kombivagn -06 med skötväska, insektsskydd, regnsskydd, madrass och lakan. Allt för 2500:- Kanonfint!

I onsdags jobbade jag kvällen. Igår var Kim och jag på vår första Föräldraträff. Det var vi och fem andra par som också väntar barn i december. Jag var den yngsta av alla tjejer, vilket faktiskt förvånade mig! Vi fick information av barnmorskan Susanne, fick se en film om förlossning, ställa frågor, berätta lite om oss själva och sedan blev det kaffe. Lättsamt och trevligt. Nästa träff är om två veckor:) Efter besökte skjutsade jag Kim till jobbet och sedan skulle jag till Optikern..Och efter Kim slutat var vi ju som sagt på IKEA:)

Idag ska jag träffa Lina och Mia. Men innan dess ska jag försöka hinna städa och även bort till Folktes Park där det är en stor utförsäljning med massa billiga varor!


Trevlig helg!!!!!


RSS 2.0